Star Trek
Macie tu taką ciekawostkę z grudnia 2015 r.:

https://nerdist.com/nerdist-podcast-quentin-tarantino/

Przewińcie do 01:07:25i słuchajcie. Być może daje to namiastkę tego, co za pomysł chodzi po głowie Tarantino i po co mu tam Rka :)

@shamar
Jaki kolejny reboot? Jestem przekonany, że jeśli QT się za to zabierze to z Abramsową obsadą.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeśli to będzie kontynuacja rebootów/prequeli to odwołam ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
QT i ziomek od Zjawy. Ok! :)

https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/star_trek/quentin-tarantinos-star-trek-movie-officially-enlists-the-revenant-scribe-mark-l-smith-a156501
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Chyba jeszcze nigdy tak się nie interesowałem Star Trekowym filmem :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
W sumie szkoda, że sam tego nie napisze. :(

Czas się chyba bardziej zainteresować tym uniwersum.

Odpowiedz
Jaram się bardziej niż Anakin na Mustafar :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Star Trek z Rką? Pierwsze słyszę.

Odpowiedz
To z obiegu wypadles :) Tarantino wymusił na producentach i powstaje r-rated scenariusz.

Odpowiedz
Tarantino? Nie zakapowałem jakiegoś żartu? :P

Odpowiedz
Nie. Quentin Tarantino ma nakręcić R-rated Star Treka :)

Odpowiedz
Czyżbym w końcu pierwszy raz w życiu poszedł na to do kina?!

Odpowiedz
No teraz to chyba tylko produkuje, a reżyseruje ktoś inny.

Odpowiedz
Nie. Reżyseruje. Scenariusz pisze gość od "Zjawy" a produkuje JJ.

Odpowiedz
Serio serio? Dajcie jakiegoś linka.
Jeśli to prawda, to jak dla mnie ciekawszym wydarzeniem niż Rka dla Star Treka jest Tarantino kręcący SF.

Odpowiedz
http://lmgtfy.com/?q=Quentin+Tarantino+Star+Trek

Trzymaj :)

Odpowiedz
Ja tam dalej nie wierzę :p

Odpowiedz
Według mnie w całej tej akcji najbardziej nieprawdopodobne jest nie to, że Quentin nakręci Star Treka (od lat wiadomo, że jest fanem, w Kill Billu są nawet nawiązania do tej serii), też nie to że pakuje się we franczyzę, ale fakt, że nie pisze scenariusza, a ma to reżyserować? Sorry, ale w to już nie uwierzę.

Chyba, że po prostu jest fanem i chciałby sobie cośtam wyreżyserować bez spiny i większych ambicji jak to już w sumie raz zrobił dla serii CSI, ale mimo wszystko jakieś to dziwne, bo nic nie wskazuje na to, że ktoś miałby mu utrudniać napisanie skryptu. A przypominam, że jest to facet, który wielokrotnie powtarzał, iż dla "Jackie Brown" zrobił wyjątek i nie zamierza więcej kręcić filmów na podstawie cudzych pomysłów. Jest to też facet, który z wielkim namaszczeniem traktuje swoją spuściznę, obiecując że dziesiąty film będzie ostatnim. Czyli co - Finalny film Quentina Tarantino nie będzie w sumie filmem Quentina Tarantino?

Może też jednak dochodzi tutaj taka kwestia, że Quentin zerwał się ze smyczy Weinsteina i otworzyło się przed nim wiele drzwi, przez które wcześniej nie planował nawet wyjrzeć i w jego podejściu do tematu kręcenia filmów teraz wiele się zmieni.

Odpowiedz
Może być też tak, że ponieważ to nie jest jego scenariusz, to nie będzie tego traktował jako 10ty i ostatni projekt ale jak sam piszesz, eksperyment :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pewnie kwestia punktu widzenia, ale rzeczywiście, nie zanosi się, aby to był "Star Trek" Quentina Tarantino. To będzie po prostu kolejny Star Trek, bazujący na pomyśle QT i być może, przez niego wyreżyserowany. 

Ludzie, weźcie się w garść. Jeśli naprawdę stanie za sterami, to raczej nie ujrzymy tam typowych Tarantinizmów. HELOŁ.

Zresztą, chyba nie o to mu chodzi. Jeśli jest fanem TOS, to pewnie będzie chciał oddać serii hołd. Tak więc, skoro nie ma potrzeby przerabiać tego uniwersum pod jego, charakterystyczny styl, to.... gość nie musi do tego pisać sam scenariusza. Prosta sprawa. Aczkolwiek to jeszcze nie znaczy, że po zakończeniu produkcji '9' czegoś tam nie poprawi. 

Robienie po kilku latach kolejnego wyjątku podobnego do "Jackie Brown, to żadne przewinienie. Każdy może zmienić zdanie, to raz. A dwa, Quentin musi przecież widzieć, że filmowa seria dochodzi do martwego punktu i trzeba jakoś ją ratować. Być może nawet mocno niekonwencjonalnymi środkami :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zapowiedzieli że będzie Rka, a to oznacza że nie dostaniemy kolejnej, takiej samej, bezjajecznej części jak te ostatnie, tylko będzie mała rewolucja w serii. Rka jest wg mnie sygnałem, że QT nie chce po prostu podpisać się pod nowym Star Trekiem, tylko chce aby to był jego film.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon