The Amazing Spider-Man 2 (2014)
[Obrazek: 10991072_879209442136611_233769457267787...e=556401B7]

Odpowiedz
Kevin Feige trochę o kontrakcie z SONY.. :>
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ej no Sean Bean jako wujek to dobry pomysł :D
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Wiecie co? Przełknąłbym może te perypetie szkolne, gdyby Peter nie był nastolatkiem, a belfrem. Przypomniałem sobie "Rewelacje" JMSa. Peter rozmawiający z uczniami o ich problemach, a potem rozwiązujący ich jako Spidey. Próba dogodzenia pracy z nocnym życiem. Przychodzenie pomimo złamanej łapy (to z innego komiksu) czy obitego nosa. Jezu, jaki to byłby powiew świeżości! A nadal mieliby "pokazanie relacji Spider-Mana z innymi uczniami i to, jak na jego szkolne interakcje wpływa fakt zwalczania zbrodni w kostiumie pajęczaka.".

A tak czeka nas znowu Peter zgrywający łamagę (żeby nie zdradzić kim jest), zaczepki Flasha i bandy oraz próba zarywania do laski i niemożność stworzenia stałego związku. Nawet w kreskówkach Peter to wciąż nastolatek w liceum ("Spectacular Spider-Man", "Ultimate Spider-Man")!

Odpowiedz
[Obrazek: 67708.12.jpg]

http://www.filmweb.pl/news/PLOTKA%3A+Na+95+nowy+Spider-Man+nie+b%C4%99dzie+bia%C5%82y-109943
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Well then...

A serio - nie odważą się :)

Odpowiedz
Ja bym się nie zakładał bo Dr King by pewnie tego chciał. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ja obstawiam, że jednak się odważa.
Swoją drogą już widzę niezadowolenie różnych wojowników o równość rasową, piszących zdania w stylu: "W imię poprawności politycznej czarnych do wielkich franczyz się dopuszcza, ale zazwyczaj są to drugoplanowe postaci, lub takie, które chowają się za maską i kostiumem. Znamienne, że czarny został Spider-Manem, ale na czarnego Super-Mana/Batmana/Bonda, których kolor skóry jest ciągle widoczny, nadal jest za wcześnie" ;)

Odpowiedz
Powinni przenieść też miejsce akcji np. do Detroit. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Czarny Spider może być, mam nawet kandydata :)

[Obrazek: 1386696407CHILDISH_GAMBINO_BECAUSE_THE_INTERNET.jpg]

Odpowiedz
Próbowałem to dziś powtórzyć. Skończyło się na powtórce 45 minutowej (większość przeleciałem na podglądzie lub całkowicie przewinąłem).

Plusy
+ Duet Garfield-Stone dalej najmocniejszym punktem filmu.
+ To chyba najbardziej komiksowy Spider-Man.
+ Ostatnia potyczka z Harrym i scena śmierci Gwen (najlepsza scena w filmie).
+ Kilka śmiesznych gagów (choć jest tu też masa suchego humoru).
+ Kilka pomysłów (mieszanie dwóch scen w montażu, otwarcie i zmaknięcie filmu potyczką z Rihno)

Reszta to cienizna. Film jest nieciekawy, scenariusz to bagno pełne klisz, akcje słabe (że też w kinie mi się podobały), muzyka i efekty są bardzo mieszane, postacie kosmicznie przerysowane, wrogowie Spidey'a beznadziejni. Ocena spada z 6 na 4/10 bo równie to słabe co i pierwsze TASM (a może nawet gorsze). Więcej nie tykam.

Filmy o Spider-Manie w moich oczach

[Obrazek: b1c91e9016.png] [Obrazek: 3533f99084.png] [Obrazek: ddf33d1e68.png] [Obrazek: eb0e9c8c71.png] [Obrazek: 65e302d7ce.png]

Spider-Man 8/10
Spider-Man 2 7-/10
Spider-Man 3 5/10
The Amazing Spider-Man 4/10
The Amazing Spider-Man 2 4/10

Ciekawe czy kolejny reboot, tym razem od MCU, może upaść jeszcze niżej.

Odpowiedz
TASM - 8/10
SM1 - 7/10
SM2 - 7/10
SM3 - 7/10
TASM 2 - 4/10

Odpowiedz
(24-02-2015, 15:32)Arahan napisał(a): Czarny Spider może być, mam nawet kandydata :)

[Obrazek: 1386696407CHILDISH_GAMBINO_BECAUSE_THE_INTERNET.jpg]
Szymon. You're my nigga. :)

Odpowiedz
DAFUQ?

Czy naprawdę nam trzeba linków do recenzji filmów sprzed paru lat ORAZ całych tych recenzji wklejonych na forum?

Odpowiedz
Powtórzyłem kolejny raz "serię" Pająka Webba, no i cóż, zabijcie mnie, ale uwielbiam te filmy, oba. Pierwszą część obejrzałem już z siódmy raz, a drugą z piąty i "mother hubbard!", bawiłem się świetnie. Marc Webb tak jak już pisałem w temacie "(500) days of Summer", ma łeb do opowiadania życiowych historii młodych ludzi. Oba filmy są świetnie napisane. Dialogi są naturalne, nie ma tu żadnej sztuczności. Głównym plusem i najważniejszym powodem, dlaczego wciąż wracam do tych filmów jest Peter i Gwen. W żadnym filmie komiksowym nie ma takiej świetnej relacji i chemii pomiędzy aktorami i postaciami. Peter to gość, którego chciałbym mieć za kumpla, a Gwen robiłbym codziennie zdjęcia jak siedzi przed szkołą. Po prostu kocham tę dwójkę. Mówiąc szczerze wolę oglądać ich dwóch niż akcję Spider-Mana. Gdyby miał powstać film tylko o tej dwójce, bez udziału Pajączka, czekałbym opór. Gdyby w realnym życiu robili vlogi, obejrzałbym każdy odcinek. Jako nastolatek nie mogę się utożsamić z nikim tak dobrze jak z postacią Petera, jesteśmy w tym samym wieku, gość jest totalnie wyluzowany, a z tego, że jest Spider-Manem nie robi jakichś monodramatów i narzekań. Przyznaję, że druga część ma czasami więcej kiczu niż powinna i rozumiem, że ten film może się komuś nie podobać. Ja na taki kicz przymykam oko, bo dobrze się bawię. Nie umiem ocenić tych filmów okiem krytyka, bo tego nie chcę. W ogóle się nie nudzę oglądając obie części, są lekkie i dają mi czystą rozrywkę. Dlatego właśnie kocham te filmy, i póki będę miał banana na ryju je oglądając to nic się nie zmieni. Nie ma lepszego Petera niż Andrew Garfield, i to on zawsze będzie w moim sercu. Kocham te filmy, i pieprzę Sony za anulowanie trójki, ch*j wam w grube żądające pieniędzy dupska.
9.5/10 dla pierwszej części,
9/10 dla drugiej.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
9.5 dla jedynki i 9 dla dwójki? Nie masz gorączki?
U mnie odpowiednio 7 i 4

Odpowiedz
Jedynka to najlepszy film o Spider-Manie jaki do tej pory powstał, a dwójka - najgorszy.

Cytat: Gdyby miał powstać film tylko o tej dwójce, bez udziału Pajączka, czekałbym opór.

To jest po polsku? Bo nie rozumiem.

Odpowiedz
(17-02-2017, 18:42)Krismeister napisał(a): Oba filmy są świetnie napisane. Dialogi są naturalne, nie ma tu żadnej sztuczności.
Masz oczywiście na myśli tylko sceny między Peterem i Gwen, prawda?

Odpowiedz
Nawet to trochę śmierdzi w dwójce. No bo ile razy nasza parka (ze wskazaniem na Petera) zmienia zdanie co do tego czy powinni być razem czy nie? Toż to cała telenowela w jednym filmie.
Scenariusz jest beznadziejny, ale przynajmniej niezamierzenie zabawny.

Odpowiedz
Ja znam mnóstwo par, które nie mogą się zdecydować czy chcą być razem czy nie, co chwilę im powtarzam, że są źle napisani, że coś tu śmierdzi, bo takie rzeczy to tylko w telenowelach, ale nic nie pomaga ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon