Są też "golumpki", których młody nie chce jeść.
Ale tak na serio - świetny, świetny klimat, może i jestem frajer ale cóż, oglądam dalej.
05-04-2012, 12:14
|
The Killing
|
|
Końcówka pierwszego sezonu była fatalna i stracili moje zaufanie, ale akurat otwarcie 2 sezonu jest świetne. No i wraca Janek, polski mafiozo : )
Są też "golumpki", których młody nie chce jeść. Ale tak na serio - świetny, świetny klimat, może i jestem frajer ale cóż, oglądam dalej. 05-04-2012, 12:14
Nie wiem czy ktoś jeszcze ogląda - intryga super, praktycznie każdy wątek idzie do przodu w ciekawy sposób, boję się powtórki z rozrywki i błędów pierwszego sezonu. Klimat jest dalej świetny, ja jestem bardzo zadowolony. Odcinek dzisiejszy bardzo dobry.
Kurczę, pierdoła ze mnie straszna bo dopiero teraz ogarnąłem że Terry (wg mnie piękna kobieta) zaczynała grając tę ćpunkę w The Shield. Nie poznałem jej zupełnie. ![]()
17-04-2012, 01:44
Mówiąc błędy z pierwszego sezonu to jakie masz na myśli?
Dla mnie The Killing jest jednym z lepszych seriali obecnie emitowanych w TV. Para głównych bohaterów - Linden i Holder spisują się świetnie. Ciągle nie mogę rozkminić, kto mógł zabić Rosie i za to plus dla scenarzystów. Oglądanie jednego odcinka co tydzień to męczarnia. Niestety sporo informacji z pierwszego sezonu mi już umknęło i czasem ciężko jest sobie coś przypomnieć podczas seansu. Co do Terry to od razu poznałem ją, że grała w The Shield. 17-04-2012, 15:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2012, 15:58 przez leszek samo zuo.)
Szczerze to mam głównie na myśli chamski cliffhanger i pewne nadużycia zaufania widzów w ten sposób, mam nadzieję że nie powtórzą tego.
Miło widzieć jak Linden powoli odzyskuje zaufanie do Holdera. PS. Polska restauracja "Babka's" rozłożyła mnie na łopatki :) 17-04-2012, 18:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2012, 18:11 przez Snuffer.)
Mnie akurat finałowy cliffhanger jeszcze bardziej nakręcił na ten serial. Właśnie oczekiwałem na koniec jakiegoś mocnego twista i go dostałem. Jeszcze ludzie zmienią nastawienie do tego serialu po finale drugiego sezonu (mam nadzieję), bo na razie to większość miesza go z błotem. Czytam na różnych portalach czy to polskich czy amerykańskich recki kolejnych odcinków i w każdym jadą TK. Założę się, że po zakończeniu 2 sezonu pewnie zacznie się gadka w stylu " a jednak dobrze, że tą sprawę rozciągnęli na drugi sezon". Wszystko wróci do normy :D
Mitch wkurwia jak Lori z The Walking Dead. Heh dokładnie, nazwa restauracji przednia. W każdym odcinku są jakieś nawiązania do naszego narodu :) Były pączki, gołąbki i w końcu restauracja, gdzie Janek jakieś grube przekręty robi. 17-04-2012, 21:39
No w tym momencie należy już otwarcie powiedzieć że cała fabuła jak i dochodzenie oscyluje wokół naszego narodu : )
17-04-2012, 22:57
Wątki w drugiej serii wydają się ciekawsze niż to było w pierwszej. Tam chyba mniej więcej w tych odcinkach, co teraz lecą, sprawdzali tego nauczyciela i to było dosyć nudne a tutaj mamy mafie, tajemniczą Teri i myślę, że jeszcze powrócą do wątku z tym kasynem na indiańskiej wyspie.
29-04-2012, 10:53
Holy shit, siódmy odcinek jak dotąd najlepszy z całego sezonu a następny zapowiada się jeszcze lepiej.
07-05-2012, 18:14
To co się dzieje przez ostatnie odcinki to kompletna magia. Brakowało mi takiego serialu w tym sezonie, który hipnotyzuje od pierwszego ujęcia i pozostawia w transie jeszcze pod odcinku. Dla mnie, obecnie, numer 1.
24-05-2012, 22:35
W poniedziałek wielki finał! Kogo obstawiacie? Ja już mam kompletny mindfuck i nie wiem, kto to mógł zrobić.
Mam nadzieję, że scenarzyści jaki niezły twist na koniec zostawili. Pokuszę się o stwierdzenie, że to najlepszy kryminał od czasu Twin Peaks. 15-06-2012, 18:35
Wy tak wszyscy serio? Pomyśleć, że ja rzuciłem oglądanie tuż przed finałem pierwszego sezonu - ale chyba dam dziecku AMC jeszcze jedną szansę.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-06-2012, 18:37 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |