Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
04-01-2022, 11:36
|
Resident Evil (seria)
|
|
Tych scen aż tak dużo nie było.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-01-2022, 11:36
"Welcome to Raccoon City" nie jest tak koszmarne jak myślałem, czytając niektóre opinie. Zaryzkuję wręcz stwierdzenie, że bawiłem się na nim równie dobrze, co na oglądanym dzień wcześniej "No Way Home". Zreszta podobnie jak w tamtym filmie tak tutaj również trzeci akt wyraznie odstaje i kusiło przez moment, żeby ostatnie 20-25 minut przelecieć na podglądzie, ale jednak wytrwałem. Pachnie to taniochą niejednokrotnie, CGI niskich lotów, podobnie jak aktorstwo, ale Roberts ewidentnie miał sporo radochy za kamerą i widać, że jest fanem gierek, pierwsze pół godziny jest bardzo spoko (za wyjątkiem prologu, bo tego mogłoby w ogóle nie być), całość nie przynudza, parę razy się uśmiechnąłem na widok easter eggów, po plecach generalnie nie przełaziły ciarki żenady... czego więcej oczekiwać po takim kinie?
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 17-03-2022, 17:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2022, 17:28 przez nawrocki.)
Jak dla mnie pierwsze 15-20. Kiedy zaczęłli przedstawiać postaci zaczęło się robić źle. A już total na scenie przed posterunkiem.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-03-2022, 17:43 lol
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-05-2022, 17:56
Ale co co lol?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-05-2022, 18:23 Więcej CGI stworków.
13-05-2022, 12:23
Resident Evil (2002) - z serii tej widziałem jedynie dwójkę, która było gównem nawet, gdy oglądałem ją w moich czasach gimbazjalnych. I dziwi mnie, że do tej pory powstawały sequele (pewno jeden gorszy od poprzedniego). W końcu obejrzałem jedynkę. Ja nie wiem, na ile wiernie adaptuje grę, ale jako film się sprawdza. Jasne, głupi jak cholera (np. kolo wiedząc, że wszędzie są pozarażane zombiaki to podchodzi na luzaku do siostry) i na maksa skąpany w stylistyce early 2000. Ale nieźle się ogląda. Na plus efekty głównie praktyczne; nawet psy-zombie są grane przez psy w mięsnych kostiumach, a CGI (które ofkorz źle wygląda. I też wygląda tak masakrycznie źle, że nawet wtedy raziło kompem) tylko naprawdę tam gdzie to konieczne. Raczej do tego nie wrócę, ale spodziewam że to najlepsza część serii.
5/10 08-06-2022, 13:32
Najlepsza. I ogólnie ma fajny klimat
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2022, 15:48
Ja lubię trójkę i czwórkę. Głupie, ale rozrywkowe jak dla mnie. No ale potem to już tylko gorzej.
08-06-2022, 15:54
Już ich specjalnie nie rozróżniam po drugiej. 3 chyba była na tych pustyniach, a 4 na statku z Pyramid Headem (wiem, że to nazwa z Silent Hilla ale nie wiem jak nazywał się w RE).
Czyli 5 to był ten "prequel". To w sumie kojarzę jednak wszystkie ;)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2022, 16:04
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
16-07-2022, 11:26
Widzę, że jest kilka odc. Ten pierwszy fajny :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-03-2023, 15:26
Remake czwórki wylądował, a tu cisza?
Capcom znowu dostarczył. Zaraz po odnowionej dwójce najlepsza część całej serii. Z wielką miłością, szacunkiem i pomysłowo odtworzyli szaloną jazdę bez trzymanki jaką był Resident Evil 4. Tym razem jednak świetnie żonglują gatunkami, których misz-maszem jest ta odsłona. Gra płynnie i naturalnie przeskakuje z horroru do kampowej sieki w stylu Evil Dead, z przygodówki do bondowskiego akcyjniaka. Historia ma tym razem jakąś sensowną konstrukcję, a postacie w końcu są postaciami z krwi i kości, ale też bez przesady. Leon ma teraz PTSD po wydarzeniach z dwójki i po szkoleniu pod okiem psychopaty, do którego go zmusił rząd USA, ale dalej jest absolutnym bad-assem, który rzuca sucharami, od których normalnie by uszy więdły, ale do postaci tego harcerzyka to po prostu pasuje. Bardzo mnie też cieszy, że nie zrobili z niego pizdy, za którą całą robotę odwalają baby. Z oczywistych względów wyleciało jego flirtowanie ze wszystkim, co ma dwie nogi i kuciapę między nimi (a także różne teksty Luisa). Jednak Japończycy jak to Japończycy, dostosowują się do „trendów” z Zachodu, ale na szczęścia ich nie rozumieją kompletnie. Dlatego Leon choć sam aktywnie nie szuka pochwy na swój miecz, tak prawie cała żeńska obsada nie może się doczekać i przebiera nogami, w nadziei, że będzie okazja przeładować mu strzelbę. Gejmplejowo cała masa dodatków, które są z gatunku tych, że nie wiedziało się, że się ich potrzebuje dopóki się nie pojawiły. Nie wyobrażam sobie teraz kolejnej odsłony bez rozbudowanej walki nożem czy ogólnie bardziej aktywnego fizycznie głównego bohatera (choć sterowanie wciąż posiada tę residentową ociężałość). Gra też ogólnie jest kurewsko trudna. Wyzbyli się tank-controls, więc żeby zbalansować rozgrywkę wrogowie teraz są dużo szybsi, agresywniejsi, sprytniejsi, mają większą paletę ataków i nie mają problemów z atakowaniem grupowo. Oprócz tego, jak to w Residentach, cała masa rzeczy do odblokowania przy kolejnych przejściach. Z tym, że tym razem kampania to nie parę godzin. Gra jest ogromna, długa i wymagająca. Pierwsze przejście zajęło mi ze dwadzieścia godzin. Drugie, pośpieszne z dziesięć. Dopiero przy trzecim podejściu pod trofeum, wyrobiłem się w jakieś 6-7, ale kosztem znajdziek i na ciągłym sprincie. Polecam i spierdalam przechodzić czwarty raz :) 12/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-04-2023, 07:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2023, 07:31 przez Hitch.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Wiedźmin / The Witcher - seria | Gieferg | 1,136 | 181,863 |
03-04-2026, 18:46 Ostatni post: shamar |
|
| Tomb Raider (seria) | peju | 186 | 37,434 |
18-03-2026, 20:55 Ostatni post: Rudy102 |
|
| Silent Hill - filmy (2006 / 2012) i seria gier | Mierzwiak | 456 | 82,968 |
13-02-2026, 14:45 Ostatni post: Paszczak |