22-12-2012, 19:26
|
The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy]
|
|
@Phil, tylko proszę nie mów mi, że znowu obejrzałeś TDKR? Jeszcze wyjdzie, że obejrzałeś go częściej ode mnie. :)
Mnie śmieszy, że krążą opowieści o więzieniu, z którego nie ma ucieczki. Skoro tak, to kto o nim opowiada? :P
A Bane jako obiekt kolejnych opowieści i legend to czysta żenada. Wolę Jokera, który wyskakuje jak klaun z pudełka, nie wiadomo kim jest i jaką ma przeszłość. 22-12-2012, 19:28
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-12-2012, 19:33
Mnie zastanawia- czemu Wayne musiał zginąć jeśli zginął Batman? Przecie jego tożsamość znało tylko kilka zaufanych osób. Rolę Batmana przejąłby Robin i szafa gra.
Tym samym poziomem jest zniknięcie na kilka lat jednocześnie Batmana i Wayne'a. Jeśli znika Batman z ulic to nie musi też znikać Wayne (odwrotnie byłoby ciężej). Czy może po to, żeby fakty połączył 1szy lepszy krawężnik (choć nie połączył ich stary wyga)? Tak w ogóle to Gordon w tej serii jest jakiś pizdowaty...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-12-2012, 19:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2012, 19:54 przez shamar.) (22-12-2012, 18:29)Phil napisał(a): Alfreda, kiedy opisuje Bane'a (w ogóle co za absurdalna scena Sorry panowie, ale niektórzy tutaj osiągneli już naprawdę absurdalny poziom czepialstwa i jakieś totalnie skrzywione podejście do tego filmu. Absurdalna scena? Dlaczego niby jest absurdalna (pomijajac już przytoczony fragment dialogu, bo tu rzeczywiście niewinna wpadka)? Bo Alfred wymienia pare faktów o Banie? Faktów, które w żaden sposób nie tłumaczą pełnej genezy postaci ani jego motywacji, służą wręcz do podbudowania tajemniczej aury wokół niego? Mógłbym w tym momencie znowu zacząć pisać, że nie rozumiecie definicji łopatologii i ekspozycji, mimo że często ją przytaczacie, ale nie chcę się powtarzać, wiec zamiast tego zapytam. Phil, jeżeli ta scena jest absurdalna, to niby czym są sceny z Returns, gdzie Wayne czyta archiwalne wpisy z Gazety Gotham, na głos wymieniając punkty z przeszłości pingwina? Czym jest scena z Batmana, gdy Wayne na głos recytuje informacje z danych osobowych Jacka Napiera? Te fragmenty też są absurdalne? Cytat:A Bane jako obiekt kolejnych opowieści i legend to czysta żenada. Wolę Jokera, który wyskakuje jak klaun z pudełka, nie wiadomo kim jest i jaką ma przeszłość.A co w tym motywie niby żenującego? Facet uciekł z wiezienia i zaczął robić rozróbę na wschodzie, wywołując kilka puczy i rewolucji, jednocześnie wyróżniając się bezwzględnością i maską. Logiczne, że krążą o nim opowieści w jego stronach. Masz dziwny miernik tego co jest żenadą. (22-12-2012, 19:28)Mierzwiak napisał(a): Mnie śmieszy, że krążą opowieści o więzieniu, z którego nie ma ucieczki. Skoro tak, to kto o nim opowiada? :PRotfl. Serio? (22-12-2012, 19:50)shamar napisał(a): Czy może po to, żeby fakty połączył 1szy lepszy krawężnik (choć nie połączył ich stary wyga)?Piszesz tak tylko dlatego, że z Twojej perspektywy widza, nie jest żadną tajemnicą kim jest Batman. Trzeba więcej niż zwykłego zbiegu okoliczności terminów, żeby na poważnie brać teorię spiskową, że żałosny, rozpuszczony, ciapowaty dziedzic fortuny nieudacznik, jest tak naprawdę tym, który po nocach walczy z superprzestępcami w maskach.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 22-12-2012, 22:11
Phil, Bane i jego ludzie byli odłamem Ligi Cieni, a nie bandą ninja w maskach gazowych pod przewodnictwem Ras'a. Facet nie krył się z tym co robi (choć oczywiście on i jego Liga, wciąż korzystali z metod infiltracji godnych komiksowej organizacji villainów), zajmował się przewrotami wojskowymi i znany był jako najemnik, terrorysta i rebeliant. Informacje o jego wyczynach nie trudno było znaleźć. Natomiast co do powiązania go z Ligą, to pamiętaj, że Bruce był jej częścią, on i Alfred znali jej charakterystykę, wiedzieli czego szukać. Nie wiesz też tak naprawdę, jak rozpowszechnione są informacje o Lidze. W stronach z których pochodzi Ra's i Bane, zapewne jest ona czymś więcej niż tylko legendą i Alfred wiedząc czym jest Liga, mógł podłapać jakieś plotki i poszlaki łączące z nią Bane'a. Sam Bane też nie wydawał się zainteresowany ukrywaniem swojej przynależności do Ligi. Film nie musi tłumaczyć takich rzeczy, a i czepianie się tego jest nietrafione.
(22-12-2012, 22:38)The Vujek napisał(a): A co my tam wiemy o przeszłości Alfreda ;) Tak na serio, to całkiem sporo bo Caine wymyślił do tej postaci, bardzo zgrabne backstory.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 22-12-2012, 23:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2012, 23:10 przez Cator.) (22-12-2012, 22:11)Cator napisał(a): Piszesz tak tylko dlatego, że z Twojej perspektywy widza, nie jest żadną tajemnicą kim jest Batman. Trzeba więcej niż zwykłego zbiegu okoliczności terminów, żeby na poważnie brać teorię spiskową, że żałosny, rozpuszczony, ciapowaty dziedzic fortuny nieudacznik, jest tak naprawdę tym, który po nocach walczy z superprzestępcami w maskach. To mnie popraw bo może coś mi umknęło? Jak taki Blake wykombinował, że Wayne to Batman kiedy nie wykombinował tego przez lata Gordon? To jest w ogóle żenujące - pokazują jakiegoś gówniarza, gówniarz jedzie do Wayna - hej, cześć, wiem kim jesteś. Mogli się postarać, pokazać, że Blake w swym domu studiuje historię Batmana, że to jego pasja... Wtdy bym to kupił.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 23-12-2012, 00:04 (22-12-2012, 22:11)Cator napisał(a): Sorry panowie, ale niektórzy tutaj osiągneli już naprawdę absurdalny poziom czepialstwa i jakieś totalnie skrzywione podejście do tego filmu.Może dlatego, że z każdym dniem wydaje się gorszy i im dłużej się o nim myśli, tym pojawia się więcej kwiatków? Już o tym pisaliśmy. Podczas seansu masz wyłączony mózg. Chłoniesz doskonałe technicznie zdjęcia Pfistera, nieprzyzwoicie głośną muzykę Zimmera i zwyczajnie dajesz się ponieść filmowi. To się nazywa magia kina. Problem zaczyna się w momencie, gdy zaczynasz analizować to, co obejrzałeś, gdy zaczynasz o tym myśleć, rozbierać na czynniki pierwsze. Bez głosu Bane'a (który jest 10 razy głośniejszy niż powinien) drażniącego bębenki, bez spektakularnych panoram miasta łechtających gałki oczne i Catwoman działającej na inne obszary ciała. To naprawdę niebywałe, jak fatalnie ten film się "starzeje". Jednym obrazom zabiera to dekady, temu - miesiące. Cytat:A co w tym motywie niby żenującego? Facet uciekł z wiezienia i zaczął robić rozróbę na wschodzie, wywołując kilka puczy i rewolucji, jednocześnie wyróżniając się bezwzględnością i maską. Logiczne, że krążą o nim opowieści w jego stronach. Masz dziwny miernik tego co jest żenadą.Powinienem zacząć teraz kwestię tego, że skoro Bane jest poszukiwany przez CIA, to jego wizerunek powinien być powszechnie znany, ale nie chcę pogrążać tego filmu jeszcze bardziej :) Cytat:Rotfl. Serio?Serio. Z czym masz znowu problem? (23-12-2012, 00:04)shamar napisał(a): Jak taki Blake wykombinował, że Wayne to Batman kiedy nie wykombinował tego przez lata Gordon?Widział to w jego oczach :D 23-12-2012, 00:08 (23-12-2012, 00:08)Mierzwiak napisał(a): Widział to w jego oczach :D To by można wziąć "na serio". Rozpoznanie szczegółów (dla spostrzegawczego gliny) po oczach, ustach, czymkolwiek. Wielokrotne spotkania z Batmanem, rozmowy, przy odpalanym "bat-sygnale" mogły to Blake'owi nasunąć. Kupuje takie tłumaczenie. Zaraz...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 23-12-2012, 00:48
I nikt nie wie gdzie ono jest. Ani nie przyśle nikogo na pomoc. Tak, to logiczne, spójne i w ogóle nie wiem czego się czepiam :)
23-12-2012, 00:56 (23-12-2012, 00:08)Mierzwiak napisał(a): To naprawdę niebywałe, jak fatalnie ten film się "starzeje". Jednym obrazom zabiera to dekady, temu - miesiące. Ale intensywność jak ten film jest rozpracowywany i analizowany pod każdym względem też swoje robi. :) Dobrze, dobrze, ale wiem wiem, że tak jest, gdyż ten film wielce się puszy jaki to on realistyczny i poważny jest, to dlatego tak należy go traktować :) 23-12-2012, 01:14
Czy nie możecie dać temu tematowi umrzeć? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-12-2012, 02:43
Nie po to Mroczny Rycerz postawał, żeby tak szybko umierać :)
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer. 23-12-2012, 03:30 (22-12-2012, 19:28)Mierzwiak napisał(a): Mnie śmieszy, że krążą opowieści o więzieniu, z którego nie ma ucieczki. Skoro tak, to kto o nim opowiada? :P Może ci, których legalnie wypuszczono? Z Alcatraz też nikt nigdy nie uciekł (jedyne dwie osoby, którym udało się przekroczyć mury więzienia podczas ucieczki od razu utonęły) a jednak też słyszano gdzieniegdzie legendy o tym więzieniu jakoby nie można z niego uciec. I na pewno tych legend nie przekazali ci dwaj biedni topielcy. 23-12-2012, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2012, 13:07 przez Monika.) Cytat:dwie osoby, którym udało się przekroczyć mury więzienia podczas ucieczki od razu utonęły Nie wiadomo. Kilkakrotnie sprawdzano, czy za pomocą pontonu, który wyprodukowali w więziennych warunkach dałoby się dopłynąć do najbliższego lądu i wychodziło spore prawdopodobieństwo sukcesu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 23-12-2012, 13:15 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman (temat ogólny) | Mental | 1,346 | 257,725 |
30-06-2026, 19:17 Ostatni post: SonnyCrockett |
|
| Asterix (temat ogólny) | Maik | 126 | 28,804 |
16-06-2026, 18:57 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Spider-Man (temat ogólny) | Pelivaron | 36 | 2,036 |