(07-08-2017, 01:15)Lawrence napisał(a): W związku z premierą "The Dark Tower" w internetach w tym na WatchMojo pełno kompilacji związanych z Kingiem. I na liście największych różnić między książkami, a filmami pojawia się oczywiście "IT", gdzie podobno w książce formę clowna to coś przyjmuje bardzo rzadko. Plus dochodzi inny fragment:
Nie była to żadna orgia, ani typowa dziecięco-młodzieżowe macanka za murem szkoły, tylko element niezbędnego wręcz rytuału mającego na celu związanie mocy poprzez seks, czy coś w ten deseń. Beverly stała się dla chłopaków czymś w rodzaju "bogini", która poprzez cipkę daje im siłę, by Klub Frajerów mógł przetrwać.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
26-08-2017, 18:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2017, 18:16 przez Tomkiewicz.)
Jakkolwiek by go nie uzasadniać i ubierać w ładne słówka, ten motyw i tak pozostaje chybiony, niesmaczny i kompletnie oderwany od klimatu reszty książki.
Ładnie ten film wygląda. Przynajmniej tak mi się wydaje na tyle, na ile to można oceniać po takich spotach. Swoją drogą nie podoba mi się, że taka scena trafiła jako klip do neta. Relacje i rozkminy dzieciaków to mięso tej historii, więc mogliby do końca już wrzeszczeć z tym klaunem w promocji.
Jak wyżej.
Zbyt ważne sceny trafiają do neta.
A tu King mówi o swoich wrażeniach. Oczywiście cudowny film jego zdaniem. Warte to pewnie niewiele, ale skoro sypię tymi linkami, to i tym
Mnie się wydaje, że to będzie spory sukces. Internet bardzo entuzjastycznie wydaje się reagować na wszystkie materiały. Czuć też, że ludzie czekają na TO.
Ta książka jest kultowa, w dodatku miniserial zrobił swoje. Nie ogarniam, że dopiero teraz ten film powstał. Podobna sytuacja z Bastionem, który z nieznanych mi przyczyn utknął już dobrych kilka lat temu w piekle produkcyjnym, a w międzyczasie powstało multum mało wartościowych i przede wszystkim odznaczających się małym potencjałem komercyjnym adaptacji Kinga.
27-08-2017, 14:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2017, 15:01 przez Albertino.)
Tymczasem prognoza od Box Office Pro znowu poszła w górę. Jest już 70 mln$ na otwarcie i 175 mln$ na koniec z Ameryki, co dawałoby pozycję jednego z najbardziej kasowych horrorów w historii kina. Oprócz wymienianych już czynników, rynek jest obecnie tak pusty (być może mamy właśnie najgorszy weekend od 20 lat), że To po prostu musi wypalić. http://pro.boxoffice.com/long-range-forecast-jigsaw-suburbicon-thank-service/
Grace Randolph stwierdziła że dzieciaki są tak świetne, że nie wyobraża sobie innych aktorów w tych rolach i najlepiej byłoby nakręcić sequel dopiero jak dorosną :)
Podoba mi się że chwalą recenzje Skarsgarda, ale podkreślają że nie on jest gwiazdą filmu, tylko dzieciaki. W sieci wytworzył się hajp, który traktował Pennywise'a niemal jak innego słynnego "klauna", tymczasem okazało się że, ponoć, niepotrzebnie.
Idę w sobotę, nie mogę się doczekać, chciałbym móc wpisać ten film na listę na której są Misery, Skazani na Shawshank, Zielona mila czy Mgła, a nie na tę drugą na którą trafiła Mroczna Wieża.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Jestem zachwycony. Tak na szybko: skondensowane Stranger Things pozbawione tego nachalnego, wykalkulowanego cytowania lat minionych. Wspaniała opowieść o przyjaźni, która przy okazji próbuje straszyć (a jest zaskakująco krwawo i dosadnie). Dzieciaki grają świetnie i jest pomiędzy nimi tyle chemii, że wystarczyłoby na kilka filmów.
Ale ostatni raz idę do kina w piątek :D Pijani ludzie wychodzący w środku seansu i wrzeszczący na całą salę kwestie z właśnie trwających scen lub "ale chujowy film" trochę psują atmosferę...
(08-09-2017, 22:15)patyczak napisał(a): Ale ostatni raz idę do kina w piątek :D Pijani ludzie wychodzący w środku seansu i wrzeszczący na całą salę kwestie z właśnie trwających scen lub "ale chujowy film" trochę psują atmosferę...
Znam ten ból. Miałem takie sytuacje w trakcie premiery Obecności 2. Ale u mnie goście weszli za freeko - jacyś naćpani, najebani, cholera wie co jeszcze - przez wyjście ewakuacyjne :D
(29-03-2017, 18:20)Mierzwiak napisał(a): Wygląda jak każdy inny taśmowy horror. W zasadzie nie wiem co więcej o tym napisać.
(07-09-2017, 22:51)Mierzwiak napisał(a): Idę w sobotę, nie mogę się doczekać, chciałbym móc wpisać ten film na listę na której są Misery, Skazani na Shawshank, Zielona mila czy Mgła, a nie na tę drugą na którą trafiła Mroczna Wieża.
Jeszcze nie tak dawno było wielkie halo o zwiastun - ktoś chyba nawet wklejał link do filmiku jakiegoś grubasa, który wręcz "siał w sercach raka" - a teraz wszyscy będą pchać się drzwiami i oknami do kin :)
(30-03-2017, 02:32)Predator895 napisał(a): Po takiej nieciekawej pre-produkcji : zwolniony reżyser, nowy casting na Klauna itp. , nawet sam Warner nie ryzykuje i nie rusza jeszcze z produkcją drugiej części :P Jeśli filmidło okaże się niewypałem, to z jednej strony stracą mniej kasy, ale z drugiej ta opowieść - interpretacja będzie kompletnie bezcelowa, bo nigdy nie uraczymy zamknięcia tej historii :P
Z perspektywy czasu brzmi to zabawnie. Nieprawdaż? Niektórzy wróżyli flopa, a tutaj szykuje się, nie dość że dobrze oceniany, to jeszcze prawdopodobniej jeden z bardziej kasowych filmów AD 2017 :)
Btw. myślicie, że teraz WB ruszy się w końcu i skusi na 2-3 częściowy "BASTION"?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.