The Dark Knight Rises (2012)
E, to jest fajniejszy obrazek :)

[Obrazek: batman-beyond.jpg]
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(13-08-2011, 23:54)Hitch napisał(a): Powstanie. W końcu na tym polega mielenie marki na wszystko, co jakkolwiek się zwraca. Aby tylko trafiło to w ręce kogoś, kto czuje klimaty z pogranicza technofobii, cyber punka i klawej, kinowej zemsty. No i obsadzi Keatona w roli starego Batmana :)
I poprosi Elfmana o przypomnienie ludziom, jak brzmi jedyny, prawdziwy motyw muzyczny tej postaci.

tototo, w sumie chętnie obejrzałbym takiego futurystycznego Batmana, ten nolanowski nigdy mi się nie podobał.

Z tym, że na kompozytora, by się nadał bardziej Reznor z Rossem, bo z tego co pamiętam, to tam takie bardziej industrialne rytmy były.

Odpowiedz
Fuuuuck, BB i TDK były fajne z tego względu, że Batman był mścicielem w masce, a nie komicznym przedsiębiorstwem z własną linią produktów. Ale widzę że zabawki sprzedawać się muszą, a dzieciaki mają już Bat-motor, więc teraz Batman będzie siedział w bat-jaskini na bat-fotelu, pijąc bat-kawę z bat-kubka i rozmawiając z Alfredem przez batafon o weekendzie na bat-jachcie. Przecież to są klimaty filmów z Westem, albo, co gorsza, Batmana i Robina. Poza tym - jeśli teraz będzie bat-samolot, to później tylko kolejny restart serii, bo tego już nie przeskoczą, a cofnąć się w rozmachu przecież nie mogą. Na bat-statek kosmiczny raczej nie starczy im jaj.

Odpowiedz
military, rozumiem twoje stanowisko, ale ja czekam jak to wypadnie w filmie. Zwłaszcza jak przypominam sobie swoją reakcję na pierwsze zdjęcie Tumblera.

A Bat-pod jest fantastyczny, do tego jak dosiada go Kicica... wrrrr. Polecam oblukać ten tył... filmik (od 1:43):

Odpowiedz

Cytat:jeśli teraz będzie bat-samolot, to później tylko kolejny restart serii,

jakoś po pierwszym filmie Burtona nie było restartu, a bat-samolot był :P

Inna sprawa, że Nolan zapowiedział zakończenie tej serii trzecim filmem, więc tak czy inaczej będzie pewnie restart.

Odpowiedz
Batman Nolana mścicielem :).
Batman u Nolana w TDK to ofiara którą Joker pomiatał jak g.....m a nie mściciel. Mścicielem to by był jakby łamał przeciwnikom ręce, nogi, żebra i zabijał.
P.S. Teraz to moda na restarty i remaki. Czekam na restart lub remake Avatara lub Dystryktu 9 :) :) :).
Ładne zwłaszcza tyłek Kobiety-Kot.
Szkoda że do TDKR nie dali Poison Ivy, był by kobiecy pojedynek, kobieta zwierze kontra kobieta roślina :).
Niby śnieg a panowie w koszulkach chodzą :).

Odpowiedz
Film Mierzwiaka i zbliżenie w 2:19 ... no tyłeczek pierwsza klasa :D

Jestem dobrej myśli, podoba mi się, że będzie śnieg (nie wiem czemu, ale strasznie mi zimowa sceneria do Gotham pasuje ... no dobra wiem ;)).

Póki co jedynym minusem jest zbyt duża ilość zdjęć i filmików z planu, a ja mam niestety za słabą wolę ;)

Odpowiedz
(14-08-2011, 21:42)Mierzwiak napisał(a): military, rozumiem twoje stanowisko, ale ja czekam jak to wypadnie w filmie.

Obłuda? antypatia? czy może piszę niezrozumiale? Napisałem dokładnie to samo i jakoś mojego stanowiska "nie rozumiałeś". Myślę, że złą wola i niechęć przyznania mi choćby odrobiny racji. Czyli... jednak obłuda.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamar, ty napisałeś po prostu, że nie podoba ci się design.

Military skrytykował samą ideę większej ilości gadżetów Batmana.

Odpowiedz
Nie. Ja abstrahując od dziwnego designu napisałem, że mamy tu bondowego Batmana. Może piszę niejasno ale zestawienie Bond-Batman wydaje mi się w miarę oczywiste. Chciałem nawet napisać, że zaraz zobaczymy Batmana ze spawarkami w butach (guessing game !).

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Pisałeś o Bondzie w kontekście Burtona, nie TDKR. Zdecyduj się o co ci chodzi.

Odpowiedz
Pisałem o Bondzie w kontekście Burtona, i TDKR, czemu? Bo Batwing z TDKR wydał mi się "pójściem tą drogą". Focus: Batwing u Nolana śmierdzi Batwingiem burtonowskim czyli tanim , ale atrakcyjnym wizualnie, gadżeciarstwem.

Odpowiedz
Tylko że gadżety są nieodłączną częścią tej postaci. Nie ma super mocy, więc wspomaga się urządzeniami i pojazdami. Może powinien z nich zrezygnować? Proponuję praktyczny i ekologiczny Bat-rower.

Odpowiedz
Widzę, że Nolan nawet nie udaje, że próbuje cokolwiek utrzymać w tajemnicy. Ci ludzie przecież stoją se przy barierkach parę metrów od planu.

Odpowiedz
Uroki kręcenia poza studiem i ery internetu. Gdyby Heat kręcili dzisiaj, strzelaninę w centrum LA znalibyśmy na wylot rok przed premierą.

Odpowiedz
Mój pierwszy post na forum i od razu w temacie o TDKR.

W skrócie. Ufam Nolanowi. Ufałem mu przy wyborze Jokera, i Two-Face. I ufam mu teraz nawet pomimo tego że wiele osób już postawiło krzyżyk na 3 Batmanie. Ja za to jestem zachwycony jak narazie. Podoba mi się kostium Catwomen i sam wygląd Bane'a. Jedyne co mnie niepokoi (co wydać się może śmieszne) to jego głos. Statyści na SHH twierdzą że brzmi trochę jak pomieszanie Lorda Voldemorta z brytyjskim gentelman ( cokolwiek ma to znaczyć).

Właściwy klip poniżej:

Odpowiedz
Moim zdaniem Nolan nie pokazuje mocnych kart, odkrywa tylko numerki żeby wokół filmu tworzył sie medialny szum (zawsze to jakaś promocja). Potem połowę z tego wytną, przemontują i niewiadomo co znajdzie w ostatecznej wersji:)

P.s: Mierzwiak:) 2:23 w Twoim filmie tłumaczy skąd czerpiesz inspiracje przy tworzeniu plakatów z Batmana:D:D:D

Odpowiedz
(14-08-2011, 21:42)Mierzwiak napisał(a): A Bat-pod jest fantastyczny, do tego jak dosiada go Kicica... wrrrr. Polecam oblukać ten tył... filmik (od 1:43):

W sumie byłem nastawiony sceptycznie co do Anne Hathaway, ale filmik, szczególnie jego końcówka, coraz bardziej mnie przekonuje ;)

Jak widać czy tego chcę czy nie spoilerom nie ucieknę. Ale takie to czasy, nie wejdziesz na tę stronę, to na innej coś znajdziesz.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ale wiesz, że na na tym filmiku nie ma Hathaway?

Odpowiedz
Najpierw Batgirl rozwala kamerę, tera rozwalają Batwinga. Latający 3 metry nad ulicami bat-samolot? Serio? Myślałem, że komuś się coś porąbało.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon