The Odyssey (2026)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(10-07-2026, 12:02)Spoilerowo napisał(a): no dobra, pora na typy ile finalnie wpadnie do sakiewki z kin

jebnie miliard zielonych?
Rka nie pomoże. Obstawiam 599 milionów dolarów amerykańskich wpływów z całego świata.

Odpowiedz
Przebijam i rzucam na stół 700 mln :p

Odpowiedz
(10-07-2026, 23:34)Dr Strangelove napisał(a): Będzie wątek o Robin Hoodzie?
[Obrazek: HMuDrnHW4AAmDxQ.jpg]
M

Myślałem, że to fota z tej wersji Asylum. Tam jeszcze ktoś wrzucał inne, gdzie ten Spiderman popyla w spodniach dresowych.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:- To zawsze jest związane z tą pracą, ale powiedzmy sobie to otwarcie: te dyskusje, które mają miejsce, zanim ludzie obejrzą film, nigdy nie mają znaczenia, ponieważ nikt z nich jeszcze nie wie, jaki jest to film.

- Spędziłem 10 lat, pracując z Batmanem. Kiedy zacząłem pracę nad Batman: Początek, przez 65 lat nad tą lubianą postacią pracowali różni scenarzyści i artyści, więc było wiele wizji tego, co on reprezentuje. A to, czego nauczyłem się podczas pracy nad trylogią, polega na tym, że nie możesz się tym przejmować. Możesz jedynie uhonorować oryginał poprzez najmocniejszą interpretację, jaką możesz osobiście stworzyć. Ostatecznie fani - nawet jeśli robiliśmy coś, czego oni by nie zrobili - przyjęli naszą szczerą próbę pokazania na ekranie najlepszej wersji tego, co mogliśmy zrobić.

- Wszystko, co mogę zrobić, to stworzyć najlepszy film, jaki mogę stworzyć, w najszczerszy sposób. Będzie bardzo różnić się od tego, co zrobiłby ktokolwiek inny, ale na tym polegają adaptacje.

Odpowiedz
A wy, transfoby jebane, jak się dziś czujecie sami ze sobą?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nolan odpowiedział na ataki hejterów. I zrobił to w najmądrzejszy, możliwy sposób. Mówiąc krótko, ma na nich wywalone

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(11-07-2026, 19:34)Spoilerowo napisał(a): - To zawsze jest związane z tą pracą, ale powiedzmy sobie to otwarcie: te dyskusje, które mają miejsce, zanim ludzie obejrzą film, nigdy nie mają znaczenia, ponieważ nikt z nich jeszcze nie wie, jaki jest to film.
Ta, jasne, czyli że niby głosy krytyczne po premierze mają znaczenie i Krzyś je sumiennie czyta i bierze sobie do serca?

Odpowiedz
Zależy jeszcze kto krytykuje. I czy jest to konstruktywna krytyka czy zwykły hejt bez merytorycznego uzasadnienia swoich pretensji.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Ty głupiego udajesz czy naprawdę nie widzisz co się w przypadku tego filmu wyprawia i z jakiego powodu tak się dzieje?

Chyba oczywistym jest, że ludzie nie krytykują jakości samego obrazka, bo niby jak skoro go nie widzieli, a wszystko to, co twórcy i ludzie odpowiedzialni za jego promocję nam dotychczas pokazali. Czym według ciebie jest ta niby konstruktywna krytyka? Bo ja widzę, że teraz każda krytyka, nawet najbardziej konstruktywna i stonowana i tak jest uznawana przez "drugą stronę", w tym przypadku wyznawców bożka Nolana, za hejt. I tak to się w tych obecnych wesołych czasach kręci.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jednak sie da, a nawet trzeba...no pacz:

https://au.variety.com/2026/film/features/moana-creatives-polynesian-culture-traditions-38474/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Gdyby ktoś zastanawiał się, jak bardzo Nolan nie rozumie "Odysei" i dlaczego jego nowy film będzie miał z nią ogólnie niewiele wspólnego:

Odpowiedz
Przerażajace, że nie dość, że część osób tu idzie na ten film. Szczególnie, ze to film UNIVERSALU.
A Universal nasrał na Polaków przecież.

Odpowiedz
Ależ będzie "shocked pikachu" jak się co niektórzy (spośród tych nielicznych którzy jeszcze kupują filmy na płytach) zorientują, że ten film nie wyjdzie w Polsce na nośnikach (i do tego żadne zagraniczne wydanie nie będzie miało PL).

Odpowiedz
(14-07-2026, 00:46)shamar napisał(a): Przerażajace, że nie dość, że część osób tu idzie na ten film. Szczególnie, ze to film UNIVERSALU.  
A Universal nasrał na Polaków przecież.

Poproszę o rozwinięcie, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy chodzi o to, o czym pisze Giefreg, że nie będzie polskiego wydania na płycie czy o coś innego?

Odpowiedz
(13-07-2026, 14:04)slepy51 napisał(a): Gdyby ktoś zastanawiał się, jak bardzo Nolan nie rozumie "Odysei" i dlaczego jego nowy film będzie miał z nią ogólnie niewiele wspólnego.

Ale to było wiadome niemal od początku, że Nolan weźmie klocki z materiału źródłowego i ułoży w swoim scenariuszu, w którym będzie pewnie stary numer z dualizmem fabuły i motywami, które zaczynają się na siebie nakładać. Nie wiem na ile legitne są te opinie na X przed embargo ale już kilka osób pisało po pokazach, że Odyseja czerpie wiele z Dunkierki jeśli chodzi o sposób opowiadania historii.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(14-07-2026, 01:57)Żółte Krzesło napisał(a): Poproszę o rozwinięcie, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy chodzi o to, o czym pisze Giefreg, że nie będzie polskiego wydania na płycie czy o coś innego?

Tak. Universal wysrał się na Polskę ale nabijajcie im dalej kabzę.

Cytat:Studio Universal rezygnuje z wydawania na terenie Polski filmów kinowych i programów na płytach DVD, Blu-ray i 4K UHD od stycznia 2024 roku.

Odpowiedz
(14-07-2026, 07:27)Snappik napisał(a): ale już kilka osób pisało po pokazach, że Odyseja czerpie wiele z Dunkierki jeśli chodzi o sposób opowiadania historii.

zero zaskoczenia, akcja będzie skakać między Odyseuszem oraz tym jak zabawiają jego starą i jak tęskni za nim syn

na końcu pewnie wszyscy spotkają się wspólnie przy kolacji z kochankami Penelopy, a Telemach przyniesie ubitego królika po wspólnym polowaniu z Menelaosem

z ciekawości wklepałem w google "the odyssey cast" i wywaliło mi w takiej kolejności

[Obrazek: Screenshot-2026-07-14-at-13-33-01-the-od...Google.png]

Odpowiedz
Króciutka mini-recenzja "Odysei".

"Udźwiękowienie było fatalne. Nie mogłem zrozumieć dialogu. Potem zacząłem rozumieć dialog i zdałem sobie sprawę, jak kiepski jest to dialog."

Nolan w pigułce.

Odpowiedz
No spoko, spoko.. ale później jednak chwalą pewne rzeczy Język

A że Nolan nie umie pisać to żadna nowość, tak że...

Bileciki na piątek zaklepane. Nie wiem jak to tam u was wygląda. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości