Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
OMG!!! W sumie trailer zobaczyłem, punktualnie kiedy się ukazał, ale po jego oglądnięciu, moje serce nie wytrzymało z wrażenia, więc musiałem być reanimowany i teraz mogę się już na forum nim znowu zachwycać :P
Niech będzie, że przemawia przeze mnie fanboyim, ale to wygląda rewelacyjnie! Ten film zawsze był moim No.1 tego roku, ale teraz jestem jeszcze dalej tego pewny.
Świetne zdjęcie Pfistera, którego w ogóle uważam, za jednego z lepszych operatorów, czuć klimat na odległość. Do tego postać Bane'a i świetnie zapowiadająca się muzyka Hansa Zimmera.
To będzie godne i epickie zakończenie serii! A co niektórzy, to widzę już na siłę szukają czegoś, aby móc się przyczepić i temu filmowi dosrać. Wiadomo mają takie prawo i niech tak robią, gdyż ja coś czuję, będę się świetnie bawił w kinie:)
04-05-2012, 17:23
Film roku to na pewno nie będzie, myślę nawet, że przegra z Avengers (jeżeli chodzi o superhero movies) przez swoje własne ograniczenia, ale będzie solidnym dobrze skrojonym produktem, który wywoła na tym forum tak gorące dyskusje, że lodowce się stopią, a kilku osobom to pewnie żylka w tyłku strzeli ;)
04-05-2012, 17:37
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(04-05-2012, 14:00)shamar napisał(a): Jeśli bankomat czy sklep okradnie koleś w masce Batmana i babka w tej "masce" Catwoman to kogo rozpoznasz z nagrań z monitoringu?
Nikogo. Zgadnij dlaczego.
Fakt że Dent, Gordon czy Rachel nie rozpoznali Batmana to PIRAMIDALNA BZDURA. Twierdzenie, że to jest ok, a nierozpoznawanie Seliny już nie, to czysta głupota. Tak, maseczka Catwoman to syndrom Supermana. Dokładnie taki sam jak maska Batmana.
04-05-2012, 17:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2012, 17:47 przez Mierzwiak.)
Fanboy Nolana
(04-05-2012, 17:37)Arahan napisał(a): Film roku to na pewno nie będzie, myślę nawet, że przegra z Avengers (jeżeli chodzi o superhero movies)
A mnie własnie "Avengers" na raznie nie poraża. I dlatego też zarzucanie "The Dark Knight Rises", że jest akcyjniakiem, mimo że aż tyle tej akcji w trailerach nie ma, kiedy "Avengersi" to akcja non stop, uważam za dość dziwne.
(04-05-2012, 17:37)Arahan napisał(a): ale będzie solidnym dobrze skrojonym produktem, który wywoła na tym forum tak gorące dyskusje, że lodowce się stopią, a kilku osobom to pewnie żylka w tyłku strzeli ;)
Co do tego nie mam wątpliwości. I historia ze szminką dała nam już dobry przedsmak, co nas czeka ;)
04-05-2012, 17:59
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,484
Liczba wątków: 29
(04-05-2012, 17:43)Mierzwiak napisał(a): Tak, maseczka Catwoman to syndrom Supermana. Dokładnie taki sam jak maska Batmana.
Czyli Batman w masce = Superman bez maski. Ten sam stopień rozpoznawalności.
I Ty śmiesz mi zarzucać pokręconą logikę lub wykluczające się założenia.
Zgadnij czemu podałem przykład z bankomatem a nie przykłady osób znajomych, bliskich itp. które POWINNY rozpoznać postać w masce?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
04-05-2012, 18:02
Banned
Nie ten sam stopień rozpoznawalności, taki sam element komiksowej konwencji. Powtarzam po raz ostatni - obecność maski czy jej wielkość nie ma żadnego znaczenia, w każdym z tych przypadków trzeba zawiesić niewiarę i czepianie się jednej rzeczy przy jednoczesnej aprobacie drugiej jest głupotą.
Nie wiem po co podałeś przykład z bankomatem, skoro rozmawiamy o tym czemu osoby znające Wayne'a i Selinę ich nie rozpoznają. Poza tym twój przykład ma za mało danych, nie napisałeś na przykład, czy zostaliby złapani, czy napad miałby miejsce w dzień i jakiej jakości byłoby nagranie :P
04-05-2012, 18:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2012, 18:21 przez Mierzwiak.)
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Shamar, na serio ze wszystkich minusów filmów Nolana przywaliłeś się najmocniej do rozpoznawalności bohaterów w uniwersum? Nie macie się już o co kłócić, dziewczyny? :)
Toż te brednie trwają ponad stronę...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
04-05-2012, 19:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2012, 19:57 przez Hitch.)
Banned
Oczywiście że jest się o co kłócić. Ale skoro shamar chciał błysnąć intelektem i przypieprzył się do czegoś, na co cały świat nie zwraca już uwagi od ponad pół wieku... jego prawo :)
04-05-2012, 20:01
CGI Paul Walker
Nie przypieprzyłem się do rozpoznawalności ogólnie bohaterów ale do Seliny.
Zresztą mam ją w dupie. Nie lubię tej aktorki. Jako, że jest majowo-świąteczny weekend należy zakończyć te dywagację w pokoju.
I oby ten film był tak dobry, jak go widzicie.
Mnie jakoś po trailerach nie przekonuje nic a nic.
Pace.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
05-05-2012, 00:17
Fanboy Nolana
Pace?
A w ogóle tak aby zakończyć wątek Catwoman, to ja nie kojarzę żadnego filmu, serialu, komiksu itd. gdzie jej kostium idealnie maskowałby jej tożsamość. Toż to wszędzie widać kto to jest. Tak samo jak mały dzieciak nigdy nie mogłem pojąć, dlaczego nikt nie poznaje kim naprawdę jest Zorro. Ale z czasem po prostu kupiłem konwencję i problem się sam rozwiązał. A w sumie problemu nigdy nie było.
07-05-2012, 16:38
CGI Paul Walker
(07-05-2012, 16:38)Lawrence napisał(a): Pace?
Czego nie kumasz?
Ja tam jednak widzę różnicę między Batmanem w masce, Supermanem bez maski i Catwoman w opasce na oczy. Ale może tylko ja.
07-05-2012, 18:50
Captain Skullet
Liczba postów: 20,371
Liczba wątków: 128
No to jesteś rzeczywiście zajebisty :)
btw, tez nie kumam tego "pace" :) Może nas oświecisz?
07-05-2012, 19:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2012, 19:58 przez Gieferg.)
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Chyba miało być "peace". Literówek się czepiacie :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
07-05-2012, 20:44
Captain Skullet
Liczba postów: 20,371
Liczba wątków: 128
Chyba, ale z Shamarem nigdy nic nie wiadomo.
07-05-2012, 20:50
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,438
Liczba wątków: 67
CGI Paul Walker
To po włosku geniusze. Co prawda miałem napisać po łacińsku ale mi się poyepało.
M. mnie uprzedził.
07-05-2012, 21:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2012, 21:22 przez shamar.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Znajomy wybornie zripował, oczyścił, posklejał muzykę z nowego trailera. Jakby ktoś był zainteresowany:
http://www.mediafire.com/?0qa4d68rzt2au97
10-05-2012, 08:49
Dużo pisze
Liczba postów: 641
Liczba wątków: 3
A tymczasem dziennikarze dalej molestują Marion pytaniami o Talie, a ta niezmiennie mija się z prawdą, twierdząc, że jej rola jest mała i postać nie zmienia tożsamości.
Fotki są, a ta młodociana aktorka ponoć przyznała, że gra małą Talie. Wątpliwe, by pojawiła się w samych retrospekcjach...
Powiedzieć "nie" to jedno, jest do tego zobowiązana, ale po co rozwijać temat dalszym bajdurzeniem?
10-05-2012, 11:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2012, 11:42 przez Galadh.)
Banned
Cotillard nie jest głupia i myślę że... nie kłamie. Myślę że Nolan wymyślił coś fajnego i możemy być zaskoczeni. I może faktycznie gra pozytywną postać, fotki z planu mogą być wyrwane z kontekstu :) I może nie gra Talii, ale żonę Ra'sa, tę która rzekomo nie żyje :P
10-05-2012, 12:13
Dużo pisze
Liczba postów: 641
Liczba wątków: 3
Może faktycznie będzie jakiś kozacki motyw, który zerwie czapki z głów, w końcu to Nolan, ale mnie w słowach Marion uderzyło głównie to, że jej postać podobno nie zmienia tożsamości i cały czas jest Mirandą. W tym wypadku sensownym wytłumaczeniem byłoby, że "tamte" fotki to była ściema, która miała zmylić trop i taka scena nie istnieje. A czy komuś by się chciało aż tak? :)
Jeżeli mówi prawdę, to będę pierwszym, który zwróci honor.
10-05-2012, 12:24
|