25-12-2017, 11:18
|
Star Trek
|
|
"Star Trek" od QT to bardzo ciekawy pomysł ale jeszcze ciekawsze byłoby "Star Wars Epizod IX" od Tarantino. Szkoda, że nie wpadli na to i epizod 9 nakręci Abrams, którego styl już znamy i przez to nie czekam na to tak bardzo. Tak bardzo jakby to kręcił Quentin.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
Nie wpadli na to, bo on w życiu by im tego nie nakręcił. Już widzę jak Kennedy mówi: "O, spoko Quentin, jesteśmy w takiej d***, że możesz sobie te Rkowe Star Warsy robić. Potrzebujemy jakiejś małej rewolucji w tym świecie" :)
No i chyba zapominałeś Pitero o jednej, ważnej rzeczy. Tarantino jakiś czas temu, po tej hecy z H8/SW:VII, powiedział że nigdy dla Disney'a już niczego nie nakręci. Cytat:Rka jest wg mnie sygnałem, że QT nie chce po prostu podpisać się pod nowym Star Trekiem, tylko chce aby to był jego film.Myślę, że ta Rka może być bardzo myląca. Sporo osób uważa, że ją wywalczył, bo chce ten film przerobić na swoją modłę, a mnie się wydaje, że ona zostanie tam inaczej wykorzystana.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-12-2017, 12:46 (25-12-2017, 12:46)zombie001 napisał(a): Nie wpadli na to, bo on w życiu by im tego nie nakręcił. Już widzę jak Kennedy mówi: "O, spoko Quentin, jesteśmy w takiej d***, że możesz sobie te Rkowe Star Warsy robić. Potrzebujemy jakiejś małej rewolucji w tym świecie" :) Też chętnie poznam szczegóły tej hecy. Uważam jednak, że jakby zaoferowali QT pełną swobode, zrobienie Rki i wszystkiego jak sobie zaplanował to chętnie by wkroczył w ten świat. Inna sprawa, że osobiście średnio mi Tarantino tam pasuje. Dobrze, że wybrał inne uniwersum, mam tylko nadzieje, że jego "10" nie będzie ten "Star Trek" a coś innego (nie obraże się na kolejny western bo absolutnie uwielbiam "Django") 25-12-2017, 15:11
Heca sreca, wszędzie o tym pisali, na forum też było:
http://variety.com/2015/film/news/quentin-tarantino-disney-extortion-star-wars-hateful-eight-1201663184/ 25-12-2017, 15:19
Star Trek: Beyond - pierwsze 15 minut jest po prostu świetne. Pal licho nachalnie wklejoną scenę "homo", ale ten wstęp robi to czego nie robi 100 innych blockbusterów - pokazuje załogę Enterprise'a od ludzkiej strony. Wreszcie ktoś zauważył, że latanie przez x lat w kosmosie i brak romansów w załodze nijak się ze sobą nie klei :) A tutaj jeszcze Kirk z Bones'em mają czas aby napić się whisky. Później już jest niestety gorzej bo trzeba pędzić z historią na złamanie karku i odbębnić milion schematów, włącznie ze słabym finałem. Villain Elby również wypada bardzo blado, a twist z nim związany przyjąłem słowami "aha". Mimo tego trudno odmówić tej produkcji szczerości - to wyłącznie kino rozrywkowe, ładnie sfilmowane (choć efekty miejscami cienkie jak np. Kirk jadący z Jaylah na motocyklu - bleee). Chętnie zobaczyłbym jeszcze jeden odcinek z tej abramsowej serii, ale taki już domykający całość. Tutaj była na to szansa, ale każdy motyw zmęczenia materiału musiał zostać skillowany u podstaw.
6/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-03-2018, 11:59
Właśnie wyskoczyło mi info - Shatner (ur. 1931, kończy 87 lat).
Czyli... chyba już najwyższa pora, żeby zaliczył cameo w jakiejś nowej częśći. I fu kno what I mean.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-03-2018, 02:21
Zastanawiam się jak może wyglądać Star Trek od Tarantino. I wydaje mi się, że zrobi to co w wielu swoich filmach - przetworzy jakiś stary, zapomniany obraz. Wiec nie zdziwiłbym się gdyby to był Star Trek w najczystrzej postaci, bazujący na odcinkach serialu z lat 60. Żadnych fucków i shitów bym się tutaj nie spodziewał. Z tego co czytałem Tarantino jest fanem Treka, więc wydaje mi się to coraz prawdopodobniejsze.
26-04-2018, 23:12
http://deadline.com/2018/04/s-j-clarkson-star-trek-director-paramount-pictures-1202375721/
Cytat:This would continue a memorable month for women directors in the scifi/superhero realm. Last week, Victoria Clarkson was named second unit director on JJ Abrams next Star Wars: Episode IX, and Cathy Yan got the job directing the next Harley Quinn film. Jakaś plaga w tym Hollywoodlandzie.
26-04-2018, 23:46
Szkoda, że mało która ma na koncie dobry film :P
26-04-2018, 23:53
Wypuść plotkę, że będzie reżyserował Tarantino, żeby ogłosić, ze będzie jednak jakaś baba, czekaj na hejt i pisz o szownizmie
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2018, 00:27
To jednak Tarantino tego nie nakręci? To wyjebane mam w takim razie, skoro to ma być kolejny typowy filmowy Trek.
27-04-2018, 01:21
Ale oni na razie nie realizują projektu związanego z QT. Szef Parmount mówił, że rozwijają 2 pomysły na Star-Treka.
Laska prawdopodobnie wyreżyseruje ten dot. podróży w czasie, w którym ponownie miał wrócić ojciec Kirka (grany przez Thora).
27-04-2018, 04:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2018, 05:31 przez zombie001.)
Od początku było mówione, że QT zajmie się na poważnie Star Trekiem jak skończy 9.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
27-04-2018, 09:03
Ej, Buddy movie z Hemsworthem i Pinem? Biere! Szkoda tylko, że nie reżyseruje tego McTernian ;)
27-04-2018, 09:16
Powinni olać 4kę, podpisać ten większy kontrakt z Pinem i zrobić od razu ten film z Quentinem. Quinto i Pine i tak potwierdzali, że to będze ich ostatni film z tej serii
07-09-2018, 09:40
I Quentin cały czas mówi o eRce, aby oddać grozę kosmosu. Wątpię czy studio na to pójdzie.
07-09-2018, 15:51
POwtórka trylogii zaliczona. Odbiór w zasadzie bez zmian, z tym, że w trójce brakowało mi... abramsowych flar i ogólnie jakiejś wyrazistości i charakteru zdjęć, które w porównaniu z poprzednimi filmami wydawały się pozbawione wyrazu, płaskie. Beyond to nadal spoko kino, do którego chętnie będę wracał, ale czegoś mi tu zabrakło.
ST - 9/10 Into Darkness - 8/10 Beyond - 7/10 11-12-2018, 02:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018, 02:27 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Star Trek: The Motion Picture (reż. Robert Wise) | Corn | 90 | 47,335 |
24-12-2024, 14:42 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |