The Dog Stars - Ridley kręci post-apo
Ridley Scott szykuje się do kolejnego filmu - ma to być adaptacja postapokaliptycznej powieści Petera Hellera zatytułowanej "The Dog Stars" ("Gwiazdozbiór psa").

Główną rolę miał grać Paul Mescal, ale z powodu zobowiązań związanych z filmem o Beatlesach musiał zrezygnować. No i jego miejsce zajął inny młody gniewny, który w ostatnim czasie robi sporo szumu w Hollywood (swoją drogą nie wiem za bardzo dlaczego, bo jest największym drewnem ze wszystkich najbardziej znanych aktorów z tego nowego pokolenia).

Mowa o nim:

[Obrazek: jacob-elordi-c7f7f44.jpg]

Jacob Elordi proszę państwa wcieli się w pilota o imieniu Hig, który po globalnej pandemii próbuje przetrwać w opuszczonym świecie. Mieszka na lotnisku w Kolorado razem ze swoim psem Jasperem i sąsiadem, samotnym i nieufnym Bangleyem, który jest uzbrojonym survivalistą. Hig posiada samolot Cessna, który pozwala mu patrolować okolicę w poszukiwaniu zagrożeń oraz zapasów. Jego codzienność składa się z walki o przetrwanie, tęsknoty za utraconym światem i wspomnień o zmarłej żonie. Pewnego dnia podczas lotu odbiera tajemniczy sygnał radiowy z oddalonego miejsca. Ten impuls nadziei na kontakt z innymi ludźmi popycha go do podjęcia ryzyka – postanawia opuścić względnie bezpieczne lotnisko i wyruszyć w podróż w poszukiwaniu źródła sygnału.

Scenariusz napisał koleś od "Zjawy" i "Twisters", czyli Mark L. Smith. Produkcja ma ruszyć na wiosnę.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Patrząc na opis postaci to Mescal bardziej pasował ze swoim dramatycznym talentem, no ale lubię Elordiego to zobaczymy
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Nah... Jak dla mnie niepotrzebnie złożyliście temat, bo nie wiadomo w końcu, czy RS będzie kręcił to, czy coś innego Duży uśmiech

Elordi niebawem wchodzi na plan "Wichrowych wzgórz", a Scott dogaduje się podobno w sprawie tej biografii BeeGees.

A wiecie, że jak RS nie zacznie kręcić czegoś od razu, to może to nie powstanie nigdy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To zmieni nazwę tematu na to co kręci Duży uśmiech

Odpowiedz
Margaret Qualley, Josh Brolin i Guy Pearce dołączają do obsady.

Zdjęcia mają startować w kwietniu we Włoszech.

https://deadline.com/2025/02/margaret-qualley-josh-brolin-guy-pearce-jacob-elordi-ridley-scott-dog-stars-1236280702/

Odpowiedz
Spoko obsada i przynajmniej scenariusza nie napisał Scarpa...

I oby tak zostało do końca.

Odpowiedz
Malick do tej pory montuje film o Jezusie nakręcony w 2019, tymczasem w ekipie u Ridleya ustawiają na koniec roku premierę filmu, którego nawet nie zaczął kręcić.

Musi być jakaś równowaga we wszechświecie! I tak trzeba żyć!

https://www.worldofreel.com/blog/2025/3/22/the-dog-stars-ridley-scotts-100m-risk-1300-extras-eyeing-2025-release

Odpowiedz
No ale umówmy się jednak, że filmy Malicka > obecne filmy Scotta
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zależy które filmy Malicka, bo jakbym miał wybierać pomiędzy To the Wonder, Knight of Cup i Song to Song a losowymi trzema Scotta z ostatnich kilkunastu lat, to wybieram Scotta Uśmiech A Hidden Life nie widziałem.

Odpowiedz
To the Wonder jest akurat bdb, dwa pozostałe słabsze, ale i tak jest to jakieś i różni się od scottowych średniaczków albo srania na własne marki.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Z Malicka jestem mocno w plecy.. Tzn. wieki temu widziałem fragmenty "Cienkiej czerwonej linii" i "Drzewa Życia", ale nic z nich nie pamiętam. Smutny

Do nadrobienia. Miałem nawet w planach na tamten rok, ale z różnych względów - nie wyszło. Może w tym roku dam radę. 

O Scottcie mogę natomiast powiedzieć, że to zawsze była sinusoida twórcza. Po prostu się teraz zestarzał i w tych "dolnych" momentach jest jeszcze gorzej, niż było np. te kilkanaście lat temu. Ale jak mu się trafi jakiś fajny scenariusz (np. Ostatni Pojedynek był takim projektem), to nadal potrafi wykrzesać z siebie coś ciekawego. Taki jeden promyczek nadziei na kilka średniawych projektów to zawsze coś Duży uśmiech

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon