Ankieta: Najlepsza cz
Lethal Weapon 2 (1989)
Lethal Weapon (1987)
Lethal Weapon 3 (1992)
Lethal Weapon 4 (1998)
[Wyniki ankiety]

Tetralogia Lethal Weapon (1987-1998)
(15-12-2022, 22:03)shamar napisał(a):
(15-12-2022, 21:31)Bucho napisał(a): Nie widze problemu, w koncu to HBO.

Ale to znaczy, że tego nie będzie w kinach, na płytach..
Akurat HBO swoje rzeczy wydaje na plytach.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To dobrze. Oczywiście jeśli film będzie dobry.

(15-12-2022, 22:08)Bucho napisał(a): Chodnikowych? :)

Zadnej czesci LW nie widzialem w kinie, nie robi mi to. W sumie jak tak czytam twoje posty, Shamar to tez nie kojarze, zeby byl z Ciebie wielki kinoman :)

Jak już się wybieram raz na 5 lat to chciałbym na coś sentymentalnego :)
A "Gliniarza" też nie będzie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gdzieś czytałem, że osią fabuły ma być śledztwo w sprawie grupki żydów spalonych w stodole na zadupiu w Kansas. W finale okazuje się, że sprawcą był Martin Riggs.

Odpowiedz
Może być coś o biednych czarnych. Glover chyba jest lewakiem

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Byłoby to dość dziwne z Gibsonem u steru. Gdyby tylko grał to co innego, bo każdy widzi, że dla kilku groszy (niemal dosłownie, bo przecież te filmy z nim ostatnio to jakaś 5. liga), ale skoro wziął się za podpisanie tego filmu, to chyba nie po to, żeby pójść w rytm obecnej mody. Jako reżyser był konsekwenetny i robił po swojemu. Stąd zresztą mój post, gdzie odpisałem swoje nastawienie do tego filmu.

No ale to może być naiwne myślenie. Nie wykluczam takiej opcji
.

Odpowiedz
(15-12-2022, 21:20)shamar napisał(a): Legacy sequel...

A tam jest kurva napisane, że to robią dla HBO max.
Kolejny szajs na streaming. A ić pan w...
To nie jest wiarygodna strona. To raz, a dwa że być może jakieś stare kopiuj-wklej.

Zaslav obecnie ora HBOMax, więc jeżeli ten film powstanie to z pewnością z myślą o kinach.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(18-12-2022, 12:09)srebrnik napisał(a): Byłoby to dość dziwne z Gibsonem u steru.

No i to by się nie zgadzało. Ale biorąc pod uwagę te informacje, że to Glover z Donnerem budowali historię...

Odpowiedz
(22-06-2009, 12:41)Hitch napisał(a): Lethal Weapon
Swietne filmidlo. Praktycznie nic dodac, a ujac tylko Gibsona udajacego miszcza sztuk walki i burackie braki w przygotowaniu strzeleckim aktorow grajacych pro komandosow. Dupa mi ze smiechu odpadla przy scenie kupowania choinek :)

Jak na lata 80. to Mel w tym filmie byl "miszczem" sztuk walki tj. oczywiscie bieda z dzisiejszego punktu widzenia, ale sam fakt, ze sa w filmie zawarte elementy brazylijskiego jiu-jitsu zasluguje na pochwale.

https://m.facebook.com/RorionGracie/photos/a.397507943653411/978029575601242/

https://twitter.com/roriongracie/status/937091341909200898

https://www.mixedmartialarts.com/bjj/mel-gibson-uses-gracie-jiu-jitsu-technique-movie-ufc-1

Mel zreszta cwiczy do dzisiaj:

https://www.bjjee.com/wp-content/uploads/2019/05/chrome_2019-05-06_09-54-48.png

https://www.bjjee.com/wp-content/uploads/2019/05/pr-stunt.jpg
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Boze, jakie to piekne:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Buczo, prawda. Od 1:00 najlepsza scena. Mam ciary jak to oglądam, bo wiem, że Mel wszedł tutaj w ten swój unikalny tryb mściciela/killera, który najbardziej lubię.

Odpowiedz
Przeczytałem wczoraj tego posta i aż musiałem sobie odświeżyć. Kurwa, ale ten film jest dobry. Ma wszystko: aktorstwo na poziomie, charyzmatyczne postaci zarówno osobno jak i na zasadzie kontrastu. Jest tu poukładany bohater z rodziną i samotny zraniony wilk z potarganym futrem, którym wszyscy chcieliśmy być :) jest fabuła, zwroty akcji ale nie z dupy. Jest nafukany Gary i Azjata oprawca :) jest piwko na łodzi przed domem, do tego zajebisty setting w okresie świąt Bożego Narodzenia. (Inna sprawa, że chyba akcja sporej części hitów kinowych działa się w święta, chodź przychodzi mi do głowy tylko Die Hard). Wzór buddy movie. Dość zabawnie się dzisiaj ogląda jak Mel udaje wariata, ale to inne czasy :)
Captain Obvious

Odpowiedz
Ktos tam w Holly nie chce piatej czesci, ale nie wiem kto :)

Zawsze mam potezne watpliwosci, co do hasel, ze jakis tam kolejny sequel, albo album muzyczny jest najlepszy. Przy czym tutaj to moze nie byc wcale takie naciagane, bo scenariusze do dwoch pierwszych i tych najlepszych czesci Zabojcza bron miala w najlepszym przypadku srednie. Owszem, mialy fajne postacie i dobry humor, ale intrygi to tam szalu nigdy nie robily, a wszystko nadrabiano klimatem, chemia i aktorstwem. Zreszta, niewazne, moze kiedys ten scenariusz wyplynie i sie okaze, a poza tym scenariusz to jedno, ale ten film jak juz mial powstac to byl na to czas, jakies dwadziescia lat temu.

Odpowiedz
(13-01-2025, 03:22)Bucho napisał(a): Ktos tam w Holly nie chce piatej czesci, ale nie wiem kto :)

Kupuję spółgłoskę: ż ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Przeca piąta część miała być ze względu na Donnera. A że Donnera nie ma...

Odpowiedz
Dziwna kiedyś była ta promocja Zabójczej broni 3 :)

Odpowiedz
Zajebiste, normalne czasy

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon