The Dark Knight Rises (2012)
Gdzie Ty mieszkasz ? Na stacji kosmicznej ?

Odpowiedz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siedlce

Dane sprzed dwóch lat mówią, że 77 tysięcy. To powinno cię jeszcze bardziej ucieszyć :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:W Gdansku tez nie ma, a Gdańsk jest ładny, więc mogłoby być. Nie byłem nigdy w IMAXie ;( Ide jutro na 10 albo 12, zeby zobaczyc moj ulubiony film! Miasta, ktore ida jutro do kina niech się wpisują.

PODBIJAM GDAŃSK!!!1111jedenjeden
Gdańsk jest śliczny, ale mogliby kurwa zbudować IMAXA :<<<
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Pieprzę Gdańsk, chcę Wrocław!

U mnie na osiedlu mieszka 22 tys. Myślisz Hicz, że nam wybudują pół kina IMAX ?

Odpowiedz
Zróbcie ściepę, skoro tyle się was tam kłębi :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie no, w Siedlacach mają IMAXa, a w takim Kaliszu kino 3D niedawno otworzyli... A na nowego Batka idę prawdopodobnie jutro, na 11:30, raczej bez większych oczekiwań.

Odpowiedz
Widmo powstaje

Odpowiedz
Pierwsze opinie dwóch znajomych: film jest ponoć dobry, ale przewidywalny. 3 godziny mijają bardzo szybko, ale TDKR nie jest tak dobry, jak TDK [obaj są dość bezkrytycznymi fanami tego ostatniego]. Finał ponoć zawodzi i
. Hathaway świetna, Bane bardzo fajny. Nie tak dobry, jak Joker, ale i tak jeden z najlepszych villainów z filmów komiksowych.

Odpowiedz
TDKR nie jest lepszy od TDK? Twoich kumpli wysylam na barke numer dwa i odpalam ladunki ;)

Krotko, chcialem isc na Loraxa, bo gacek po mnie splywa i to mocno, moja dziewczyna uparla sie jednak na Batman i powiem tyle, kocham moja dziewczyne ;)
Walic standardowa u Nolana naiwnosc, lopatologie, utrate rytmu w polowie filmu i kilka durnych, czasem facepalmowych momentow (finalowa bitwa jest w 90% taka jak przewidywalismy, a jak zobaczycie skad sie wziela policja, to walniecie na glebe), TDKR jest filmem zwyczajnie lepszym od TDK i tyle <ok>

Bane zjada Jokera na sniadanie - jasne, 99% fanow powie, ze Joker lepszy, ale da mnie to Joker nie jest czescia bajki jaka jest TDK - koles moglby miec swoj wlasny film. Z drugiej strony Joker mimo tych wszystkich cool zachowan, min i olowkow nic specjalnego nie pokazal jako villian. Pusty szpital i belkot o anarchii to za malo, zeby mnie wzruszyc. Bane natomiast...kuzwa, kocham kolesia, nawet w PG13
Ukrecanie glowek, wywieszanie zwlok, ostre mordobicie - swoj chlop. Joker, to przy nim popierdolka. Na deser, to Bane, a nie Joker tak naprawde rozkreca prawdziwa anarchistyczna rewolte.
Fabularnie film jest przewidywalny, z oczywistym twistem i zakonczeniem (ktore juz bez Nolana na pokladzie daje spore mozliwosci - na bank zrobia nowa trylogie), ale oglada sie na pelnym gazie (no ok, po akcji na stadionie wszystko odrobine siada) i co najwazniejsze nie jest tak kurewsko glupi jak poprzednik.

Bane 9/10 nie za gre, bo to nie kwaszacy miny joker, ale koles zwyczajnie ma cos w sobie co powodowalo, ze sikalem po majtach - moze ten zajebisty plaszcz, sam nie wiem :)

Kocica 8/10 Fajna, bystra, seksowna, calkowicie inna niz Pfeiffer, ale wcale nie na minus. Hathaway, to raczej typ dziewczyny z sasiedzctwa, figurki tez nie ma typowo kocio-smuklo-filigranowej, ale mimo to prezentuje sie na ekranie naprawde dobrze - choc nie spodziewajcie sie mega wygibasow w lateksie, raczej wszystko skapane jest w mroku. Do tego dochodzi bardzo fajna chemia miedzy nia, a Batmanem - bez szalenstw, wszystko delikatnie zarysowane.

Batman bez oceny - nie lubie Bale'a, ale tu nie irytowal, zagral swoje i ogolnie dal rade.

Film: 8/10 Fajny popcornowiec <ok>

Dobra, w Londynie upaly, ucioralem sie z lekka - czas spac? Nie, czas wyruszyc na misje, dokupic tequille i sie dobic :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zapraszamy do tematu z wrażeniami: http://forumkmf.pl/Thread-The-Dark-Knight-Rises-wra%C5%BCenia-z-seansu-BEZ-SPOJLER%C3%93W

Odpowiedz
Man, nawet nie wiedzialem ze taki powstal.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

,,Nawet kałuże odbijają Słońce''

Odpowiedz
TDKR to idealny przykład filmu, który jest co prawda niezmiernie głupi, ale mimo to dobrze się go ogląda bo nie jest nudny (przynajmniej nie za bardzo, najwyżej chwilami) - i właśnie z tego powodu bije na głowę usypiającego Skajfola (poza tym również dlatego, że, pomijając wątek policji, nie jest AŻ TAK głupi). Nawet pomimo tego, że Batmana tu jak na lekarstwo, a po ekranie snują się jakieś Johny Blejki to jednak prawie się nie nudziłem i zaczynam nawet rozważać sięgnięcie po Interstellar.

I nie, nie widzę tu żadnego "błędu montażowego", jedynie od czapy jest ta wstawka z Bejnowym "Niemożliwe!" bo w tym momencie powinien już o wszystkim dobrze wiedzieć.

7/10 (przy 10/10 dla BB i TDK, które podtrzymuję po powtórce sprzed paru dni)

Odpowiedz
Aż otworzyłem sobie tego posta, żeby zobaczyć co napisał ktoś kto kiedyś stwierdził, że TDKR ma 7/10 i nigdy się nie zmieni bo dobrze się ogląda, żeby przez ostatnie pół roku pisać, że jest głupi i wystawiać 6/10. Znowu porównania do "Skajfola". Bleh. :P

(12-03-2016, 03:05)Gieferg napisał(a): I nie, nie widzę tu żadnego "błędu montażowego", jedynie od czapy jest ta wstawka z Bejnowym "Niemożliwe!" bo w tym momencie powinien już o wszystkim dobrze wiedzieć.

1. Miranda i Gordon są skazani przez Crane'a na śmierć przez wygnanie. Wtedy Bane każe ją przyprowadzić do siebie.
2. Miranda nie jest u Bane'a (choć powinna), tylko w areszcie z Foxem (który scenę wcześniej nie był sądzony, bo zdążył uciec), kiedy przybywa Bruce żeby wyzwolić Luciusa.
3. Gordon wychodzi na lód, Batman go ratuje i pierwsza rzecz o jaką go pyta to "Gdzie jest Miranda Tate?", choć widział ją po Gordonie, jako ostatni (według montażu w filmie).

Serio, nie widzisz tu błędu? Scena kiedy Bruce i Selina wyzwalają Foxa powinna być przed procesem, a Bane choćby nie wiem co zmienić w montażu, nie powinien być zaskoczony widokiem znaku Batmana, bo Miranda go już widziała. No chyba, że Talia uznała żeby nie mówić o tym Baneowi, niech ma niespodziankę.

Odpowiedz
Och, pamiętam nawet jak dopiero przy rozpoczęciu zdjęć wszyscy stawiali, że Miranda Tate to po prostu Thalia i potem film i bum, mamy ten wielki zwrot akcji :D

Odpowiedz
(12-03-2016, 11:11)Juby napisał(a): Serio, nie widzisz tu błędu?
Ugh, znowu o tym? Nawet jeśli nie jest to błąd montażowy tylko celowa decyzja, to musiała to być decyzja, skoro w scenariuszu kolejność jest inna, właściwa, nie budząca żadnych zastrzeżeń związanych z logiką.

Odpowiedz
Cytat:głupi scenariusz, głupi przeciwnik, brak poszanowania poprzednich części, Skyfall jest o niebo lepszym od TDKR filmem.

Z tym, że nie jest, bo jest NUDNY.

Cytat:1. Miranda i Gordon są skazani przez Crane'a na śmierć przez wygnanie. Wtedy Bane każe ją przyprowadzić do siebie.
2. Miranda nie jest u Bane'a (choć powinna), tylko w areszcie z Foxem (który scenę wcześniej nie był sądzony, bo zdążył uciec),

Bo Miranda to Talia i po tym jak ją "zabrali do Bane'a" poszła sobie gdzie chciała?

Cytat:
3. Gordon wychodzi na lód, Batman go ratuje i pierwsza rzecz o jaką go pyta to "Gdzie jest Miranda Tate?", choć widział ją po Gordonie, jako ostatni (według montażu w filmie).

A wie o tym, że widział ją jako ostatni (po Gordonie) ?
Czy podczas spotkania z nią i Foxem wspominano cokolwiek o Gordonie?
Czy Fox był przy tym jak ją łapali?

Może i jest tam taki czy inny błąd ale jeśli, to raczej związany z Foxem, a nie samo to, że Miranda jest wolna (bo niby czemu miałaby nie być?).

Cytat:a Bane choćby nie wiem co zmienić w montażu, nie powinien być zaskoczony widokiem znaku Batmana

To wygląda na zwykłą głupotę ze strony Nolanów (zresztą sam ten płonący znak również po co Batman miałby rezygnować z elementu zaskoczenia, przecież nie wiedział, że Talia to Talia i że jego wrogowie są poinformowani o jego powrocie do Gotham) no chyba że Bane z jakiegoś powodu udaje przed swymi ludźmi, że nie spodziewał się Batmana (nie wiem po co) albo Talia rzeczywiście mu nie powiedziała? Może mu do końca nie ufa i stwierdziła, że nie zrobiłby tego, co chciała (w finale Bane pokazuje, że w sumie to ma w dupie jej polecenia). W zasadzie to nie ma tu co tłumaczyć, bo film się i tak sypie ale... mimo to dobrze się go ogląda.

Boli za to, że TDKR pokazuje, że Nolanowie nie mieli ŻADNEGO sensownego pomysłu na logiczne uzasadnienie manewru z Dentem z finału TDK. Batman zabił Denta ORAZ ludzi, którzy Denta wydymali i chooy. Po co? Dlaczego? Who cares? Zupełnie inaczej to interpretowałem po samym TDK, miałem też dlatego szereg wątpliwości i byłem ciekaw jak to rozwiążą - i gówno.

No i walki Batmana z Banem - są słabe (szczególnie jak sobie człowiek przypomni Winter Soldiera albo ten klip z BvS) - niby taki ninja, a idzie z ewidentnie silniejszym przeciwnikiem na wymianę ciosów jak na bokserskim ringu.

Odpowiedz
Ja się pokuszę o stwierdzenie, że Nolan nie miał pomysłu w ogóle na ten film... o ludzie... jaki to był zawód gdy go pierwszy raz zobaczyłem... :(

Odpowiedz
Nolan to w ogóle miał na coś pomysł po TDK?

Juby napisał(a):, że TDKR ma 7/10 i nigdy się nie zmieni bo dobrze się ogląda, żeby przez ostatnie pół roku pisać, że jest głupi i wystawiać 6/10.

Po 1 - Ponieważ nie oglądając go przez ostatnie dwa lata wciąż mam w pamięci szereg baboli występujących w tym filmie (co obniża ocenę), ale zapominam o tym, jak dobrze mi się go MIMO TO ogląda. Powtórka przypomina o tym ostatnim i ocena znowu idzie oczko w górę.

Po 2 - nie jestem Jubym i nie mam hopla na punkcie liczb/ocen.

Clear enough?

Wracając do filmu - jest co najmniej kilka irytujących momentów dialogowych:
1 - "you're pure evil" - sam nie wiem dlaczego ale ta kwestia wypada żenująco.
2 - tłumaczenie Selinie przez Daggeta jak działa ten program, którego ona szuka - srsly?
3 - gdy Bruce ma podjąć ostatnią próbę wydostania się z więzienia gośc mu tłumaczy jak powinien to zrobić, oczekiwałbym tam raczej podsunięcia pomysłu, wskazania na konieczność odczuwania strachu i niech sam wymyślił, jak to konkretnie osiągnąc, ale nie, mówi mu wprost "bez liny" - pomijam już to, że każda nieudana próba z taką liną i tak byłaby ostatnią i kończyłaby się ciężkim kalectwem :)

A film powinien się nazywać "Waiting for the Dark Knight", bo tego czekania jest łącznie 100 minut (45 do pierwszego pojawienia się i bodaj 55 do powrotu po łamaniu na kolanie).

PS. na tle własnej serii Spider-Man 3 wypada lepiej :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon