![[Obrazek: rainbow-batman.jpg]](http://youoffendmeyouoffendmyfamily.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/01/rainbow-batman.jpg)
Co nie znaczy, że jakby u Nolana się pojawiło to byłoby spoko. Odchodzenie w komiksach ma jednak zupełnie inny wydźwięk, bo tam świat ma innych obrońców niż Batman.
16-04-2012, 15:10
|
The Dark Knight Rises (2012)
|
|
W komiksach było tez to:
![]() Co nie znaczy, że jakby u Nolana się pojawiło to byłoby spoko. Odchodzenie w komiksach ma jednak zupełnie inny wydźwięk, bo tam świat ma innych obrońców niż Batman. 16-04-2012, 15:10
Po przeczytaniu takiego Knightfall, Knightquest, Knightsend, No Man's Land, Cataclysm i Batman RIP
doszedłem do wniosku że był by one bardzo dobrymi materiałami na film i kontynuacje Batman Begins, Nolan daje do filmu Mr. J który po zabiciu kilku osób niszczy pusty szpital i pali pieniądze, Harveya któremu daleko do Two-Face z komiksów i serialu animowanego oraz Batmana który bierze na siebie morderstwa które popełnił Harvey bo ludzie z Gotham stracą nadzieje :). 16-04-2012, 15:12
Ja tam tracę nadzieję czytając twoje posty.
Cytat:Harveya któremu daleko do Two-Face z komiksów i serialu animowanego i pewno do tego z Batman Forever również? Crov napisał(a):Co nie znaczy, że jakby u Nolana się pojawiło to byłoby spoko. U Nolana może nie, ale u Burtona na pewno byłoby spoko. 16-04-2012, 16:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2012, 16:27 przez Gieferg.)
Z ComicBookMovie.Com
"Bane breaks Bruce Wayne's leg, not his back" Na razie to tylko plotki, ale nie zdziwię się jak okaże się to prawdą :). P.S. Gieferg nie zadawaj głupich pytań, bo jak dla mnie ani Two-Face Nolana ani tym bardziej Schumachera nie zbliżył się do Two-Face z komiksów i serialu animowanego. 22-04-2012, 10:52
W złamaniu nic, ale w powrocie do bycia Batmanem po tymże złamaniu już całkiem sporo.
22-04-2012, 12:35
Tymczasem przed Avengersami zadebiutuje nowy trailer. Nawet nie marzę żeby zobaczyć go u nas, przed Wrath of the Titans w IMAXie uraczono nas teaserem sprzed prawie roku. Dystrybutor chyba nie ma zamiaru zachęcić ludzi do pójścia na ten film.
22-04-2012, 12:39
Ale to w komiksach się skończyło i o to mi właśnie chodzi. Cudownych uzdrowień za sprawą jakichś wymyślnych bzdurek jak to było w komiksach sobie nie życzę, więc lepsze jest w tym wypadku złamanie nogi.
22-04-2012, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2012, 13:14 przez Gieferg.)
Możliwe, że mi się komiksy mylą. Ale czy po złamaniu kręgosłupa to Bruce Wayne nie miał jakiegoś specjalnego skafandra?
Ale to też chyba byłoby mi ciężko w filmie wyobrazić. Złamanie nóg OK. Ale nie miałbym też nic do smutnego zakończenia tej serii, czyli ze złamaniem kręgosłupa, końcem Batmana i kalectwie Wayne'a. 22-04-2012, 14:19
I tak skończy się pewnie na złamaniu paznokcia :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-04-2012, 14:24 Cytat:Tymczasem przed Avengersami zadebiutuje nowy trailer. Nawet nie marzę żeby zobaczyć go u nas, przed Wrath of the Titans w IMAXie uraczono nas teaserem sprzed prawie roku. Dystrybutor chyba nie ma zamiaru zachęcić ludzi do pójścia na ten film. E, nie jest tak źle. Pełen trailer TDKR [ten z hymnem] widziałem w kinie w tym roku niedługo po jego premierze w internetach [jakoś w lutym - za cholerę nie pamiętam, na jakim filmie]. Drugi trailer TDK leciał w polskich salach bardzo szybko po swojej premierze - sporo przed samym filmem. Pewnie faktycznie przed Avengersami niczego nowego nie zobaczymy, ale założę się, że drugi trailer TDKR będzie latał w polskich kinach już w czerwcu. 22-04-2012, 15:01 (22-04-2012, 14:19)Lawrence napisał(a): Ale to też chyba byłoby mi ciężko w filmie wyobrazić. Złamanie nóg OK. Ale nie miałbym też nic do smutnego zakończenia tej serii, czyli ze złamaniem kręgosłupa, końcem Batmana i kalectwie Wayne'a.O tak, kalectwo to by było idealne zwieńczenie serii, śmiercią Bruce'a też bym nie pogardził. Ale to już raczej w sferze marzeń tylko, bo za pewnie tak się nie stanie. 22-04-2012, 16:28
Cudowne uzdrowienie Bruce'a w komiksach było dobre bo przynajmniej nie wciskali jakiegoś pseudo realizmu a pani doktor i tak sporo zapłaciła za wyleczenie Bruce'a. Na plus Jean P. Valley jako Batman czy gościnny występ Green Arrowa itp.
Złamanie nogi i tak pewnie Bruce w ciągu kilku dni wróci do zdrowia. Tylko dlaczego brali do filmu Banea, skoro nogę Bruce'owi mógł złamać Hush czy Prometheus. P.S. Tony Stark w komiksach miał zawał czy uszkodzenie kręgosłupa, może Marvel zrobi też coś takiego w filmach :). 22-04-2012, 18:31 Cytat:Tylko dlaczego brali do filmu Banea, skoro nogę Bruce'owi mógł złamać Hush czy Prometheus. LOL. Mógł też się wyjebać na deskorolce i złamać nogę. Po co Bane? Kocham spekulacje na podstawie niepotwierdzonych plotek wziętych prawdopodobnie z otworu w du. 22-04-2012, 18:44
Jakkolwiek mam obawy, że Bane Nolanowy to będzie Joker 2.0. z dobrze zrobionym tricepsikiem na wyciągu ino... zgodzę się, że połamanie nóg wcale nie musi odbierać temu wydarzeniu grozy, a Batmanowi komiksowego upadku i " epickiego powstania".
Podoba mi się to. Zwykła kontuzja kolana może przekreślić karierę sportowca czy fightera, a co mówić połamane obie nogi. Po czymś takim nie wraca się do stuprocentowej sprawności, to pewne. Wiem, czułem, płakałem. Więc czepiać się kubraczka Bane'a ze zdjęcia na Wall Street, a nie takiej pierdoły!
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
23-04-2012, 00:01
Also: odpowiednio pokazane i udźwiękowione złamanie otwarte może być czymś naprawdę mocnym, a jednocześnie mieścić się w granicach PG13. Kontuzji Wasilewskiego z meczu Anderlechtu Bruksela ze Standardem Liege nie mogę do dziś oglądać - gorsze niż rotten.com :)
23-04-2012, 01:30 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,323 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,320 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Amazing Spider-Man (2012) | koronex1989 | 905 | 192,507 |