Pora odkopać tekturowe okulary 3D <grzebie w szufladzie>
02-05-2013, 22:27
|
Star Trek
|
|
Czy tylko dla mnie anaglify na YT to straszna wioska? Co do trailera to przed JP widziałem go w 3D i było OK, chociaż przy montażu trailerowym... no nie idealnie. Logo bardzo fajnie wyszło.
PS. Ależ ten Park Jurajski zajebisty i dobrze skonwertowany do 3D :P 02-05-2013, 23:38
A propos rebootu TNG - jak długo po oryginalnej serii dział się ten serial? Czy jest szansa na zobaczenie w przyszłych startrekach młodego Picarda?:)
10-05-2013, 08:44
Akcję TNG i oryginału dzieli około 100 lat (Kirk urodził się w 2233 roku, a Picard w 2305). Powiedziałbym więc, że nie, gdyby to nie było sci-fi.
10-05-2013, 09:47
Tymczasem na Rottenach bardzo przyzwoity wynik:
http://www.rottentomatoes.com/m/star_trek_into_darkness/ "It's not the knockout the last "Star Trek" movie was, but it moves things along efficiently." 14-05-2013, 23:40
Wg Rottenów, Abrams nie nakręcił jeszcze złego/przeciętnego filmu.
W sumie się z tym zgadzam. Nawet najsłabsze w jego wykonaniu MI3 było zjadliwe. Na nowym ST stawiam się w kinie w dzień premiery, ofkors.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-05-2013, 00:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2013, 00:43 przez nawrocki.)
Dobra recenzja, która na szczęście powstrzymuje mnie przed wypadem do kina. Pierwsza część była po prostu dobra, ale bez rewelacji, jeśli sequel jest zwykłym sequelem to ja podziękuję.
15-05-2013, 12:42 Cytat:Na wstępie muszę coś wyznać. Nie grzeje mnie twórczość J.J.Abramsa, nie rozumiem zachwytów nad jego osobą i nie wydaje mi się, żeby renoma i zaufanie w branży, jakim się cieszy, były adekwatne do jego dotychczasowych dokonań.(...) . Ale przyznaję otwarcie, że Star Trek to już nie moja bajka, czego jestem świadom i osoby wyczekujące premiery również powinny. Dzięki za info, bo jeszcze bym się przejął :P 15-05-2013, 13:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2013, 13:02 przez Gieferg.)
Śmiałkowski na Stopklatce wydaje się nieśmiało sugerować, że scenariusz to kolejny potworek Lindelofa
http://stopklatka.pl/-/58447178,recenzujemy-w-ciemnosc-co-to-wszystko-ma-wspolnego-ze-%E2%80%9Estar-trekiem%E2%80%9D 21-05-2013, 12:06
A Amerykanie są oburzeni, bo Alice Eve niepotrzebnie występuje w bieliźnie. Lindelof się kaja, ludzie się dziwują bo ponoć nikomu nie przeszkadza Kirk ganiający w majtach. Czyli "America, fuck yeah!" odcinek #1449
21-05-2013, 14:55 (21-05-2013, 12:06)Szaman napisał(a): Śmiałkowski na Stopklatce wydaje się nieśmiało sugerować, że scenariusz to kolejny potworek Lindelofa Nieśmiało, bo inaczej zacząłby sypać spojlerami. "Star Trek Into Darkness" cierpi z powodu tego, co scenarzyści wymyślili w poprzedniej części czyli niejakiego restartu przygód załogi Enterpreis, wg mnie genialnego pomysłu. Pomyśleć by można, że teraz ich inwencja nie będzie mieć granic, i wymyślą coś czego wcześniej nie widzialiśmy. Tymczasem panowie Orci, Kurtzman i Lindelof idą na łatwiznę i ... więcej nie powiem;) Film jest świetnie zrobiony, dobrze zagrany, z rzecz jasna niepotrzebnym 3D i obowiązkową JJową lans flarą, ale ogląda się to dobrze. Gdyby tylko scenarzyści byli bardziej odważni. 6,5/10 21-05-2013, 15:26
W ten weekend można załapać się na pokazy przedpremierowe w Heliosie, Cinema City i Multikinie.
24-05-2013, 21:42
Ja dzisiaj mam okazje i chyba skorzystam z nocy z Star Trekiem w Olsztynskim Heliosie. Obie produkcje w fajnej cenie. Przedpremierowo objrzec Star Treka, to dla mnie okazja ktora trzeba wykorzystac, no i pierwszego Treka obejrze w kinie:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 25-05-2013, 18:48
Garść luźnych uwag na gorąco:
1. Klingoni to straszne pipy są. 2. Przewiduję, że fanatyczni wyznawcy ST ostro się na ten film wkurwią. Ci mniej fanatyczni będą momentami wyli ze śmiechu. JJ Abrams dowiódł definitywnie, że nie za bardzo rozumie to uniwersum, ale stara się nadrabiać masą bezmyślnie wciśniętych nawiązań i mrugnięć okiem. Szczególnie kuriozalnie wygląda pod tym względem finał. Drugi Star Trek za bardzo stara się być, no cóż, drugim Star Trekiem. Dosłownie. 3. Abrams do reszty nie panuje już nad tymi cholernymi flarami. Jedną zasłania twarz Alice Eve w samym środku emocjonalnie naładowanego monologu. 4. Sceny akcji są bez wyjątku słabe. Niektóre są na dodatek kretyńskie (walka z Klingonami, finał). W dodatku pościg na Kronosie uderzająco przypomina sekwencję w kanionie z Obliviona. Tylko jest ze 3 razy gorszy. 5. Fanki Cumberbatcha (tzw. Cumberbitches) będą masowo mdlały z wrażenia i wracały z kina z mokrą bielizną, bo ich idol jest tu nieziemski. On nie kradnie scen, sceny same mu się oddają w pokorze. Gdybym był kobietą, to bym się zakochał. 6. Peter Weller! Nuff said. 7. Do pewnego momentu scenariusz jest nawet niegłupi i stara się być o czymś - konflikt moralności i obowiązku, wybór mniejszego zła... ale nie udaje się utrzymać tej tendencji do końca. 7/10, dwa punkty za Cumberbatcha. 25-05-2013, 22:54
Na krajowych plakatach nie ma słowa o IMAX, zwiastunów tam nie pokazują - wniosek jest prosty: zamiast w IMAX, nowy Star Trek faktycznie celuje w ciemność, w ciemność gównianych projekcji 3D. Mój wypad do kina na to stanął pod znakiem zapytania.
26-05-2013, 11:58
Byłem wczoraj na jakimś pokazie przedpremierowym w Cinema City. Mały ekran, na korytarzu wył jakiś alarm przeciwpożarowy, pierwsze dwie minuty filmu były na fioletowo (!), musieli przewinąć, a potem jeszcze raz bo 3D nie zaskoczyło. No ale nic to.
Film jest poprawny, ale bez rewelacji. Nie ma tu rozmachu, którego oczekiwałem. Trochę jak zlepek paru questów z Mass Effect. Jeśli tylko po to resetowali uniwersum, to ten film jest totalnie zbędny. Są nawiązania, ale bez szału. Klingoni wyglądają jak... cóż, nie jak Klingoni. Cumberbatch kradnie show. Karl Urban nie potrafi grać. Flary walą po oczach jakby Abrans uznał, że Titanic Super 3D (youtube) był na serio. Fajne filmidło, 3D o kant dupy rozbić, wolałbym na dużym ekranie zobaczyć scenę bitwy z Serenity.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
26-05-2013, 18:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2013, 19:42 przez Akaki.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Star Trek: The Motion Picture (reż. Robert Wise) | Corn | 90 | 47,336 |
24-12-2024, 14:42 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |