Stały bywalec
Liczba postów: 779
Liczba wątków: 1
(26-01-2012, 18:27)Hitch napisał(a): Cytat:jako fan tej serii gier na pewno obejrzę
Jako fan tym bardziej powinieneś narzekać i nie babrać się w tym g... guściku :)
Narzekam, bo te filmy po za pierwszą przyswajalną częścią są do dupy, ale jako, że wychowywałem się na grach z serii Resident Evil obejrzenie tego filmu jest pewnego rodzaju "obowiązkiem" dla mnie.
26-01-2012, 19:14
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
Jak wyglądała ostatnia dyskusja z Rinzlerem, można zobaczyć powyżej. Kolega zdecydował się na retrospektywny wpis na bloga, w którym miał zamiar wziąć w obronę produkcje Andersona i jego żonki.
I właściwie na moim poście temat tego blogowego wpisu powinien się skończyć, gdyż Rinzler powtarza wszystkie z d. wyjęte "argumenty" za, które przetoczył przez dwie ostatnie strony tego tematu, a które po prostu ubrał w szaty blogowej notki.
Rinzler, dobrze wiem o co Ci chodzi, problem, że nie ubierasz tego w słowa ;). Większość ma kilka takich filmów, które obiektywnie patrząc są przeciętne albo nawet złe - mimo to, oglądają je kilka razy z przyjemnością. Bierze się to z tego, że po prostu kogoś kręci ich setting. Nie fabuła, dialogi, aktorstwo, tylko wspomniany setting - i jest to jak najbardziej zrozumiałe. Trzeba było napisać to 20 postów wcześniej i nie byłoby tej szopki.
27-01-2012, 17:47
..............
Liczba postów: 738
Liczba wątków: 3
Cytat:Nie fabuła, dialogi, aktorstwo, tylko wspomniany setting - i jest to jak najbardziej zrozumiałe
I o to mi chodziło. Może faktycznie źle ubierałem to w słowa i wyszło że bronię Residenta ot tak. Nie mam jakiejś super wybitnej wprawy w pisaniu (może przyjdzie to z czasem, a może wcale). Czasem potrzebny jest kubeł zimnej wody, ja odebrałem swój wczoraj. Może faktycznie seria RE jest dla wielu osób kiepskim przykładem na porządne kino akcji - trudno, mi się podoba i nic z tym nie zrobię. Jeżeli kogoś obraziłem - przepraszam.
27-01-2012, 19:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2012, 19:42 przez Rinzler.)
Gotham Savior
My tu o bzdurach pierdzielimy, a posiadacze 3DS-ów już mogą ciorać w Resident Evil: Revelations. Prequel "piątki" zbiera same bardzo dobre i dobre oceny. Co najważniejsze - Capcom zafundowało powrót do formuły znanej z RE 1-3, łącząc ją ze współczesną mechaniką (akcja znad ramienia, poruszanie w momencie strzelania, przejście w FPP, QTE, itd.). Wideo recka ponoć w połowie nie oddaje jakości wizualnej gry, która na ekranikach 3DS z wyłączonym 3D, wygląda ponoć gładziutko jak pupa niemowlęcia. Kurka, muszę teraz kogoś wybadać, żeby tę konsolkę pożyczyć (bo dla samego RE: R jej nie kupię).
02-02-2012, 14:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2012, 14:32 przez Anielski_Pyl.)
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Cytat:która na ekranikach 3DS z wyłączonym 3D
Z WYłączonym? A co z włączonym? Wygląda gorzej?
02-02-2012, 14:51
Gotham Savior
Cytat:A co z włączonym? Wygląda gorzej?
Minimalnie i tyczy się to w zasadzie tylko wygładzania krawędzi, ale jednak. Zresztą jak każda gra na tej konsoli.
02-02-2012, 15:11
Stały bywalec
Wszystko fajnie i cacy, szkoda tylko, że na 3DS'a a dla jednej gry nie warto inwestować w ta konsolę. Co prawda są bardzo fajne Mariany, ale czasy gdy jarałem się wąsatym hydraulikiem już dawno minęły.
02-02-2012, 16:22
Gotham Savior
Cytat:na 3DS'a a dla jednej gry nie warto inwestować w ta konsolę
Specjalnie dla RE pewnie, że nie, ale lista tytułów do wydania na 3DS pęka w szwach (choć z drugiej strony dużo tam sequeli, interqueli i remakeów).
Poza tym, dla Revelations sporo osób kupi konsolkę i będą to fani serii w pełnym znaczeniu tego słowa.
Cytat:czasy gdy jarałem się wąsatym hydraulikiem już dawno minęły
Szkoda, bo te gry wciąż trzymają fantastyczny poziom, zwłaszcza platformówki, które nie mają w tej generacji konkurencji.
02-02-2012, 16:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2012, 16:52 przez Anielski_Pyl.)
Stały bywalec
(02-02-2012, 16:49)Anielski_Pyl napisał(a): Cytat:na 3DS'a a dla jednej gry nie warto inwestować w ta konsolę
Specjalnie dla RE pewnie, że nie, ale lista tytułów do wydania na 3DS pęka w szwach (choć z drugiej strony dużo tam sequeli, interqueli i remakeów).
W tym momencie kupił bym chyba prędzej DS'a. Konsolka jest już pewnie stosunkowo tania, gry teraz pewnie do wyrwania za grosze (o ile w ogóle u nas) no i ogromna lista świetnych tytułów.
(02-02-2012, 16:49)Anielski_Pyl napisał(a): Cytat:czasy gdy jarałem się wąsatym hydraulikiem już dawno minęły
Szkoda, bo te gry wciąż trzymają fantastyczny poziom, zwłaszcza platformówki, które nie mają w tej generacji konkurencji.
Z Marianów jedynie zagrał bym Super Mario Galaxy, ale przecież nie kupię Wii dla jednej gry, bo oprócz dwóch części SMG zainteresował bym się jedynie No More Heroes czy MadWorld.
02-02-2012, 17:34
Gotham Savior
Cytat:W tym momencie kupił bym chyba prędzej DS'a.
Też tak myślałem i kupiłem za grosze pół roku temu. Opchnąłem po dwóch miechach. Co tu dużo mówić - w 2005 było pewnie ok, dziś to archaiczne gówno. Z PS3 czy z PS2 strasznie ciężko się na to przesiąść. Chyba że kręcą cię głównie turowe jRPG i platformówki - wtedy możesz w DS'a wbijać. W przeciwnym razie odradzam.
P.S. Jest na DS'a Resident Evil: Deadly Silence, czyli nieco usprawniona wersja "jedynki". Pikseloza przeokropna...
02-02-2012, 19:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2012, 19:33 przez Anielski_Pyl.)
Stały bywalec
(02-02-2012, 19:31)Anielski_Pyl napisał(a): Z PS3 czy z PS2 strasznie ciężko się na to przesiąść.
No mi się właśnie PS3 znudził, nie odpaliłem jej już z rok, a może to po prostu gry mi się już znudziły, albo mam jakiś okres, że nie mam ochoty w nie grać, bo nie ograłem (i nie mam jakoś ochoty) jeszcze LittleBigPlanet 2, Killzone 2 czy Uncharted 3 itd. itp. Ale przynajmniej jak mnie najdzie ochota na te gry to kupie już je za grosze.
02-02-2012, 19:47
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Anielski, a co z Phoenixem, Laytonem, Hotel Dusk? Duzo znakomitego grania.
02-02-2012, 19:49
Gotham Savior
Ograłem większość Wrightów, podobnie jak ty. Myk polega na tym, że grałem w nie dla fabuły, settingu, męcząc się dla nich z prostą i nudną mechaniką zabawy. Plus ograniczenia nośnika DS'a, przez które brak w tych grach jakichkolwiek filmików, dubbingu...
Cytat:No mi się właśnie PS3 znudził, nie odpaliłem jej już z rok
Trzeba to było napisać na dzień dobry, to bym się dalej nie produkował :)
Wracając do Resów, RE 6 jest największym projektem w historii Capcomu. Od dwóch lat ich główne studio oraz pomniejsze oddziały przypominają kuźnie Isengardu, dlatego nie warto oczekiwać niczego innego, jak totalnego killera. Zaznaczać 20. listopada w kalendarzach i szykować mamonę.
02-02-2012, 20:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2012, 01:21 przez Anielski_Pyl.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,256
Liczba wątków: 128
Anielski napisał(a):I tak, gorszych filmów w dystrybucji kinowej niż dwa ostatnie Resy to ze świecą szukać.
Tyle że trójka jest o niebo lepsza od dwójki i na tyle atrakcyjna wizualnie, że uznałem za stosowne zakupić blu-ray (1 i 2 mam na DVD, 2 tylko dlatego że ustrzeliłem za 3 zeta z groszami), ot dla samych pustynnych widoczków.
A Afterlife to faktycznie puka w dno od spodu.
Cytat:jeżeli grałeś w RE i oglądałeś film to zobaczysz że zbyt wiele wspólnego nie mają
Cóż, grałem w RE1,2,3 i jak dla mnie filmy mają z nimi wspólnego całkiem sporo.
Rinzler napisał(a):Każdy następny RE zarabiał więcej od poprzedniego (Afterlife swój budżet przebił 5-krotnie) to chyba o czymś świadczy.
Transformers 2 i 3 też miały lepszy wyniki od jedynki, nie, to o niczym nie świadczy.
05-02-2012, 23:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2012, 00:10 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Cytat:Cóż, grałem w RE1,2,3 i jak dla mnie filmy mają z nimi wspólnego całkiem sporo.
?
Chyba że Ciebie zadowalają jedynie niektóre sceny z RE2, będące jedynie zrzynką paru motywów z różnych gier - w dodatku wrzuconymi tam jedynie po to, by "wyglądały" :p
06-02-2012, 12:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2012, 12:06 przez Khet.)
Nowy
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 0
"Całkiem sporo" czyli prawie nic poza tytułem i kilkoma postaciami które i tak zostały s........e.
Dobrze że Anderson nie robi ekranizacji książek Roberta Ludluma.
06-02-2012, 12:06
Captain Skullet
Liczba postów: 20,256
Liczba wątków: 128
Cytat:"Całkiem sporo" czyli prawie nic poza tytułem i kilkoma postaciami które i tak zostały s........e.
I całą masą, pojawiąjących się co chwilę przeróżnych motywów (zarówno w RE1 jak i RE2).
Mało kiedy (jeśli w ogóle) gry komputerowe/konsolowe ekranizuje się przenosząc je wiernie na ekran i dwa pierwsze filmowe residenty pod względem poziomu wierności oryginałowi nie odbiegają od normy. Nie zmienia to faktu że byłoby w tym wypadku lepiej gdyby zrobili wierne ekranizacje dwóch pierwszych gier (szczególnie w wypadku drugiego filmu który jest kiepściutki, a zakończenie ma kompletnie z d...).
Extinction już nie przypomina żadnej ze znanych mi gier z tej serii, ale mało mnie to obchodzi bo to "setting jaki lubię" jakby powiedział Anielski i nawet nie traktuję tego jako RE tylko jakąś tam bliżej nieokreśloną madmaxopodobną postapokalipsę :P
06-02-2012, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2012, 16:56 przez Gieferg.)
Gotham Savior
Komputer Świat Extra - w całości poświęcony serii Resident Evil
EDIT: Zakupiłem. No cóż, żadne to repetytorium, w cholerę dużo tu wielgaśnych obrazków na całą stronę, których jest łącznie 76. Sporo o "RE: Operation Raccoon City", my jednak na tę chwilę wiemy, że ta gra jest słaba (51% na GR). Jest zebranie wszystkich kanonicznych i niekanonicznych części, topy straszących scen, najładniejszych samic, trochę o postaciach z uniwersum, trochę humoru, zapowiedź "RE 6", załapał się też temat zombie w popkulturze. Za 9,90 zł się po prostu nie opłaca, ale jak już wziąłem, to będę miał co czytać w czasie regularnych wizyt na kibelku.
22-03-2012, 14:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012, 18:56 przez Anielski_Pyl.)
Gotham Savior
Hoho, RE 6 przywala po raz drugi trailerem. Dynamika, hollywoodzkość na każdym kroku, szablonowe teksty twardzieli i nie mniej twardych suk oraz sentymentalny kop z poprzednich części. Data 20.11.2012 = hit.
10-04-2012, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2012, 14:49 przez Anielski_Pyl.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Kolejny trailer RE6. Tym razem zero gameplayu, ale i tak bije film(y) na głowę:
edit
Anielski, mamy tajming :D
10-04-2012, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2012, 14:48 przez Khet.)
|