Ankieta: Jak oceniasz IT: Chapter 2?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Stephen King's IT
To weź jeszcze wystaw 1/10 WW żeby nikt nie miał żadnych wątpliwości :)

Odpowiedz
Ej no, wiadomo że nie aż tak dokładnie ale ostatnio takie odnoszę wrażenie :)

Wierzę że Chastain zagra bardzo dobrze, martwiłbym się raczej o scenariusz.

Odpowiedz
(18-07-2018, 20:16)shamar napisał(a): Przecież one są niepodobne. NIEPODOBNE. Zadecydował kolor włosów?

Heh. Gdyby nie istniały takie osoby jak Amy Adams i Jessica Chastain, to nie uwierzysz, i tak zatrudniliby kogoś niepodobnego.  :)

A z Chastain jest po prostu wyborna aktorka. Choć niestety ma wiele wpadek na koncie.

Jej poglądy i przesadne obnoszenie się z nimi, to już niestety insza inszość :<
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Dolaczam do osob ktore jaraja sie angazem Chastain. To co wygaduje w prawdziwym zyciu malo mnie obchodzi, jedyna jej rola dla mnie to swietnie zagrac dorosla Beverly.
Zaopatrzylem sie w IT na blu Ray i po powtorce moge stwierdzic, ze to dalej znakomicie sie oglada. Dzieciaki swietne, Skarsgard jako Clown jeszcze lepszy. Moge tylko ubolewac, ze az tak bardzo uproscili fabule filmu wzgledem tej z książki.
Ksiazkowego IT tez zaczalem czytac(wersja w twardej oprawie z okladka z filmu za 15 zl w Biedronce) i musze przyznac, ze oprocz juz wspomnianych uproszczen klimat i dialogi bardzo dobrze przeniesione na ekran.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(18-07-2018, 20:41)Mierzwiak napisał(a):
(18-07-2018, 19:31)harlequinade napisał(a): To z twittera Chastain więc raczej nie fotomotaż :D
To tak nie działa, fotomontaż udostępniony przez aktorkę nie przestaje nim być :)

https://www.instagram.com/p/BlYBg_Dl8gG/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=e9rkc62jvp5k

No to mnie w maliny wpuściła :d

ta to dopiero ma problem - https://twitter.com/GraceRandolph/status/1019733514873442305

Odpowiedz
[Obrazek: DniqRYpWwAEvBUJ.jpg]
[Obrazek: DnjARFTUwA09q_q.jpg]

Odpowiedz
Słaby horror, całkiem przyjemny film o dzieciakach (okularnik ze Stranger Things w zasadzie na przemiał - miał może jedną zabawną kwestię). Zabrakło mi podbudowy - Derry jest po prostu miasteczkiem, w którym wskaźnik zabójstw przekracza średnią i tyle. W książce Derry to bohater prawie na równi z klaunem, w filmie jego ekspozycji (po łebkach) dokonuje w kilku zdaniach gruby mól książkowy. Zaprzepaszczono potencjał przedstawienia miejscówki, którą od lat zżera (z braku mniej patetycznych wyrażeń) Zło - coś, co u Kinga czuć na stronach księgi, w filmie nie istnieje. Stąd też Pennywise (spoko aktor i kiedy tylko ma coś do zagrania [czytaj: nie zastępuje go komputer], to robi to świetnie) jest zaledwie kolejnym potworem, a nie Tym. Dlatego właśnie na płaszczyźnie horroru It raczej leży.

Wersja z 1990 jest położona przez aktorów (prócz wybornego Tima Curry, który jest chyba jedyną zaletą tego miniserialu) i biedę realizacyjną, ale lepiej traktuje (nazwijmy to) mitologię powieści. Szczerze? Chciałbym jakichś 40 dodatkowych minut materiału - bardziej rozwinięte wątki osobiste dzieciaków, więcej miejscówek (tama) i ogólnie szerszy zarys Derry z lekkim sugerowaniem, że to miasto gnije od środka. Wtedy też "straszne" scenki nie waliłyby tak po oczach, bo byłyby lepiej (czyli rzadziej) poupychane.

Książka swoją drogą ma trochę dłużyzn, ale czyta się dobrze. Oczywiście wątek przyjaźni dzieciaków też jest ciekawszy niż wesołe harce z klaunem.

6-7/10

Odpowiedz

Odpowiedz
Wygląda jak wzorowa kontynuacja poprzednika. Czekam

Odpowiedz
Wyglada to bardzo dobrze. Ekipa aktorska tez bardzo fajnie sie prezentuje. Czekam mocno bo to film ktory zaraz po Endgame i Godzilli najbardziej mnie interesuje w tym roku.
Zastanawia mnie tylko czy tworcy zrezygnuja z ksiazkowej genezy klauna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Spoko, ale szkoda że zaspoilerowali dosłownie CAŁĄ scenę z panią Kersh. W książce to było dosyć niespodziewane, tutaj też mogło takie być, no ale uznali, że zrobią z niej zwiastun.

@Danus, oby zrezygnowali, bo oglądać te głupoty na ekranie to byłaby niezła katorga. W tej kwestii, w przeciwieństwie do Kinga, mogliby zostawić niedopowiedzenie, ewentualnie delikatnie coś zasguerować.

Odpowiedz
Nie byłem za castingiem Chastain ale na szczęście wygląda w porządku.  Czekam :)

Odpowiedz
Znowu wszystko wali cyfrą i sterylnością... Zero napiecia, praktycznej charakteryzacji, przewidywalność bije z każdego ujęcia. Eh nawet obsada złoto nie uratuje tej padaki, czyli powtórka z rozrywki tylko tym razem będzie bardziej żenująco widzieć tak dobrych aktorów grających w takim pospolitym gównie ;]

Odpowiedz
O rany jak ja nienawidzę gdy zwiastun w takim stopniu opiera się na jednej scenie.

Poza tym wygląda bardzo dobrze i spójnie z jedynką, ale do castingu Chastain, choć to świetna aktorka, wciąż nie jestem przekonany.

Odpowiedz
Zwiastun ok, ale tylko utwierdził mnie w przekonaniu, jakby to fajnie wyglądało gdyby zagrała tu Adams.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(09-05-2019, 18:32)Mierzwiak napisał(a): O rany jak ja nienawidzę gdy zwiastun w takim stopniu opiera się na jednej scenie.

Poza tym wygląda bardzo dobrze i spójnie z jedynką, ale do castingu Chastain, choć to świetna aktorka, wciąż nie jestem przekonany.

Kilka lat temu film "Black Mass" z Deppem zrobił to o wiele lepiej. Tutaj wyszło niezgrabnie, a do tego rzeczywiście zdradzili fajny mały twist. 

No ale ogólnie to faktycznie spoko. Czuć, że to ciąg dalszy. Ciekawe czy uda się uzyskać ten klimat słodko-gorzkiego reunionu bohaterów. W scenie, gdzie pada tekst o loser's club wygląda to obiecująco. 
.

Odpowiedz
Spoiler mnie osobiście zwisa i powiewa, pamiętam scenę z książki. Ale rozumiem, że kogoś kto nie czytał może to ostro zirytować.
A sama scena pokazuje to co najlepsze i najgorsze w tych filmach od strony grozy. Fajny, złowieszczy build up, a potem potworek biegnie na bohaterów telepiąc się i robiąc 'błebłebłe'.

Odpowiedz
A tam spoiler. W drugiej części książki bohaterowie wracają do Derry; każde z nich robi obchód po miejscówkach z dzieciństwa i ma kontakt z manifestacją Tego. Za pierwszym razem to może ewentualnie zaskoczyć (ale czy na pewno?), natomiast takich sytuacji będzie... no, tyle, ilu bohaterów wróci do Derry. :)

W sumie to czekam - będzie gorzej (bo w książce cześć o dorosłych jest słabsza), ale może chociaż jako horror spisze się lepiej (wątpię). Ciekawe, czy postawią (podobnie jak w wersji z Currym) na

Odpowiedz
Te pierdoły z żółwiem, Dymną Jamą i
powinni zdecydowanie odpuścić. A jeśli nie, no to mam nadzieje, że pokażą to w jakiś pomysłowy sposób. Ale mimo wszystko sądzę, że nie chcieli się w to bawić i po prostu geneza Tego pozostanie zagadką.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon