Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
(07-12-2025, 23:50)ugh napisał(a): Filmy animowane dobrze zarabiają...

Przecie "Avatar" to film animowany.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Widocznie nie, bo ma kilka scen z aktorami :/
Z drugiej strony jednak taki "Artur i Minimki" też ma sporo scen live-action, a jest zawsze jednoznacznie klasyfikowany jako film animowany. No ale wiadomo, bo to bajka dla dzieciaków, a "Avatary" to poważne hard sci-fi dla dorosłego widza ;)

Odpowiedz
Co do jedynki mógłbym się zgodzić, że to jest taka hybryda, ale dwójka? Ile tam było scen z prawdziwymi aktorami? Kilka na krzyż. W trójce z tego co widać po zwiastunach mamy tego Spidera a reszta to już film animowany.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
No wiem, ja to ironicznie pisałem. Fani "Avatara" mają opory przed przyznaniem, że to film animowany, bo z jakiegoś powodu wciąż wielu ludzi uważa, że to w jakiś sposób filmowi ujmuje prestiżu, czy coś w tym stylu. Nie wiem, nie rozumiem ludzi, ale coś jest na rzeczy. Przecież nawet CGI "Król lew" był uparcie określany rimejkiem "live-action". Kij z tym, że wszystko było animowane, ale jak powiemy, że to "live-action", to dorosły widz nie będzie się wstydził przyjść do kina.

Odpowiedz
W Królu lwie chyba chociaż plenery były prawdziwe? A Avatar wszystko oprócz ludzi w paru scenach jest komputerowe. Aż dziwne że Cameron nie chce uznać tego za animacje, bo najpewniej dostałby nominacje oscarową, a może i statuetkę :p

Odpowiedz
Część scenografii chyba też jest prawdziwa.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nawet jeśli jest, w co wątpię, to przecież i tak jest ona potem zastępowana przez cyfrowe odpowiedniki w postprodukcji.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(08-12-2025, 12:45)simek napisał(a): W Królu lwie chyba chociaż plenery były prawdziwe?

W "królu lwie" prawdziwe jest tylko poniższe ujęcie z początku filmu. Reszta jest cyfrowa. Favreau napisał na Twitterze, że przemycił to ujęcie, abt sprawdzić, czy widzowie dostrzegą różnicę.

[Obrazek: download-1.jpeg?w=1200&h=632&crop=1]

Odpowiedz
No, zajebiste ujecie sobie wybral :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
I dostrzegli?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Już wiadomo, że zainteresowanie jest dużo niższe niż w przypadku A2, bo presalesy są niższe. Wszystko powyżej 1.5mld raczej mało prawdopodobne.

Odpowiedz
ja zostaję przy swoim 1.8 mld ale skończy się pewnie na przebiciu 2 mld

wszystko poniżej będzie dla mnie zaskoczeniem, święta, nowy rok, ludzie pójdą

Odpowiedz
Na Wicked też mieli iść a skończy się na 550mln

Ja obstawiam dalej okolice 1,5mld, ale zaczynam wątpić że będzie aż tyle.

Odpowiedz
nie ma co porównywać do Wicked, tutaj marka Avatara i farmazony Camerona robią robotę i lecimy po 2 mld dolców

Odpowiedz
No ale presalesy nie wskazują na to. Dlaczego niby ta część ma mieć lepsze nogi od dwójki?

Odpowiedz
tak teraz siedze i myślę, rzuciłem 1.8B ale po dłuższej rozkminie strzelam w okolice 1.2B - co prawda i tak film wyjdzie do przodu ze 100M łącznie, ale to będzie over z Avatarem wtedy. No, chyba że fabularnie będzie poziom jedynki albo ją przebije i zbierze recki Och Ach
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Beda dlugie, swiateczno-noworoczne nogi.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Chyba nie..

Wokół A2 panowała taka aura ciekawości i ponad 10-letniego oczekiwania co tam Cameron nawymyślał. W pewnym stopniu A2 na tym polu zawiódł totalnie. Odnoszę wrażenie , że A3 zostało wstępnie dość chłodno przyjęte. Mniej ludzi czeka. W kuluarach mówi się raczej o fabularnym rozczarowaniu i odgrzewaniu kotleta.

Wychodzi na to, że Cameron niepotrzebnie podzielił pierwotny pomysł na A2.

Odpowiedz
ale jest to chimeryczny twór, może zadziałać efekt Pandory i viola, lecimy na długich nogach. Nie mniej widać, że A2 już trochę BO naciągał jak stringi na świni, a przecież to było w post-covidowej szarości i ludzie łaknęli powrotu do tego świata...
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
A tak swoją drogą...

Ja się wybieram.
Ale mam przed oczami potencjalną szansę od Disney'a na "zielone światło" dla Ality2, a nie Avka4&5

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon