The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy]
(20-12-2012, 18:11)Lawrence napisał(a): TDKR posiada (...) najlepszą oprawę muzyczną.

[Obrazek: wtf.gif]

- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
Soundtrack ma dobry, ale w filmie muzyka wmontowana jest cieniutko (jeden temat muzyczny występuje chyba w 5 scenach = o wiele za dużo). Na tle BB i TDK ostatnia część trylogii wypada najsłabiej.

PS: Zauważyliście że w filmie, w 6 i pół minuty z absolutnego dnia zapada ciemna noc (akcja na giełdzie)?!

Odpowiedz
Cytat: w 6 i pół minuty z absolutnego dnia zapada ciemna noc (akcja na giełdzie)?!

Nolanowski realizm pogodowy. Scorsese się chowa.

Odpowiedz
Po co te gify? Taka jest prawda. I to nawet hejterzy i sceptycy mogą przyznać.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nolanowski realizm pogodowy to umieszczenie 50 minut akcji filmu w Ziemie (dodam tu, że owa pora roku cechuje się 9 godzinami dnia i 15 nocy), a scen w nocy jest tylko 5 minut. :P W Gotham słońce nie zachodzi, podobnie jak i w studni, w której umieszczony był Bruce.

Odpowiedz
(20-12-2012, 20:56)Lawrence napisał(a): Po co te gify? Taka jest prawda. I to nawet hejterzy i sceptycy mogą przyznać.

Nie mogą. O ile muzyczkę z TDK kojarzę i w miarę pamiętam, to z TDKR nie jestem w stanie wskazać nic, co byłoby charakterystyczne, wpadające w ucho, klimatyczne ani dobre.

Odpowiedz
"Why Do We Fall?" było zdecydowanie najlepszym utworem OST, no i fajnym pomysłem były okrzyki "Deshi, deshi, basara, basara". Poza tymi i jeszcze kilkoma drobnymi elementami, muzyka w TDKR to powtórka z dwóch poprzednich części, tylko gorzej wmontowana w wydarzenia.

Odpowiedz
A Chant Bane'a? Deshi Basara Deshi... Toż przez cały rok 2012 chodzi mi to po głowie.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-12-2012, 20:56)Lawrence napisał(a): Po co te gify? Taka jest prawda. I to nawet hejterzy i sceptycy mogą przyznać.
Najlepszy soundtrack tego roku miał Dredd. Lepszy niż TDKR miał również Looper. Ale to i tak subiektywne. Z soundtrackami Nolanmanów jest tak, że zawsze jeden kawałek jest naprawdę ciekawy, ale reszta albo nie pokazuje nic równie dobrego, albo jest po prostu rozszerzeniem tego jednego ciekawego.

Odpowiedz

Nie nadużywajmy słowa "prawda", bo straci ono na znaczeniu. Chciałbym zobaczyć tych sceptyków, ponieważ pierwsze słyszę, żeby TDKR miał najlepszy soundtrack z trylogii, a czytałem opinie fanów, hejterów i ludzi, którzy mają to wszystko w dupie.

Można by i o tym podyskutować, ale nie mam ochoty, gdyż muzyka w całej trylogii wydaje mi się nijaka i ciężko mi się słucha. Mimo, że są lepsze kawałki, to i tak żaden nie umywa się do "Decent Into Mystery" Elfmana (i to jest dopiero prawda).
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_lsadb14N3J1qm63j5o1_500.gif]

TDKR ma kilka zabójczych kawałków, przyznaję, ale całościowo - nie, zdecydowanie nie. Nawet fanboje mogą to przyznać :)

Odpowiedz

Nie. Ja ledwo wysłuchałem tej ścieżki a słuchałem też z tymi suitami niewydanymi. W ogóle dla mnie najlepszy jest OST do Begins a reszta to już "remixy".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
oba zakończenia chujowe - sorry :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Fajne zakończenie by było, jakby Blake wszedł do Jaskini i tam spotkał Bruce'a. Bruce widząc go mówi: "Did I ever tell you the definition of insanity?" A potem wbija mu sztylet w brzuch. I zrzuca go wraz z głazem przywiązanym do nogi do rzeki.

Odpowiedz
A potem zakłada na siebie skórę Seliny i tańczy do "Goodbye Horses" :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No... "skórę Seliny" bo resztę Seliny przyrządza na kolację Alfred.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Uuu... to nieładne. Tym bardziej dla mnie miłośników kotów i kociaczków ;)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Najlepsze zakończenie to by było, jakby Blake zszedł do jaskini, wystraszyłyby go gacki, które nieoczekiwanie obudził i poślizgnąłby się na mokrej skale i upadając skręcił kark, a jego zwłoki ułożyłyby się w kształt nietoperza
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie wiem czy bylo :D

http://www.sadistic.pl/fail-w-filmie-batman-vt161974.htm

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon