Muschietti za kamerą.
26-09-2017, 09:47
|
Stephen King's IT
|
|
Mam nadzieję, że mimo znajomości z reżyserem nie wsadzą tam Chastain. To jest jeden z nielicznych przypadków kiedy chciałabym żeby Amy Adams wystąpiła w filmie.
26-09-2017, 11:37
Dobry film. Nie wybitny, ale dobry. Dzieciaki super, jak w Królach lata. Warstwa horrorowa rzeczywiście mocno spłycona, mogło być lepiej, straszniej. Jest zwyczajnie i blockbusterowo do przesady.
Od siebie dodam tylko, że w końcu fajna korekcja barwna w hollywoodzkim filmie. Udało się uzyskać piękne, żywe kolory, a jednocześnie ludzie mają naturalny kolor skóry, a nie te pomarańczowe ryje które straszą obecnie bardziej niż Pennywise. Brawo 27-09-2017, 08:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2017, 08:06 przez zdzichon.) (26-09-2017, 09:47)Kuba napisał(a): Sequel oficjalnie 6 wrzesnia 2019. Pozostaje nadzieja, że umrze do tego czasu. Aż trudno uwierzyć, że ten fajansiarz zdołał sklecić w miarę przeciętny film, który i tak ratują tylko i wyłącznie znakomici Frajerzy. Reszta to ryjąca po bani sztanca i klimat rodem z horrorów dla gimbazy. Zresztą, czemu ja się dziwię - gość od LOL- "Mamy". Szok. W cichości ducha liczyłem lata temu na Mike'a Flanagana.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
27-09-2017, 23:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2017, 23:22 przez Tomkiewicz.)
A ja się bardzo cieszę. Zaczął to niech ciągnie to dalej.
Jak pisałem, w "IT" widzę serce, pasje i sporo włożonej energii, to wszystko zdecydowanie nadrabia niedostatki talentu Muschiettiego. Dla mnie to idealny facet na pokazanie historii starszych Frajerów (czytam obecnie książke), zwłaszcza jak dostanie znakomitych aktorów, z dzieciarni wyciągną maksimum. Jasne, Fukunaga by tu magię odwalił, ale Fukunaga miał jednoczesnie zdecydowanie odpychające pomysły scenariuszowe. A jemu się czyjeś woli nie narzuci (w końcu m.in dlatego odszedł z True Detectiv) więc trzeba byłoby znosić jego pomysły :P Czekam na ogłoszenie obsady. Chastain mnie nie przekonuje, Adams faktycznie lepsza. Co do reszty na razie koncepcji nie mam. Jestem z tych którzy chcieliby aby sequel powstał za 27 lat z tą ekipą tylko starsza :P Pomysł nierealny, ale takie coś byłoby ewenementem i czymś doprawdy niesamowitym. Ehh marzenia. 28-09-2017, 01:01
Bardzo dobry film, muzyka, klimat, ekipa dzieciaków, cóż więcej mówić, jak wszystko zostało powiedziane. Podobało mi się Bill w roli Pennywise, w ogóle Pennywise był lepiej przedstawiony niż w wersji z 1990, był bardziej pustą istotą, z którą raczej nie dało się negocjować ani pogadać, mamy tutaj tylko kreaturę chcącą pożreć ofiarę. 8/10 bo film ma wady, ale i tak miłe zaskoczenie, ja siedziałem bardzo zaangażowany, ale widać że większość widowni wybrała się na film, oczekując jakiegoś slashera, nie mając pojęcia na co się wybiera.
Eh i teraz wyczytałem, że Tim Curry jest przykuty do wózka :( wiem, że wiek 71 lat robi swoje, ale myślałem, że z nim wszystko ok. 06-10-2017, 20:35
600 mln worldwide już pykło :D Film kolejny weekend był na podium, teraz był lepszy znów od Kingsman.
Autentycznie cieszyłbym się jakby dobili jakoś do 700 mln, ale nie wiem czy to realne. Tak czy inaczej, gigantyczny sukces. 08-10-2017, 20:58
Dopiero teraz wybrałem się do kina, wcześniej o filmie nie wiedziałem absolutnie nic, oprócz tego, że oceny ma spoko, więc jakież było moje zaskoczenie, gdy w pierwszej sekwencji klaun urwał dziecku rękę i polała się krew :)
Ogólnie film jest niezły, bo jest śmieszny, nie mam pojęcia czy ktoś odbierał go jako autentycznie straszny, ale ja z kumplem i reszta ludzi na sali brechtaliśmy co chwila, może to dlatego, że mnie horrory zasadniczo śmieszą w swoich nieporadnych próbach przestraszenia mnie, a tutaj jeszcze było kilka autentycznie humorystycznych scen i lajtowy klimat. Oczywiście film robi dziecięca obsada z genialnie odmłodzoną komputerowo Amy Adams na czele ;) Gdyby nie przekleństwa i trochę poważniejsze potraktowanie widza (czyli Rka), to w ogóle bym się z seansu nie cieszył, więc to świetna decyzja. Daję 6/10, było fajnie. Aha, muza była do dupy. (11-09-2017, 14:49)Snappik napisał(a): Skąd ta pewność, że Fukunaga zrobiłby coś oryginalnego i lepszego? Według trivii z IMDB narzucił on producentom, aby w filmie pojawiło się więcej kontrowersyjnych scen z młokosami typu orgia, gwałty i ruchanie owcy. No nie ma bata, super film by był :)Podobno w książce jest jakaś orgia z dziećmi, więc pewnie o to chodzi, a ktoś na IMDB przejaskrawia. Według mnie film nakręcony przez Fukunagę były na jakieś 95% lepszy, zwłaszcza, że reżyseria to akurat nie jest najmocniejsza strona IT w obecnej formie. 10-10-2017, 20:48
Skarsgard zapowiedział, że "IT: Chapter Two" rozwinie przede wszystkim postać naszego antagonisty, ma być inne podejście do bohaterów i może jakaś próba pewnego wyjaśnienia pochodzenia Pennywisa. Aktor jednak podkreśla, że bardzo podoba mu sie jak do przeszłości IT podszedł King w książce, dostrzega wiele możliwości i chciałby zobaczyć podróż do umysłu demona. No i chce jeszcze raz przeczytać książkę przed pracą na planie.
Uświadomiłem sobie, że chyba czekam bardziej niż na taką "Wonder Woman 2" czy nawet ewentualnych "Kingsman 3". Tymczasem "IT" ciągle zarabia i trzymam kciuki aby jakoś dociągnęli do 700 mln worldwide co byłoby dla mnie świetną, okrągłą sumą zajebistego BO. 14-10-2017, 21:43
Niech lepiej powiedzą, czy będzie dwa razy tyle jump scenek i CGI obróbki klauna, żeby jeszcze śmieszniej niż w pierwszym flmiku było;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-10-2017, 10:45
CGI klauna będzie na pewno więcej jak pójdą w mitologię tej postaci. Nie ma cudu, żeby było inaczej. Możesz być spokojny
.
15-10-2017, 10:48
Ale to w sumie i tak lepsza groza niż w pierwszym filmie jest, bo już się boję;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-10-2017, 11:26
Dobre to było. Horror w starym stylu doprawiony efektami z XXI wieku ale nie przesadzony, co często się zdarza. Właściwie to momentami jakby oglądać najlepsze horrory 80's - coś jak skrzyżowanie "Koszmaru na Elm street" (wiadoma sena) ze "Straconymi Chłopcami". Swoją drogą - jestem niemalże pewny, że remake "Lost Boys" gdzieś już po cichu szykują bo aż dziwne, że jeszcze ktoś tego nie zrimejkował.
Minusy (które nie dla każdego będą minusami): - zbyt dużo wulgaryzmów (odbiera to trochę wiarygodności/klimatu) - zbyt duża i bzdurna brutalność niektórych scen (choć całe to miasteczko było dziwne): Poza tym - chyba wszystko zagrało. Tylko patrząc na kontynuację jeśli ma się rozgrywać to od razu wieszczę mniejszą lub większą porażkę. To już nie będzie to samo. To będzie dokładnie taki sam błąd jak rimejki przenoszone do gdzie od razu ulatuje ten specyficzny klimat. 7+/10 ze wskazaniem na 8 przy drugim seansie. PS - w tytule tematu nie ma słowa SPOILERY a teraz widzę, ze tam wyżej WALĄ spoilerami!
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-10-2017, 14:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2017, 14:14 przez shamar.)
Brat był, ja się wstrzymałem, bo powiedziałem sobie, że najpierw przeczytam książkę. Zobaczyłem jak gruba jest książka i już wiem, że w ten weekend zobaczę film. :D
27-10-2017, 10:28
https://naekranie.pl/aktualnosci/jessica-chastain-chce-zagrac-w-filmie-to-2-2553753
Chastain...chyba wolałbym Amy Adams, po raz pierwszy (i ostatni) chciałbym Adams w jakimś filmie. Elba zawsze na propsie, ale nie koniecznie do tej roli. 07-11-2017, 15:18
Chastain swoim zwyczajem opowiada że chciałaby zagrać w tym co akurat popularne. W Marvelu jej nie chcieli i musi zadowolić się X-Menami. Tutaj lepiej żeby też się nie załapała, w ogóle mi nie pasuje do dorosłej wersji tej postaci.
07-11-2017, 18:58
Jak czytałem książkę po raz pierwszy to dorosła Bev wyglądała w mojej wyobraźni trochę jak Julia Roberts
Jessica też mi pasuje, cieszyłbym się gdyby to ona zagrała.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
07-11-2017, 20:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2017, 20:28 przez Ash_9001.)
Christina Hendricks ;)
Nie będzie żadnej wersji rozszerzonej. https://www.movie-censorship.com/news.php?ID=12726
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-11-2017, 00:16 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Killer Klowns from Outer Space (1988), reż. Stephen Chiodo | slepy51 | 0 | 65 |
27-05-2026, 17:41 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |