Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Northman (2022) reż. Robert Eggers
Wiem, że jest wątek. Chciałem tylko pokazać, że ciągle jest popyt na kino i produkty z Wikingami, choć jakiś czas temu przewidywałem, że temat umrze śmiercią naturalną z powodu przesytu konsumentów.

Odpowiedz
A, okej :)

Myślę, że to głównie zasługa serialu. Teraz są planowane jego spin-offy, telewizyjne i kinowe, gra czy sam bohater tego tematu...moda na wikingów może właśnie się rozkręcać. Kto wie, co zrobi Mel gdy skończy z Pasją 2...

Odpowiedz
Podobno po tym opóźnieniu ekipa najprawdopodobniej wejdzie na plan na przełomie lipca/sierpnia.

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1262381978579582980?s=20

Odpowiedz
Czyli premiera na bank w przyszłym roku. Może to i lepiej, mniej zamieszania z festiwalami.

Odpowiedz
Pewnie będą celować w Cannes lub w Wenecje - o ile będzie potencjał oscarowy to ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Ciesze się, że na razie nikt nie opuścił obsady.

Odpowiedz
To ma być duża produkcja kręcona przez kilka miesięcy. Pewnie i post-produkcja swoje wchłonie jeśli mowa o czasie, więc obstawiałbym prędzej Wenecję. Potencjał Oscarowy wydaje się być z kolei o tyle wiarygodny, że to nie będzie tym razem horror. Bardzo zatem możliwa wydaje się być pierwsza reżyserska nominacja dla Eggersa, jak i kilka nomek technicznych.

Odpowiedz
Przeglądam teraz ostatnie informacje i jakoś przegapiłem, że sporo źródeł (m.in Collider) informowało, że Eggers chce Bjork w drugoplanowej roli. Ciekawe czy coś z tego wyszło. Może dorzuciłaby od siebie też coś do muzyki. Byłby to całkiem głośny powrót.

Odpowiedz
Tak, chyba nawet tego samego dnia lub dzień po ogłoszeniu prac nad tym filmem mówiło się o jej ewentualnym występie. Jestem ciekaw czy uda się ją zaangażować.

Odpowiedz
Pewnie niedługo się już dowiemy. Nie nastawiam się na żadne kolejne duże casty, jak Bjork odrzuciła role to pewnie do ekipy dołączy tylko jeszcze jakaś aktorka, ale jeśli Eggers zaplanował coś więcej to ja bym Mortensena chętnie zobaczył w takim filmie, na jaki zapowiada się Northman :P

Odpowiedz
(30-04-2020, 21:02)Mental napisał(a): Wiem, że jest wątek. Chciałem tylko pokazać, że ciągle jest popyt na kino i produkty z Wikingami, choć jakiś czas temu przewidywałem, że temat umrze śmiercią naturalną z powodu przesytu konsumentów.

Spokojnie, nie bylo jeszcze tego tyle, zeby nastapil taki przesyt, zobacz tylko ile powstalo produktow o zombiakacg (kino, telewizja, komisky, gry) zanim nastapil przesyt. Mimo to nadal powstaja kolejne i sie jeszcze jakos sprzedaja. Glownym problemem jest chyba fakt, ze Mel ma mase wrogow w Hollywod i to glownie blokuje jego projekty-marzenia.

Odpowiedz
W sumie Gibson swego czasu na nakręcenie takiego projektu jak "Pasja" wypłacił własne środki i jakby to powiedział Mental - nie musiał przyjmować jakichś "żydowskich szekli" na film. xD Z drugiej strony - były to czasy, gdy zajmował on szczytowe miejsca w rankingach Forbesa, więc teraz pewnie ciężej by mu było realizować chyba nawet jeszcze większy projekt z własnej kieszeni.

Odpowiedz
Patrząc na skalę projektu, to prędzej obstawiałbym Wenecję 2021.

Odpowiedz
Wyrobią się na Cannes myśle spokojnie :) W Wenecje raczej będzie celować Scorsese jak raczy wejść na plan. W Cannes zapewne zawita Del Toro i nie zdziwie się jak także Gray.

Odpowiedz
No to jeszcze z weneckich gondoli wysiądą PTA, Chazelle, McDonaugh i Lanthimos, jeśli mamy bawić się we wczesne przewidywania festiwalowe ;)

Co do Scorsese, to po opóźnieniu zdjęć do "Killersów..." trochę przestaję wierzyć w przyszłoroczną premierę. Wiadomo, że Marty przeważnie wyjątkowo dużo czasu poświęca na post-produkcję (szczególnie jeśli chodzi o projekty o tak dużej skali).

Odpowiedz
Akurat PTA i Chazelle niekoniecznie. Ich projekty nadal nie ruszły i nie wiadomo kiedy ruszą a możemy zakładać, że postprodukcja troche zajmie. Zwłaszcza film Chazella zapowiada się na duży i skomplikowany, celowałbym w Toronto.

Też myślę, że Killersom się oberwie, ale nawet jakoś nie bede narzekał - wole aby nie śpieszyli się a przyszły rok i tak zapowiada się tak interesująco, że przesunięcie jednego filmu, nawet takiego, będzie do przeżycia :)

Odpowiedz
(02-07-2020, 22:06)Kryst_007 napisał(a): No to jeszcze z weneckich gondoli wysiądą PTA, Chazelle, McDonaugh i Lanthimos, jeśli mamy bawić się we wczesne przewidywania festiwalowe ;)

Martin kręci coś nowego? Wiadomo coś o tematyce i aktorach? Nie znalazłem zbyt wielu informacji...

Odpowiedz
Ma kręcić film z Farrellem i Gleesonem o parze przyjaciół, rozgrywający się na irlandzkiej wysepce. Przed tym cholernym wirusem zdjęcia planowane były na lato.

Odpowiedz
Jezu, to brzmi pięknie.

Wspaniała para z In Bruges plus Irlandia, czyli wiejska metafizyka, szaro-bure wrzosowiska i zapijaczone mordy bełkoczące niezrozumiałe słowa z najlepszym akcentem świata. Brat McDonagha (John Michael) osadził na Zielonej Wyspie akcję dwóch zajebistych filmów (swoją drogą oba z Gleesonem - The Guard i Calvary) i wszystko pięknie działało. Nie liczę na nieosiągalny dla zwykłych śmiertelników poziom Najpierw Strzelaj, Potem Zwiedzaj (wciąż bawi), ale gdyby Martin utrzymał wysoką formę z Billboardów, to byłbym cały w skowronkach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon