Riddick (reż. David Twohy)
Yay. Ale tym razem trzebaby napisać nowy scenariusz a nie poprawiać Pitch Black.

Odpowiedz
Też się cieszę, z chęcią ponownie pójdę do kina na kolejną część. Obecnie moje jedyne współczesne guilty-pleasure.

Odpowiedz
Ja też z chęcią obejrzę 4kę, jeśli ta wyjdzie. W dwójce trochę poniosło scenarzystów ale co tam. Nie chodzę na takie filmy żeby doszukiwać się w nich sensu :)

Odpowiedz
No właśnie boję się trochę że mogą pójść w kierunku magicznego mambo jambo z "Kronik", zwłaszcza że na końcu trójki twórcy dali nam do zrozumienia że Riddick wybiera się na Furię.

Odpowiedz
Na furię to on miał lecieć w 3 części i wszyscy wiemy, jak to się skończyło :)
Nie bez przyczyny tfurcy odeszli od wątków nekro-cośtam i strzelania magiczną energią z dupy i innych otworów ciała. Nie rozumiem tego trendu by z każdego bohatera robić zbawcę wszechświata, taki podły bandzior jakim był miał swoją klasę.

Odpowiedz
Ekstra!

(29-01-2014, 15:00)Craven napisał(a): Yay. Ale tym razem trzebaby napisać nowy scenariusz a nie poprawiać Pitch Black.
Aczkolwiek jeżeli bedą poprawiac w taki sposób jak ostatnio to myslę, że może być dobrze. Grunt, żeby fabuła nie szła znów do momentu, gdzie mamy Ludzie + Riddick vs. Obcy. Choc wlasciwie to GRUNT, zeby nie bylo zabawy w Star Warsy znow, tylko dalej klimat survivalowo-predatorowy.

Odpowiedz
Powtórka sprawiła, że podnoszę ocenę do 8/10. Świetna rzecz, ma swój klimat, ma dobrą ekipę i Vina, który rozsadza ekran. Tylko tyle i aż tyle.

Odpowiedz
Ekran to chyba rozsadza kiepski blubox :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Vid Diesel oficjalnie zapowiedział czwarty film z serii, który będzie zatytułowany "Furia". Ponadto ujawnił że trwają prace nad serialem telewizyjnym "Merc City" umiejscowionym w tym samym uniwersum.

Fajnie :)

Odpowiedz
Best news ever! :]
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Vin się spóźnił.

A tak serio, couldn't care less. Każda kolejna część była słabsza od poprzedniej, czwarty Riddick mało mnie interesuje.

Odpowiedz
Nikogo nie interesuje co Cię nie interesuje choć mnie też nie interesuje. "Kroniki" były najlepsze. Reszta - szmelc.

Albo inaczej - najlepsza była "Ucieczka z Butcher Bay", później "Kroniki".

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kroniki przez PG były najsłabsze

Odpowiedz
Kroniki były najsłabsze bo były chaotycznym, nudnym, rozwleczonym i pozbawionym charakteru produktem podrabiającym popularne w tamtym czasie epickie fantasy.

Odpowiedz
Za to "Pitch Black" to był wybitny, oryginalny, wysokobudżetowy thrillero-akcyjniak, który niczego nie podrabiał :)

Odpowiedz
Ale przynajmniej miał klimat survival horroru.

Odpowiedz
Który mu w niczym nie pomógł - żeby nie było, sam w sumie nie wiem co jest gorsze, Pitch Black, czy Kroniki, grunt że po takich dwóch filmach nie bardzo widzę sens sięgania po kolejne.

Odpowiedz
"Kroniki" są fajne.

(21-11-2015, 22:44)Grievous napisał(a): Vid Diesel oficjalnie zapowiedział czwarty film z serii, który będzie zatytułowany "Furia".

Minęło jakieś 11 lat.

Ale ja nie o tym.

[Obrazek: 790.jpg]

Wreszcie gram se w TO. A konkretniej, na razie, w cz.1 czyli "Escape from Butcher Bay". Fajna giera wyglądająca jak na silniku "Dooma 3". Dziwne bo nie lubię gier, które dzieją się w ciasnych pomieszczeniach ale jest tu taka fajna filmowość.

I KURVA odpaliłem se z oryginalnych płyt a tam... aktywacja przez internet. Przez serwery, które już NIE ISTNIEJĄ. Niech ich KURVA CHUJ, tych zjebów PIERDOLONYCH.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości