The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Ten film warto obejrzec chociazby dla swietnego poczatku (pajak w locie nigdy nie wygladal lepiej), oraz chemii pomiedzy Parkerem i blondyna. Reszta jest tak nijaka, ze szkoda sie nad tym rozwodzic. Juby wrzucil tu jakis generyczny rock-popowy "hicior" #935,876 a przeciez najlepszym kawalakiem jest ten:

Wiecej niz 5/10 dac nie moge.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Na pewno 6? Shamar włamał ci się na konto? :D

Odpowiedz
Tu akurat sie wlamal, bo mialo byc 5/10
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Obrzydliwa to jest ta podróba Cinema Sins. Wyłączyłem ten szajs po 10 sekundach.

Odpowiedz
Ależ ten film jest GŁUPI. Obejrzałem do połowy i wyłączyłem, potrzebna mi przerwa, bo mózg obumrze.

BTW: akcja dzieje się w roku 2014 (co widać na wirtualnym nekrologu Osborna), a zatem jakieś 15 lat wcześniej stary Parker dysponował laptopem Sony Vaio, rok produkcji ok. 2013. Nie ma to jak product placement za wszelką cenę - także logiki.

Odpowiedz
KOSZMARNY film, nic tu się nie trzyma kupy, głupota przekracza granice wyznaczone przez TF2 i Star Trek 2 - i to już nawet nie jest śmieszne. To jest tragedia. Nie wiem, co w tym filmie jest najgłupsze, ale postawiłbym na nowojorczyków kibicujących Spidermanowi tuż obok bad guya robiącego zadymę, zamiast SPIERDALAĆ BO FACET NISZCZY MIASTO I WALI GDZIE POPADNIE.

Nie ma oceny tak niskiej, żebym mógł ją wystawić temu kupsztalowi i nie czuć, że oceniłem go za wysoko.

czarna dziura/10

Odpowiedz
Cytat: głupota przekracza granice wyznaczone przez TF2 i Star Trek 2

Ci sami scenarzyści pisali te trzy filmy :)
A na ile oceniałeś pierwszy TASM?

Odpowiedz
A nie pamiętam, ale z perspektywy czasu (i po koszmarnym sequelu) dałbym 4/10. Syndrom Die Hard: z każdą częścią poprzednia podoba się bardziej.:)

Odpowiedz
Jedynce dałeś między 2 a 3 na 10
http://forumkmf.pl/Thread-The-Amazing-SpiderMan-Marc-Webb-2012?pid=281618&highlight=military#pid281618

Odpowiedz
No, to pewnie bym dalej tyle dawał gdybym znowu obejrzał.:)
BTW: facepalmy zaliczałem też przy przeskokach od kina poważnego i ponurego do kiczowato idiotycznego. Mamy bourne'owską scenę rodem z Bourne'a z Jasonem Bourne'em, potem pająk skacze po ulicach robiąc "jupiii, juhuu" jak jakiś niedorozwój, jest lekka akcja pełna humoru, potem nagle Parker wybucha płaczem w scenie tak poważnej, że aż śmiesznej... Jest głupkowaty Foxx jako slapstickowy nerd-nieudacznik, następnie w założeniu poruszająca scena "you're my boy", jest kretyński pulpowy naukowiec z niemieckim akcentem... Rany, co za burdel!

Co jeszcze? Giamatti chyba jest w tym filmie za karę. To, co odpiernicza, po prostu przechodzi ludzkie pojęcie.

Oscorp chce poznać możliwości energetyczne Electro, ale z góry potrafi umieścić mu na łbie wskaźnik 0-100% energii.

Harry biega za pajęczą krwią, choć ma pod nosem leczącą zbroję. Którą zakłada... bo tak, bo przecież nie znał jej możliwości. Jego ostatnim impulsem przed śmiercią było: "muszę założyć tę kozacką zbroję".

Harry jako Goblin to przemiana na gorsze - de Haan jako Harry był super, najlepszy aktor w filmie, ale jako Goblin to po prostu komedia. Przypominał mi Eda z Fright Night. No ale muszę przyznać, że ta postać miała najlepszą motywację i została najfajniej poprowadzona, a walka z nią jako jedyna w filmie niosła jakieś emocje i wytwarzała napięcie.

Electro to czysta energia + majtki. Swoją drogą, miałem nadzieję że załatwią go jak energetycznego gremlina w G2.

Supermoce od węgorzy.

Wszyscy się znają.

Wszystko Oscorp.

Ja nie mogę, co za dno, co za syf, co za burdel.

Odpowiedz
Dobrze, że nie obejrzałes do końca bo ostatnia scena w tym filmie to jedna z najbardziej gównianych scen w kinie ever. Naprawdę podobały mi się tylko jedna scena
. A tak to cały ten film, nic tylko spuścic razem z jedynką w klozecie.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Okej, skoro mowa o plusach, to przyznam, że na "whaaaat" się uśmiechnąłem, a początkowe ujęcia latającego pająka były W PYTĘ. Tylko że to łącznie jakieś 30 sekund - reszta to filmowa sraka gigantycznego kalibru.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Niesamowity+Spider-Man+w+tarapatach-105599

TASM3 przesunięty o rok i być może Sony znowu rozważy zrebootowanie Spider-Mana!

6 maja - Batman v Superman i Captain America 3
27 maja - X-Men: Apocalypse
Lipiec - Shazam plotka póki co!

Taka konkurencja, że nic dziwnego, że Sony wymiękło i przesunęło swój film (mimo gotowego scenariusza i reżysera), szczególnie przy tak miernym wyniku finansowym ostatniego Spider-Mana (przegra zarówno z nowymi X-Menami jak i z drugim Kapitanem Ameryką).

Odpowiedz
(14-06-2014, 15:29)Juby napisał(a): 6 maja - Batman v Superman i Captain America 3
Daty zarówno BvS jak i Capa 3 się zmienią, a X-Meni zostaną przesunięci na maj 2017. Oczywista oczywistość, zapamiętajcie moje słowa.

Odpowiedz
Jak już przesunięta zostanie premiera SW7 z grudnia 2015 na maj 2016 to wszyscy wymiękną.

A filmowy Spider-Man jest w ciemniejszej dupie niż DC Comics. True story.

Odpowiedz
(14-06-2014, 15:29)Juby napisał(a): TASM3 przesunięty o rok i być może Sony znowu rozważy zrebootowanie Spider-Mana!

6 maja - Batman v Superman i Captain America 3
Lipiec - Shazam plotka póki co!

Tylko taki debil jak Pietrzyk może insynuować w newsie reboot franczyzy, choć nic na to nie wskazuje...

Nijak to ma się do ostatnich informacji: Goddard rezygnujący z "Daredevila" na rzecz "Sinister Six". Może Sony zmienia koncepcje filmów i potrzebuje więcej czasu, bo z ostatnich słów Webba wynika, że scenariusz jest w fazie tworzenia i potrzebne są dodatkowe konsultacje z Goddardem.

No i największym problemem serii są scenarzyści, więc wywalić ich i tyle w tym temacie. Po co to kolejny raz rebootować - zwłaszcza że Garfield wypada bardzo dobrze w swojej roli, a kolejny origin story jest zbędny.

Tak swoją drogą to Mierzwiak może mieć rację. X-meni mają problem, bo z tego co się słyszy, FOX wolałoby odsunąć Singera od stołka reżyserskiego, a ten się temu stanowczo sprzeciwia.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(14-06-2014, 15:58)zombie001 napisał(a): FOX wolałoby odsunąć Singera od stołka reżyserskiego, a ten się temu stanowczo sprzeciwia.

FOX to jednak są ostre pojeby
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
@Mefisto

Dziwisz im się? Singer jest chwilowo w niekorzystnej sytuacji i nie wiadomo jak długo będzie się paprał z tymi oskarżeniami.

Na miejscu FOXa poczekałbym na rozwój wypadków (w końcu szkoda tracić Singera, który zrobił tyle dobrego dla tej marki), przesunął premierę Apocalypse, a w wolne miejsce wsadził to "X-Force" Wadlowa, bo scenariusz już podobno dawno napisany.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Singer w niekorzystnej sytuacji? Internety już dawno o tym zapomniały nawet, a same oskarżenia rozbiły się o powietrze. No, ale to brak słów century Fox
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
http://www.the-editing-room.com/the-amazing-spider-man-2.html

Cytat:ANDREW GARFIELD
Hey there Dane!

DANE DEHAAN
Uh, do I know you stranger?

ANDREW GARFIELD
It’s me! Your best friend Andrew!

DANE DEHAAN
Oh yeah? Since when?

ANDREW GARFIELD
The beginning of this scene!

DANE DEHAAN
But you’ve never mentioned me or our friendship before now, not once--

ANDREW GARFIELD
WE ARE BEST FRIENDS FROM CHILDHOOD. GOT THAT?

DANE DEHAAN
Whatever.

---

DANE DEHAAN
Jamie, I’ll give you your freedom and give you whatever you want as long as you hunt down Spider-Man for me. You like that?

CGI-JAMIE FOXX
Kill superheroes and they pay you for it? What’s not to like?

DANE DEHAAN
Just so we’re 100% clear, you’re doing this because Andrew forgot your name then remembered it 10 seconds later? That’s some pretty lame motivation.

CGI-JAMIE FOXX
Sorry, but "rejected my TV/brain invention" and "skipped a meeting with me to go bone Rebecca Hall" was already taken.

---

END

FADE IN:

INT. X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST

JENNIFER LAWRENCE
The fuuuuck????
LOL

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon