Ridley Scott
(01-11-2019, 19:57)Mierzwiak napisał(a): Zabawne, bo dosłownie wczoraj pomyślałem natykając się gdzieś na A Star Is Born że coś dziwnie cicho o Gadze i po sukcesie filmu już dawno powinna mieć zaklepany jakiś projekt. Ostatnio przyciągam newsy filmowe :)

W sumie spoko, że nie bierze dosłownie wszystkiego. Odrzuciła przecież role bodajże Black Canary ostatnio w BoP. Ten projekt brzmi nawet fajnie, tyko problemem jest Scott i zapewne skończy sie na powtórce z "Wszystkich pieniędzy.."

Taka Kleopatra to byłoby coś :D swego czasu krążyła też chyba informacja, że Universal chciał ją do roli Narzeczonej Frankensteina i to też byłby ciekawy wybór, gdyby ich nowe podejście jakie zapowiadać ma "Invisible Man" wypaliło.

Odpowiedz
Premiera 25 grudnia 2020 roku

Odpowiedz
https://www.rottentomatoes.com/tv/raised_by_wolves_2020/s01

Nadpływają recenzje "Raised by Wolves" i wygląda na to, że Scott z ekipą dali rade i jest na co czekać.

Odpowiedz
Dwóch top krytyków: jeden na nie, drugi so-so.

Reszta to no-namey'y, których opinia nikogo nie obchodzi. Tak tylko dla przypomnienia jak działa RT.

Odpowiedz
Driver już oficjalnie u boku Gagi w "Gucci".

Odpowiedz
Co tam panie u dziadka Ridleya słychać? Ano bardzo dużo.

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2020/dec/09/ridley-scott-sci-fi-epic-raised-by-wolves-watch-it-three-bottles-of-wine

"I’ve done 2,500 commercials!” he roars. “I’m Mr Fucking Television Commercial-maker!” Scott initially left TV over money. “After tax, I was getting £75 a week,” he says of his days directing the likes of Z Cars and The Informer. “And I thought, ‘This is fucking crazy.’ One day I was asked to go and do a commercial – and I was handed £100 in cash.” The instinct to do ads has never left him. “In fact,” he says proudly, “I’m right now doing a Chinese commercial, a big one. So you always lean back on your old stuff".

"Scott has always had a seemingly unstoppable momentum, but you do have to wonder about this right now. He’s an octogenarian in a year when a pandemic has stopped the world, not to mention his industry, in its tracks. Did he ever feel frustrated by 2020? “No!” he shoots back. “I’ve just handed in a film with Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer and Ben Affleck. I finished shooting about six weeks ago. And now I’m in Provence, where I’ve got a facility to cut. I’ve cut four films here. I’ll deliver February, then I start [next film] Gucci. So you can’t stop, dude. You can never stop. Once you stop, you may never get back up".

Scott chyba ściga się z czasem i Eastwoodem by zrobić jak najwięcej filmów. 

Odpowiedz
Scorsese, Coppola, Villeneuve, Gibson i Gilliam witają Scotta w klubie ;)

https://www.looper.com/660509/ridley-scott-just-seriously-dissed-superhero-movies/

Odpowiedz
W klubie zgryźliwych tetryków.

Czyzby po flopie Last Duel puściły mu nerwy? :P

Odpowiedz
Jak dla mnie Ridley to taka osoba, że jak mu coś następnego flopnie, to i tak znajdzie finansowanie. Chłop niema się czym stresować. Najwyżej do końca życia będzie kręcił dla platform streamingowych.

Zresztą, on w tych wywiadach od dłuższego czasu gada jakby był co najmniej po kilku butelkach wina, ale akurat ma rację, że scenariusze do obecnych filmów superbohaterskich są przeciętne i studia polegają bardziej na robieniu widowiska. (Co zazwyczaj kończy się CGI ultraszajsem).

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zeszły weekend spędziłem z Ridleyem na jego jachcie na morzu karaibskim i macie pierwsze efekty :)

Odpowiedz
Widać że dupa boli po tych wspólnych chwilach. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Może pomoże w sprawie biletów? Znane nazwisko, łatwiej będzie o jakiś sensowny kontakt :D

Odpowiedz
Cytat:Może pomoże w sprawie biletów?

W sensie nakręci film? ;)

Odpowiedz
"Wyruchany przez UEFA. Historia prawdziwa" reż Ridley Scott.
W roli Mentala Mel Gibson.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Trochę za stary. Wolałbym w mojej roli Roberta Pattinsona. Przystojny, bogaty, wszystko się zgadza ;)

Odpowiedz
Coz, ten film musialby miec aktora, ktorego aparycja i styl oddadza powage, dramaturgie i groteske sytuacji:

https://i.pinimg.com/originals/e7/5d/2f/e75d2f6a6a3aec0485c9827ae5d71167.gif

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Matt Damon w roli Mentala. O jaa...

Aczkolwiek trzeba mu oddać co rycerskie - w Ostatnim pojedynku jest kozak.

Odpowiedz
Ja tam zawsze widziałem w tej roli Kurta Russella :)))

Odpowiedz
Michael Cera
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(14-11-2021, 15:27)Mental napisał(a): Trochę za stary. Wolałbym w mojej roli Roberta Pattinsona. Przystojny, bogaty, wszystko się zgadza ;)

No ale to byłby taki hołd. Ostatnia wielka rola, Oskar, Żydzi płaczą i wybaczają...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon