Seria Fantastic Beasts... [Potterverse]
(06-11-2020, 19:20)Krismeister napisał(a): Wyrzucili Deppa.
Tak sobie teraz pomyślałem, że gdyby nie kiepski czas w jakim to się stało, można by równie dobrze uznać, że to Depp ucieka z tonącego okrętu.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/11/mads-mikkelsen-johnny-depp-replacement-fantastic-beasts-harry-potter-in-talks-1234612532/

Mads Mikkelsen prawdopodobnie zostanie nowym Grindelwaldem, czyli Colin jednak nie powróci.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
O Colinie pisała już jakaś strona, że na pewno nie wróci, chociażby z tego względu, że jest zajęty obecnie pracami nad Batmanem.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Ta seria mi wisi, ale Mads jako zastępstwo dla Deppa to strzał w dziesiątkę. Szkoda, ze nie wpadli na to od razu.

Odpowiedz
Depp zachowa honorarium mimo zwolnienia.
Aby tyle.

Odpowiedz
Warner Brothers strzelił sobie w jajniki. A już na pewno jeśli zostawią psychopatkę Amber w DC.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jedyny powód by obejrzeć trzecią część, czyli ciekawość związana z jego występem.

Te spin-offy od początku powinny tylko i wyłącznie skupiać się na Grindelwaldzie, wszystko co związane z tymi pokemonami, włącznie z postaciami było i jest zbędne.

Odpowiedz
Ta mała czcionka przy "fantastycznych bestiach" idealnie podkreśla jak bezznadziejnie głupim pomysłem było opieranie całej tej serii prequeli na łapaniu pokemonów.

[twitter]https://twitter.com/FantasticBeasts/status/1440692367883788291?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440692367883788291%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]

Odpowiedz
Przecież problem w tym, że oni tego na tym nie opierają :)

A szkoda, bo jedynka która bardziej uderzała w te klimaty miała zdecydowanie więcej uroku, niż badziewna 2.

Przecieki z pokazów testowych mówiły zresztą, że 3 to też chłam...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Czy tych "sekretów"  Dumbledora będzie w filmie tyle, ile było zbrodni Grindelwalda w poprzednim? Czyli prawie w ogóle, co również odpowiada faktycznej liczbie fantastycznych zwierząt :)

Odpowiedz
Moim zdaniem problemem było robienie serii o szukaniu pokemonów, bo wszystko co było interesujące w Potterze miało związek z początkami Voldemorta, przeszłością Snape'a i walce Dumbledore'a z Grindelwaldem, a oni na główngo protagonistę wybrali austystycznego zoologa którego decyzje i działania nie mają żadnego wpływu na historię i którego poszukiwania "fantastycznych bestii" były nieciekawe, nieangażujące i wystarczyły na jeden film.

Odpowiedz
A dla mnie pomysł na taką fajną przygodówkę, nawiązującą do Pokemonów, był rewelacyjny. Miła odskocznia od tego co widzieliśmy w HP i zagłębienie się w kompletnie inne rejony uniwersum.

Prawdziwy problem to to, że oni wrzucili w to ten nieszczęsny wątek DvsG. A to powinna być kompletnie odseparowana seria - tzn. jak dla mnie dylogia, bo temat nie nadaje się na dłuższe wałkowanie.

I mogliby wtedy na przemian robić te premiery, angażując oczywiście 2 odrębne ekipy do tych projektów.

Fantastyczne zwierzęta 1
DvsG 1
Fz 2
DvsG 2
Fz 3

Odpowiedz
Pelne streszczenie trzeciej części.

https://pastebin.com/DGqkVTv7

Odpowiedz

Odpowiedz
Teaser potwierdza streszczenie (już usunięte) z linka wyżej, a to było tak słabe że zaraz po przeczytaniu nie byłem w stanie stwierdzić o co chodziło. Cudownie :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Ale ta seria marnie skończyła... Jakby nie mogli normalnie jak ludzie zrobić prequeli tak jak przy Star Wars czy LotR, czyli jeden film o Grindelwaldzie, drugi o jego walce z Dumbledorem i trzeci o tym jak władzę przejmuje Voldemort i jak Snape do niego dołącza.

Do tego potwierdza się wyciek i Katherine Waterston która jako jedyna obok tego grubaska była sympatyczną postacią pojawi się tylko w paru scenkach.

Odpowiedz
Jedyny plus to Mikkelsen który wygląda normalnie - stylówa Deppa była mega przegięta.

Jeszcze większe marginalizowanie najfajniejszych postaci (oczywiście kosztem wrzucenia nowych i kompletnie zbędnych) to totalny debilizm.

Odpowiedz
W tych urywkach to akurat Mads wygląda mega przeciętnie.

Nie wiem czy nawet będzie miał okazję dobić do poziomu nieco spasionego Deppa z jedynki...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon