Savages (reż. Oliver Stone)
Wreszcie film Stone'a, zapowiadający się na taki, który będę mógł obejrzeć. Trailer obiecuje kino moralnego niepokoju w amerykańskim wydaniu, czyli guny, strzelaniny, dragi, forsa i krwawa zemsta. Oto dwóch handlarzy ziołem znajduje się na celowniku meksykańskiej mafii. Meksy porywają im dziewczynę i żądają okupu. Oficjalnie Amerykańce postanawiają zapłacić okup, w międzyczasie jednak pracują nad planem odbicia dziewczyny i wyrównania rachunków z kidnaperami. Dużo moralnych rozkmin na najgłębszym poziomie zawikłania spowodowało, że MPAA nie miała innego wyjścia jak tylko dać certyfikat R za:

strong brutal and grisly violence, some graphic sexuality, nudity, drug use and language throughout

Dużym plusem będzie zapewne występ Benicio del Toro:

[Obrazek: Screen-Shot-2012-04-07-at-10.50.18-AM-629x326.png]

oraz fakt, że fabuła została osnuta na motywach książki Dona Winslowa pod tym samym tytułem. Winslow to koleś, który napisał "Franky'ego Machine". Mann miał to kręcić, a De Niro zagrać główną rolę, ale chyba gówno z tego wyszło.

Odpowiedz
Dobrze sie zapowiada - lewak Stone robi film o tym, jak to źle, kiedy Meksyki mieszają się w Amerykańskie interesy! I, że przemoc rodzi przemoc.

Odpowiedz
Nie psuj atmosfery. Jaram się tym filmem.

Odpowiedz
Ja tez, ale Stone ostatnio zawodził, więc sobie spokojnie poczekam.

Zobaczysz - przemoc rodzi przemoc, a Obama na końcu uratuje bohaterów!

Odpowiedz
Główni bohaterowie dają radę. Ja też tak nosze guna, jak wychodzę z domu z rana, i Obamie się nie kłaniam:

[Obrazek: 20ths37.jpg]

Odpowiedz
no wszystko spoko, ale czy tylko mnie nie pasuje Salma Hayek w roli bossa narko cartelu?

Odpowiedz
Może być. W Ameryce Południowej były już przypadki, kiedy kobiety stawały na czele karteli. Patrz Griselda Blanco.

Odpowiedz
Wygląda to trochę jak film Robcia Rodrigeza, czyli niezbyt poważnie, bardziej dla beki i cool wybuchów (przy postaci Salmy to już Oliver serio odleciał). Nie wiem tylko czy to źle Uśmiech Dla mnie nie, w sumie chętnie obejrzę.

Odpowiedz
(09-04-2012, 19:04)Mental napisał(a): Może być. W Ameryce Południowej były już przypadki, kiedy kobiety stawały na czele karteli. Patrz Griselda Blanco.

Grisela Blanco OK, ale ja tam bardziej kojarzę Angie Sanclemente Valencia Uśmiech

[Obrazek: 1018_angie_valencia_g3.jpg_1121220956.jpg]

A sam film po zwiastunie wygląda trochę jak klasy B, czy nie do końca serio.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Angie bije Griselde na głowę. Niedawno wsadzili ją na 7 lat za kierowanie siatką przemytników koki. Ładne jaja Uśmiech

A co do trailera i waszych dennych opinii psujących mi klimat jarania się - jeśli wierzycie w to, co pokazują trailery zmontowane tak, żeby film pasował akurat pod sezon wakacyjny, to niczego się nie nauczyliście.

Odpowiedz
Fragment streszczenia na filmwebie:

(...) Dwójka przyjaciół hodują marihuanę i mają jedną dziewczynę. (...)

Sorry, ale musiałem to zacytować Uśmiech

Odpowiedz
30-sekundowa zajawka "Savages" - kilka nowych ujęć i jeden z największych hiciorów Eminema w tle:

Jaram się.

Odpowiedz
O co zakład, że

Odpowiedz
o rękę Perfika? Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
http://www.huffingtonpost.com/2012/06/20/oliver-stone-savages-war-on-drugs_n_1613496.html

Cytat:HuffPo: In the book, Blake's character has a very graphic sex scene with the characters played by Taylor Kitsch and Aaron Johnson. Did you ever consider taking a more explicit approach to filming that?

Stone: Which one? There are several sex scenes.

HuffPo: The one where they’re penetrating her at the same time in different orifices.

Stone: Oh, yeah, there was no way I could have done that in the present film environment, where, you know, the rating system and the families ... This film was on the edge of a very hard R. There’s a certain Puritanism in our society that continues to haunt us. So you’re talking to a man who was raised half-French, so I can’t -- I have to live inside this system and make films this way. You know, already to go to where we did was a pretty big step.
Pussy. Nie słyszał o unrated director's cut? Uśmiech

Odpowiedz
Bo Stone jaja sprzedał na aukcji internetowej, zeby zebrać pieniądze na kampanie Baracka Obamy. Oczko

Odpowiedz
Dobra, ale czy scena podwójnej penetracji rzeczywiście podniosłaby ocenę filmu? Uśmiech
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
I czy którakolwiek z aktorek tam grających zgodziłaby się w niej wystąpić?

Odpowiedz
Salma Hayek pewnie tak. Bo to aktorka! A Blake Lively jak by nie zagrała tej sceny to nie jest prawdziwą aktorką! SŁYSZYSZ MNIE LIVELY?!

Odpowiedz
(22-06-2012, 15:04)Snappik napisał(a): Dobra, ale czy scena podwójnej penetracji rzeczywiście podniosłaby ocenę filmu? Uśmiech
Nie, ale sprawiłaby, że chciałbym go obejrzeć. Dla mnie wystarczy Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon