The Avengers (2012)
Ponoć w komentarzu (którego nam oszczędzono) jest mowa o tym że niektóre nietypowe ujęcia powstały specjalnie pod 3D.

Odpowiedz
Kiedyś pisałem przy okazji mojej opinii na temat filmu, że mimo iż Avengers fajnie się ogląda, to coś w nie pasuje, całość jest jakaś nijaka, między innymi i zdjęcia.
Ale oprócz tego, Whedon sknocił większość scen akcji. Za przykład należy podać początek w bazie. Tak bez jajecznej i mało emocjonującej sceny akcji nie widziałem w filmie od dawna.
Jedynie końcowa rozwałka ratuje pod względem widowiskowości cały film.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To nie oglądałeś chyba Sucker Punch, tam każda scena akcji była beznadziejnie sfilmowana i bezjajeczna.

Wiecie, można sobie narzekać po seansie. A jak wam ktoś włączy Avengers, to będziecie z otwartą japą oglądać i nie zauważycie dupereli aż do napisów końcowych. Bo to się po prostu dobrze ogląda.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Jak dla mnie jest świetnie. Szczególnie akcja na helicarrierze, gdzie skaczemy między kilkoma miejscami akcji, wszystko jest czytelne i dynamiczne.

A zdjęcia nigdy nie robiły na mnie wrażenia nijakich. Są albo dobre, albo wręcz bardzo dobre, z drobnymi perełkami jak ujęcie z wnętrza samochodu, który zaczyna koziołkować.

Odpowiedz

Cytat:A jak wam ktoś włączy Avengers, to będziecie z otwartą japą oglądać i nie zauważycie dupereli aż do napisów końcowych

Mnie nijakość zdjęć i ciulowy AR wkurzały w kinie przez niemal cały seans i ten film nigdy nie będzie miał u mnie 10/10 już choćby z tego powodu, w domu AR już wkurzał mniej, ale TV-feeling dalej tak samo, poza tym nudziłem się chwilami.

Aktualnie wciąż 8/10.

Odpowiedz
(21-10-2012, 13:28)wujo444 napisał(a): To nie oglądałeś chyba Sucker Punch, tam każda scena akcji była beznadziejnie sfilmowana i bezjajeczna.

Wiecie, można sobie narzekać po seansie. A jak wam ktoś włączy Avengers, to będziecie z otwartą japą oglądać i nie zauważycie dupereli aż do napisów końcowych. Bo to się po prostu dobrze ogląda.
Ogladałem, Sucker Punch to inna bajka, ale i tak dno:)

Co jesli chodzi o Avengers, to jak toś mi zapuści wciąż będę się nudził aż do akcji na Lotniskowcu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=FvlFCungN4M&list=PL49D06C9124A571E4&feature=endscreen
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
helicarrier jest nierealistyczny. hejterzy wygrali, avengers ssie!!

Odpowiedz
Który kadr bardziej Wam się podoba?

[Obrazek: avengers15222.jpg]
[Obrazek: avengers152222.jpg]

Odpowiedz
Obcięcie tak, filtr - nie. Z czego to?

Odpowiedz
Z mojej głowy. Chciałem zobaczyć jak by to było, gdyby Avengersi wyglądali jak film :P

Odpowiedz
No tak myślałem. Jednak to nie wyjaśnia nagłego zaćmienia słońca w NY :)

Odpowiedz
Zdecydowanie lepsza wersja u góry.

Odpowiedz
Wersja z chłodnym filitrem na dole lepsza.

Odpowiedz
Popieram, lepsza jest dolna wersja.

Odpowiedz
Jak niewiele trzeba, żeby film nie wyglądał jak serial telewizyjny:P

Odpowiedz
Też jestem za wersją u dołu.

Co do filmu - może i przehajpowany lecz nie mogę odmówić mu tego, że czas przy nim szybko zlatuje a rozwałka na koniec była dla mnie satysfakcjonująca a tego przy komiksach nastawionych właśnie na widowisko się oczekuje. Może Whedon powinien przenieść na ekrany Crysisa. ;-) Zniszczenie Nowego Jorku w jego wydaniu mógłby być nad wyraz sugestywny.

Lecz bohaterów w wydaniu grupowym wolałem w First Class, które postawiłbym nieco wyżej ( szczęście, że w Avengers nie ma żadnej drętwej postaci w stylu ważka i takie tam ).
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Dla jasności - to nie jest tylko chłodny filtr. Filtr dodałem, owszem, nawet dwa różne, do tego zmodyfikowane zostały jasność, kontrast, nasycenie kolorów, balans i szczegółowe ustawienia dla zieleni, błękitu, czerwieni i bieli.

Dla mnie również dolna wersja lepsza. Good job, Mierzwiak! :)

Odpowiedz
Mierzwiak - właśnie takiego "looku" szukam dla swojego Wiedźmina. Możesz mi zdradzić tu albo na privie parametry filtrów i nazwy. W jakim programie to robiłeś?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon