Terminator: Sarah Connor Chronicles
Gieferg napisał(a):
Snappik napisał(a):Przepraszam, ale co się udało zrobić Mostowowi?? Za 150 baniek zrobił copy&paste z T1 i T2
krótko mówiąc - wziął przykład z Camerona, który zrobił dokładnie to samo w T2.

Rany, ale ty się uczepiłeś tego tekstu... :roll:

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
BezcelowyAlbatros napisał(a):Może nie wytrzymuje porównania do oryginalnych filmów, ale na tle innych seriali z pewnością wybija się ponad przeciętność.
Jakich seriali? Takich jak LOST, 24, 6 stóp pod ziemią, Rodzina Soprano? :lol:

Porównywanie T:TSCC do wyżej wymienionych jest trochę bez sensu, bo tamte to pierwsza liga.

Nie znam zbyt wiele seriali sensacyjnych (lub podobnych), ale uważam, że T:TSCC to serial dobry. Wiem, że Terminatory to dla niektórych świętość, a serial jest tej świętości szarganiem, ale spójrzcie na to, jak na zupełnie odrębną produkcję, zamiast porównywać z filmami.

Nie chce mi się tu bronić tego serialu, bo zapodawałem go sobie bez specjalnego jarania się nim i nie oczekiwałem niecierpliwie na każdy kolejny odcinek, ale też nie męczyłem się i nie nudziłem, kiedy go oglądałem.

Jakbym miał się czepiać, to bym pewnie masę głupot znalazł, ale po co?

A tak w ogóle, czy ktokolwiek z wypowiadających się na temat serialu obejrzał do końca ten pierwszy sezon?
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Patrze na serial w oderwaniu od Terminatorow i co widze?
Nastolatke cyborga! Uczennicom robotom, odrabiajacym lekcje mowimy stanowcze NIE
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Przyszłym przywódcą ludzkości wyglądającym jak pizdy również mówimy NIE..

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Patrze na serial w oderwaniu od Terminatorow i co widze?
Nastolatke cyborga! Uczennicom robotom, odrabiajacym lekcje mowimy stanowcze NIE

No, tak wątek szkolny był rzeczywiście z dupy wzięty :) Nigdy do końca nie zrozumiałem sensu tego, że ukrywający się przed terminatorem Connor musiał chodzić do szkoły i żeby bardziej się nie rzucać w oczy wraz z nim chodzić musiała terminatorka, która sposobem bycia i zachowaniem przypominała z deczka upośledzoną. :)

Punkt dla Was ;)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Punkt? To trumna dla tego serialu :)
--
Laozi

Odpowiedz
Holy fuck :shock:
Ktos tu mowil o niezlym serialu sensacyjnym, jesliby go oderwac od Terminatora? Hm?
--
Laozi

Odpowiedz
freak - GENIALNA fota. istny pogrom. już ląduje u mnie na tapecie.

freak_outXP napisał(a):albo (też chyba ktoś tu o tym wspomniał) jak rodem z intra pierwszej gry na CD.

ja wspomniałem i z miejsca podkreślam, że TO NIE JEST dla mnie wada. efekty były naprawde fajne i absolutnie nie czyniły odbioru nieznośnym. w przeciwieństwie do TFów, gdzie od nadmiaru błysków i kolorków dostawałem co rusz oczopląsu.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Drugi sezon został potwierdzony.

Nie sądzę, bo oglądalnośc podobno słaba. No ale budżetu za dużego też tam nie ma, więc kto wie... :roll:

A co do tekstu, że w porównaniu z innymi serialami nie jest taki zły, to nie wiem czy śmiać się czy płakać :shock:

Odpowiedz
freak_outXP napisał(a):... a historia głupkowata - Sarah i John uciekają przed terminatorem i przenoszą się w czasie z '99 do '07 za pomocą drugiego - Cameron (Teenminatorka). W 2007 roku okazuje się, że i termy i ruch oporu to rzecz raczej powszechna. Blaszaki przesłane z przyszłości załatwiają tu jakieś drobne sprawunki SkyNetu typu magazynowanie złomu czy podrywanie urzędniczek miejscowego magistratu (jak Bozię kocham - to prawda, czytajcie dalej). Żołnierze przyszłości też nie próżnują - sprzedają lewe dokumenty i całymi dniami siedzą w centrach handlowych. Dowiadujemy się trochę o nowej odmianie terminatorów, czyli T-888 - w tym Cameron. Potrafią uczyć się, jeść i wchodzić w związki małżeńskie. Ten stary terminator też nie da se w kasze... metal dmuchać. Przy podróży Connorów i Cameron wzdłuż osi czasu jego stalowa łepetyna przypadkiem też się przeniosła, a i endoszkietet zachował się na złomowisku. Kiedy już o 8 lat starsza głowa znajduje tytanowy szkielet, względnie vice versa, Termi potrzebuje jeszcze tylko wykonać pielgrzymkę do kilku lekarzy czy tam innych naukowców, żeby odzyskać straconą skórę i piękny, świeży wygląd (wiecie, Hollywood - kto by się nie dał skusić...). W ogóle maszyny jakoś tak bardziej polubiły ludzi w tej odsłonie T - najmują ich jako pracowników, korzystają z ich usług, nie wiem - możliwe nawet, że zakładają też firmy, grają na giełdzie, płacą podatki i płodzą małe cyborgięta... cyborgiątka. No i ten Pablo, czy jak mu tam - Latynos z farmy przyczep kempingowych w T2 - okazał się informatorem FBI i skończył w dziurą w korpusie (Cameron), a i okazuje się, że Reese miał starszego braciszka - tego pajaca z Beverly Hills 90210, który też wybył w 2007. Przez większość z tych 9. odcinków intryga polega na tym, że wszyscy oni, cała szczęśliwa rodzinka, mieszka sobie gdzieś w L.A. i co jakiś czas to tu, to tam kogoś zabiją, kogoś obiją, kogoś odbiją, stopią czyiś endoszkielet czy wysadzą jakąś instytucję czy dom w powietrze. Super.

P.S.: Sara Connor chadza na randki...

Czytają to, prawie się rozpkłakałem. :cry: Z rozpaczy. Naprawdę!

Odpowiedz
Mi tam laska-terminator pasuje. Po prostu zapatrzyliście się w Arnolda, ktory buszowal z gołą dupa po LA i gadał tylko "Fuck you asshole" :lol: Oczywiscie Arnie jest the best, ale innego miesniaka w tej roli nie chciałbym widzieć w serialu. Dlatego wolę laskę, przynajmniej jakaś zmiana.

Co do tego, ze chodzi do szkoly, tanczy balet, odrabia lekcje... No coz, moze to taki model - saboatyżysta. Nie może zdradzać po sobie oznak robota (no moze tylko mimika szwankuje) i stara się korzystać z dobrodzjestw ludzkości, wtapia się w tłum. Mi się serial podoba. Bez rewelacji, ale jest przynajmniej konkretny (nie to co Lost, z ktorego robią telenowelę...) i krotki. Czekam niecierpliwie na 2 sezon, ktory mam nadzieje, bedzie ostatnim.

Odpowiedz
I to właśnie doprowadza mnie do rozpaczy.

T1 - co robi Terminator? Z zimną krwią (w przenośni, przecież nie miał krwi :D ) zabija niewłaściwe Sary Connor i przypadkowych ludzi. W T2 i T3 (czego by o nim nie powiedziec) również. Tym właśnie zajmowały się cyborgi w filmach. A co robi Terminator w serialu? Maluje paznokcie. :evil:

Summer Glau może byc słodka i seksowna (moim zdaniem nie jest), przecież Kristianna Loken również była seksowna, ale PRZEDE WSZYSTKIM zbudzała grozę swoim chłodem i opanowaniem. A czy można się bac Terminatorki, która maluje paznokcie i podrywa bohatera jak jakaś nierozgarnięta nastolatka? :lol:

Odpowiedz
Już mniejsza o to czy to jest nastolatka czy dziecko czy emeryt. Problem w tym że to terminator! a terminator ma wzbudzać grozę a nie uśmiech politowania. Serialowy terminator to parodia. Jak spotkasz na ulicy Terminatora to nie wiesz czy się chować czy spierdalać, a przy spotkaniu z serialowym terminatorem to popatrzysz na nią i co? powiesz że się jej tusz rozmazał.

Odpowiedz
Zobaczysz, ze to laska, podejdziesz wyrwac, a ona Ci strzeli w głowę. Proste :lol: Taki model i już. Lokenn może była chłodna, ale sam pomysł na Terminatora (robot + płynny metal) był debilny i właściwie sprowadzał się do tego, aby pokazac jakieś bajery z cyklu "kosiarka elektroniczna połaczona ze szlifierką". Zresztą w serialu mamy tego złego - Cromartie. Mnie wystarczy :)

Odpowiedz
Z tego co tu czytam, bo oglądać tego nie zamierzam, same fragmenty to dla mego wrażliwego organizmu zbyt wiele, twórcy tego serialu może i oglądali filmy Camerona, ale kompletnie nie zrozumieli idei Terminatorów. Przeniesione w czasie, obleczone w syntetyczną skórę, były bardzo prymitywną imitacją człowieka. Miały imitować nas tylko na tyle, by "wtopić się w tłum".

Już widzę jak w II sezonie T:SCC do domu na tej samej ulicy gdzie mieszka Sarah wprowadza się samotna matka z dwulatkiem. Po kilku odcinkach okaże się, że ta mamusia to drugi Terminator mający chronić Connor. I że ten dzieciaczek to też Termiantor! Myślę że ten debilny pomysł nie odbiega za bardzo od tego co wciskają twórcy tego serialiku.

Odpowiedz
Cytat: Lokenn może była chłodna, ale sam pomysł na Terminatora (robot + płynny metal) był debilny

Nie bardziej niż pomysł na T-1000.

Cytat:T1 - co robi Terminator? Z zimną krwią (w przenośni, przecież nie miał krwi ) zabija niewłaściwe Sary Connor i przypadkowych ludzi. W T2 i T3 (czego by o nim nie powiedziec) również.
Jak już porównujesz to porównuj z DOBRYM Terminatorem. A dobry Terminator (Arnie w T2 i T3) też nikogo nie zabijał :P

Nie zmienai to oczywiście faktu, że Terminator-nastolatka to pomysł, który sprawił, że nie obejrzałem ani jednego odcinka i obejrzeć nie mam najmniejszego zamiaru.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Już widzę jak w II sezonie T:SCC do domu na tej samej ulicy gdzie mieszka Sarah wprowadza się samotna matka z dwulatkiem. Po kilku odcinkach okaże się, że ta mamusia to drugi Terminator mający chronić Connor. I że ten dzieciaczek to też Termiantor! Myślę że ten debilny pomysł nie odbiega za bardzo od tego co wciskają twórcy tego serialiku.

Prawde mówiąc, twój pomysł brzmi lepiej, niż Nastolatka-Terminator. U ciebie jest nutka tajemnicy. :) Dopiero po kilku odcinkach okazuje się, że matka i dziecko to terminatory. A wcześniej można pokazac ich dziwne zachowanie i wzbudzic w widzu ciekawośc.

Gieferg napisał(a):
Cytat: Lokenn może była chłodna, ale sam pomysł na Terminatora (robot + płynny metal) był debilny

Nie bardziej niż pomysł na T-1000.

Chrzanic płynny metal. I tutaj, i tutaj mogę to zaakceptowac. Dla mnie problem tkwi w tym, że scenarzyści bardzo chcieli przeskoczyc to, co Cameron pokazał w T2 (reguła sequeli - bardziej widowiskowo), dlatego dodali Terminatrix działo, miotacz płomieni, piłę, impuls wyłączający inne cyborgi, płynny metal... Co jeszcze? Terminatrix jest niepotrzebnie przeładowana. A szkoda - Kristianna Loken zagrała cudnie i gdyby nie zbyt wielkie chęci scenarzystów, byłaby moim ulubionym terminatorem.

Gieferg napisał(a):
Cytat:T1 - co robi Terminator? Z zimną krwią (w przenośni, przecież nie miał krwi ) zabija niewłaściwe Sary Connor i przypadkowych ludzi. W T2 i T3 (czego by o nim nie powiedziec) również.
Jak już porównujesz to porównuj z DOBRYM Terminatorem. A dobry Terminator (Arnie w T2 i T3) też nikogo nie zabijał :P

Ale zachowywał się jak cyborg - chłodno i bezlitośnie. John karze mu przysiąc, że nikogo nie zabije. I co robi Terminator? Strzela strażnikowi dwukrotnie w kolana i stwierdza "Będzie żył". Nie robił czegoś tak głupiego, jak malowanie paznokci czy podrywanie głównego bohatera.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):A dobry Terminator (Arnie w T2 i T3) też nikogo nie zabijał Razz

mowie o T2, T3 mnie nie interesuje.

może i nie zabijał, ale robił rzeczy, które dzisiaj w mainstreamowym filmie by nie przeszły: najlepsza scena z Arnoldem to moment, kiedy dziurawi strażnikowi kolana, a potem zwraca się do Connora słowami: "Będzie żył". tak zachowuje się maszyna, która przed chwilą otrzymała dyrektywę "nie zabijaj". postrzał w brzuch i w kolana należy do najbardziej dotkliwych ran - pomijam w tym miejscu szczegół, że ten strażnik już nigdy nie będzie chodził.

Odpowiedz
Albertino napisał(a):I kolejna dobra wiadomość jest taka, że podobno McG udał się po wskazówki do samego Camerona. Ja też to czarno widzę, ale może nie będzie aż tak źle :?

A Wielki James w swej nieograniczonej madrosci odpowiedzial mu: wy[samo cenzura]alaj krecic aniolki, synku :)

Edytka na zyczenie :)
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon