Ankieta: Ocena:
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Batman (2022) reż. Matt Reeves
(23-08-2020, 10:15)Pelivaron napisał(a): Ależ ten zwiastun daje radę. Szykuje się drugi najlepszy Gacek, zaraz obok Begins.

Tak. A może i lepiej?

FENOMENALNY zwiastun. Już od pierwszej sekundy zajebiście pomyślane, bo zrobienie motywu dźwiękowego na bazie taśmy klejącej jest tak dobrym pomysłem, że brakuje pochwał. Użycie Nirvany też spoko, jakoś świadome, a nie że cały zwiastun leci piosenka i tyle. Tutaj fajnie ona nadaje rytm i w sumie naturalnie miesza się z dźwiękami scen.

No jestem wręcz zachwycony.
.

Odpowiedz
Bruce Wayne Pattinson a rzeczywiścue kojarzy siz Tokio Hotel. :) Sam kostium OK, chociaż motyw, że Batman na miejscu zbrodni przechadza się wśród policjantów jest dość dziwny. Chociaż jak na Detective Comics to rzeczywiście czuć klimat detektywistyczny i może wreszcie doczekamy się dobrego Riddlera na dużym ekranie.
Klimat jest i pytanie brzmi czy Giacchino uda się wejść w tak mroczne klimaty jak od Howarda Shore'a, gdyż to raczej nie jego bajka.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence ty juz moze nie komentuj bo jak zwykle gadasz glupoty.
Bo Batek Nolana nie przechadzal sie na miejscu przestepstwa wśród policjantow?
Przypierdolisz sie tez do Nolana?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale by w tym klimacie się Trent Reznor znalazł!

Giacchino stoi chyba przed najcięższym wyzwaniem w swojej karierze. Licze, że nas zaskoczy, ale zdecydowanie nie pasuje do tego klimatu.
Za to Fraser zdaje się znowu udowadniać, że jest bardzo elastycznym operatorem. Oj a to ponad rok czekania :(

Odpowiedz
(23-08-2020, 14:39)Kuba napisał(a): Domyślam się, że Oldman jako Churchill/Drakula i Ledger jako Joker to też nieporozumienia bo nie przypominają siebie?

Oldman grał autentyczną postać. Ledger wyglądał jak Ledger w makijażu. Tu mamy sytuację, gdzie gościowi dali zupełnie nową twarz.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wygląda troszkę jakby za Batmana wziął się Fincher ;) Podoba mi się. Nawet bardzo. Niby jest to bardziej realistyczna konwencja, idąca w kierunku Nolanowanej ale... jakby bardziej komiksowa i szanująca mocno całe dziedzictwo. Ale najlepsze jest to, że czuć od tego powiew świeżości. Jestem zdecydowanie na tak.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Apropo "współpracy" Batmana z policją, w zwiastunie znajduje się przecież scena gdy Batman otoczony przez gliniarzy wdaje się z nimi w szarpaninę i dopiero Gordon go uspokaja więc ta ich relacja nie jest tak zgodna jak się mogłoby się wydawać po tej pierwszej scenie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Świetny zwiastun. Zapowiada się ciekawie. Niestety Patison to totalny miscast. No i batmobil pod koniec zwiastuna kompletnie nie pasuje do tonu całości. Ale zwiastun świetny i kropka :)

PS. Nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś film wywołał taki wysryw postów :) chyba ze trzy strony tematu po zwiastunie :)

Odpowiedz
(23-08-2020, 17:35)marsgrey21 napisał(a): Apropo "współpracy" Batmana z policją, w zwiastunie znajduje się przecież scena gdy Batman otoczony przez gliniarzy wdaje się z nimi w szarpaninę i dopiero Gordon go uspokaja więc ta ich relacja nie jest tak zgodna jak się mogłoby się wydawać po tej pierwszej scenie.

To bardziej wygląda jakby mu nerwy puściły i wyskoczył do jednego konkretnego gliniarza w tej gromadce.

Odpowiedz
(23-08-2020, 17:44)Craven napisał(a): Niestety Patison to totalny miscast.

Teraz jak mamy już jakiekolwiek wyobrażenie jakim bohaterem jest ten Batman to tym bardziej nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli. Czuje, że przebije siebie z "Lighthouse" - po którym miałem poczucie, że w sumie szkoda Pattinsona na kolejnego schematycznego Mrocznego Rycerza...a ten na takiego się nie zapowiada. Więc tym bardziej jestem zaintrygowany.

Odpowiedz
Co nie, w życiu bym się nie spodziewał że tak będę się cieszył z wyboru Pattinsona na najlepszą komiksową postać. Wierzę w Roberta, i czuję że odwali tu najlepszego i najbardziej pojebanego Batmana.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Najbardziej liczę na pokazanie tego, że Wayne jest psychicznie złamany, że jego walka z przestępczością to nie tylko walka o sprawiedliwość, ale także objaw swego rodzaju obsesji która pozwala mu odreagować jego traumę.

Odpowiedz
Tomlin chyba dokładnie tak powiedział, że film skupi się na przepracowywaniu traumy przez Bruca.

Film pewnie się nie uda bo nie pamiętam ostatnio tak zgodnie mówiącego forum :P

Odpowiedz
(23-08-2020, 18:17)Kuba napisał(a): Film pewnie się nie uda bo nie pamiętam ostatnio tak zgodnie mówiącego forum :P

Ostatnio taką zgodę pamiętam w przypadku pierwszych informacjach, że ma powstać Dredd z Karłem Urbanem i Mad Max bez Mela Gibsona. I pamiętam, że wtedy na forum 80% a może nawet więcej progbozowało "kupę". Czy po pierwszym promocyjnym zdjęciu Karla Urbana większość mówiła, że wygląda słabo. Tasak to były przykładu forumowej jedności, które dobrze pamiętam. ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
https://heroichollywood.com/barry-keoghan-the-eternals-matt-reeves-the-batman-cast/

Barry Keoghan oficjalnie dołączył do obsady. Zagra policjanta, partnera Gordona.

Odpowiedz
Ja się wyłamuję bo mnie najbardziej interesuje szersze pokazanie postaci, czyli universum (w sumie wciąż jest czas aby ten film przerobić na prequel Batflecka :P) a ogólnie nic tutaj szczególnie ciekawego nie ma.

Ale przyznaję że pomysł na postać jest a gdyby trailer składał się tylko z jednej sceny "I'm vengeance" - to zajarałbym się strasznie ^^

Btw ta scena to chyba faktycznie nawiązanie do znanego skądinąd

- What are you ?
- I'm Batman.

- ale załapałem z opóźnieniem :p

Zobaczyć pewnie zobaczę - i mam nadzieję że będzie lepiej niż w "Jokerze" (uch).

Odpowiedz
Prequel Batflecka z czarnym Gordonem?

Odpowiedz
Gdzieś w trailerze ktoś go nazwał "Gordon" ? ;)

Odpowiedz
XDDDD

Odpowiedz
Tomkiewicz ić stond ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon