Star Wars (temat ogólny)
(10-08-2024, 12:01)Snappik napisał(a): I na początku wygląda to mało starwarsowo.

To w ogóle nie wygląda jak Star Wars, odejmij parę zdań o Jedi i Droopy'ego McCoola Jr., a wyjdzie kolejny randomowy sci-fi dla dzieci. Nawet sceneria wygląda jak typowe amerykańskie osiedle/miasto, tyle że w przyszłości.

Odpowiedz
Kurczę, jakoś jak to widzę to się stare czasy przypominają :p

Odpowiedz
Uja widać ale użyjcie wyobraźni.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gdybym 20 lat temu wiedział, że ta marka zostanie tak rozmieniona na drobne, to... pewnie nic bym nie zrobił, ale byłoby mi przykro.

Odpowiedz
A myślałeś, że po co Mysza wydała ciężkie miliardy.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ech a tak krytykowali Lucasa, że kręcił hajs ze SW, a teraz przy Disney to wygląda jak rodzinny biznes.

Odpowiedz
(10-08-2024, 16:47)OGPUEE napisał(a):
(10-08-2024, 12:01)Snappik napisał(a): I na początku wygląda to mało starwarsowo.

To w ogóle nie wygląda jak Star Wars, odejmij parę zdań o Jedi i Droopy'ego McCoola Jr., a wyjdzie kolejny randomowy sci-fi dla dzieci. Nawet sceneria wygląda jak typowe amerykańskie osiedle/miasto, tyle że w przyszłości.

No właśnie to mnie najbardziej zaskoczyło in minus. Po wyjęciu tekstów o Jedi, świątyni itd. zostaje serialik w klimacie Tomorrowland. Masz markę Star Wars, bogatą galaktykę, a robisz coś co wygląda jak amerykańskie przedmieście w formie futurystycznej. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(10-08-2024, 17:15)Rozgdz napisał(a): Kurczę, jakoś jak to widzę to się stare czasy przypominają :p

Ktoś zauważył, że jeszcze coś innego przypomina:

Bez kitu - niektóre postacie są bezczelnie wyjęte z tamtej disneyowsko-lucasowej produkcji.

Odpowiedz
Przynajmniej można powiedzieć że czerpali od oryginalnego Lucasa a nie że po prostu na chama robią swoją wersję "Stranger Things" Oczko

Odpowiedz
Dla jednych "wcześniejsza Gwiazdka", dla innych faszyzm/homofobia/seksizm/rasizm/mizoginizm w jednym, a dla Boba Igera... pewnie dzień jak co dzień.

Acolyta leci... do kosza.

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/the-acolyte-canceled-star-wars-1235978593/

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Za duży stosunek strat do zysków - czysty biznes. Kiepski produkt może się wybronić jeśli przynosi względne zyski a tych tutaj zabrakło plus zniechęcił część odbiorców tego rodzaju historii.

Odpowiedz
Idę poczytać na FB zesrańsko tych, którzy tego bronili. Bo PRZECIEŻ miał oglądalność więc czym będą to tłumaczyć.

Odpowiedz
Nie ma co się cieszyć, to decyzja podjęta tylko i wyłącznie podyktowana pieniędzmi. Oni mają w dupie jakie oceny to miało.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Coffindance.mp4

Odpowiedz
(10-08-2024, 16:41)shamar napisał(a): Nie dałem rady obejrzeć. Oczywiscie musi być nowe diversity. Już nie tylko murzyn ale obowiązkowo Azjata w każdym filmie

XD, biedactwo. Jeszcze gdyby tu nie było białych facetów, ale ten skowyt po tym trailerze to już wyższa klasa beki.

Co do trailera - spoko, też na początku miałem wrażenie, że mało Star Warsowo (po raz milionowy szacun dla Andora, gdzie ta ceglarska kolonia była jednocześnie starwarsowa i nie wtórna), potem jest już lepiej. Z ciekawości pewnie obejrzę, choć nie jestem targetem. Ale podoba mi się sama idea, czyli to czego Disneyowe SW raczej nie robią, mianowicie korzystanie z pojemności tego świata. Jest tu miejsce tak dla Andora jak i dla Goonies w kosmosie. 20-30 lat temu jarałbym się okrutnie.

Odpowiedz
Ależ wybije na wartości tych co się już sprzedały Uśmiech
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ciekawe czy wypieprzą to w ogóle ze swojej bazy seriali na streamingu. To byłby numer dopiero Uśmiech

[Obrazek: star-wars-acolyte.gif]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(20-08-2024, 16:44)Craven napisał(a):
(10-08-2024, 16:41)shamar napisał(a): Nie dałem rady obejrzeć. Oczywiscie musi być nowe diversity. Już nie tylko murzyn ale obowiązkowo Azjata w każdym filmie

XD, biedactwo. Jeszcze gdyby tu nie było białych facetów, ale ten skowyt po tym trailerze to już wyższa klasa beki.

Co do trailera - spoko, też na początku miałem wrażenie, że mało Star Warsowo (po raz milionowy szacun dla Andora, gdzie ta ceglarska kolonia była jednocześnie starwarsowa i nie wtórna), potem jest już lepiej. Z ciekawości pewnie obejrzę, choć nie jestem targetem. Ale podoba mi się sama idea, czyli to czego Disneyowe SW raczej nie robią, mianowicie korzystanie z pojemności tego świata. Jest tu miejsce tak dla Andora jak i dla Goonies w kosmosie. 20-30 lat temu jarałbym się okrutnie.

Poczatek trailera jest fatalny, amerykanska suburbia w swiecie SW?! Mozna to bylo lyknac w Guardiansach, bo to swiat laczacy sie z tym naszym ziemskim, ale tutaj to wyglada kompletnie od czapy. Potem juz ok, typowe SW naszych czasow, jezeli to nie bedzie jakas fabularna pomylka to ogolnie moze byc przygodowy samograj.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Gdybyście zastanawiali się kogo zatrudnią teraz do głosu Vadera. Nikogo. Vader będzie dalej mowil głosem Jonesa.

https://movieweb.com/james-earl-joness-ai-future-of-star-wars/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon