Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
Se7en/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Se7en (1995)
Phil napisał(a):o pieprzonej amerykańskiej naszej klasie?

może Fincherowi skasowali konto na facebooku i teraz się zemści? wyobraźcie sobie: logo New Line Cinema, czarny ekran, po czym wchodzi motto: Fuck facebook in the faceUśmiech

Odpowiedz
Czepiasz się Phil. Toy Story to jeden z pierwszych filmów jakie widziałem w swoim życiu :]. Tu już nie chodzi czy fajne czy nie fajne ale to z sentymentu.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Epa = zajebistość. Czyż nie? Może się mylę w takim razie wyprowadź mnie z błędu Uśmiech. Ale rozumiem Twoje zarzuty i po części zgadzam się, że trochę się zagalopowałem z tym Toy Story.

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
B2Ku, nieprecyzyjnie się wyraziłeś;
Epa=Męska, surowa, pełna twardzielskości, śmierdzona przepoconym podkoszulkiem, dymem papierosowym zajebistość. Cwaniak
End Off Topic

Odpowiedz
Tak miedzy nami, bo zapewne jestescie w temacie....jaki rodzaj gaci ubiera Mental? Oczko
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Mental jest jak Donald - nie nosi gaci, ale jak wychodzi spod prysznica, to owija się ręcznikiem Duży uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie wiem, czy kolega B2ka dobrze zinterpretował postać, która spogląda na nas zalotnie z jego avatara... Cwaniak

Epa forever
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Nie wiem, czy kolega B2ka dobrze zinterpretował postać, która spogląda na nas zalotnie z jego avatara... :cool:

Epa forever

No pewnie :). Chcesz o tym pogadać? To załóż temat.

Odpowiedz
Jak wiadomo wkrótce ukaże się porządna edycja Blu-ray arcydzieła Finchera. Oczywiście dotyczy to cywilizowanych krajów. Np. Hiszpania nie dość że dostanie edycję kolekcjonerską na BD, to na DVD również. Patrzta ludzie:

BD: http://www.zonadvd.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23937
DVD: http://www.zonadvd.com/modules.php?name=News&file=article&sid=27207

U nas prawa do Siedem posiada obecnie Monolith więc... wiadomo.

Odpowiedz
O kurka, niezłe, przygarnąłbym takie nowe wydanie DVD - jest piękne. Pewnie trzeba będzie znowu zacisnąć zęby i sprowadzić, bez polskich napisów.

Odpowiedz
Dla mnie Seven powinno odejść z gali ze statuetkami za film, reżyserię, scenariusz, zdjęcia i przynajmniej rolę Freemana. Z zastrzeżeniem że nie wiem co tam było nominowane w tym roku, nie chce mi się sprawdzić ; )

Odpowiedz
No to źle trafiles, bo to był akurat rok m.in. Braveheart'a, Podejrzanych, Zostawić Las Vegas i Kasyna :grin:
O ile brak statuetek można jeszcze darować, to brak nominacji był prawdziwą grandą - Siedem nominowano tylko za montaż, a tymczasem o oscara za zdjecia walczyl Batman Forever <ok>

Odpowiedz
Seven każdy z tych filmów zjada na śniadanie, więc to Akademia źle trafiła :twisted:

Odpowiedz
w 95 byla tez Goraczka:) - ale to tak marginesem.

Odpowiedz
Fuck, jak mogłem zapomnieć? Więc wszechświat powinien eksplodować, bo nie da rady nagrodzić jednocześnie dwóch takich arcydzieł Uśmiech

Odpowiedz
Oraz Toy Story.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Wiece że Se7en miało premierę dokładnie 15 lat temu?

Zapraszam tutaj i tutaj.

Na deser screeny z rocznicowej edycji Blu-ray: http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews44/se7en_blu-ray.htm

Odpowiedz
Szok. Podwójny.

Po pierwsze, kolejny seans Se7en pozostawił mnie zdruzgotanym, zszokowanym i zachwyconym i podobało mi się bardziej, niż poprzednio (to w ogóle możliwe?). Zakończenie, mimo że przecież znane, wciąż niesamowicie gra na emocjach, finałową scenę na pustyni zawsze oglądam z szybszym biciem serca.

Po drugie, to co Warner pod kierunkiem Finchera zrobił z transferem tego filmu to istna masakra (screeny z mojego poprzedniego postu tylko częściowo to oddają, to trzeba zobaczyć w ruchu). Wizualnie Se7en nie tylko ani przez sekundę nie zdradza swojego wieku (a 15 lat to przecież nie mało), to jeszcze może spokojnie stawać w szranki z najnowszymi produkcjami. Mogę spokojnie powiedzieć, że dzisiaj tak naprawdę ZOBACZYŁEM arcydzieło Finchera po raz pierwszy.

Odpowiedz
CHRYSTE PANIE, TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK:

O BOŻE

Moją reakcję na tę wiadomość można opisać jedynie słowami: o ja o ja o ja o ja o ja o ja o ja o ja Uśmiech

Odpowiedz
oczywiście dodatków już się przetłumaczyć nie chciało.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości