11-07-2026, 02:32
|
The Odyssey (2026)
|
|
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
(10-07-2026, 23:34)Dr Strangelove napisał(a): Będzie wątek o Robin Hoodzie?M Myślałem, że to fota z tej wersji Asylum. Tam jeszcze ktoś wrzucał inne, gdzie ten Spiderman popyla w spodniach dresowych.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-07-2026, 10:20 Cytat:- To zawsze jest związane z tą pracą, ale powiedzmy sobie to otwarcie: te dyskusje, które mają miejsce, zanim ludzie obejrzą film, nigdy nie mają znaczenia, ponieważ nikt z nich jeszcze nie wie, jaki jest to film. 11-07-2026, 19:34
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-07-2026, 19:40
Nolan odpowiedział na ataki hejterów. I zrobił to w najmądrzejszy, możliwy sposób. Mówiąc krótko, ma na nich wywalone
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
11-07-2026, 20:50 (11-07-2026, 19:34)Spoilerowo napisał(a): - To zawsze jest związane z tą pracą, ale powiedzmy sobie to otwarcie: te dyskusje, które mają miejsce, zanim ludzie obejrzą film, nigdy nie mają znaczenia, ponieważ nikt z nich jeszcze nie wie, jaki jest to film.Ta, jasne, czyli że niby głosy krytyczne po premierze mają znaczenie i Krzyś je sumiennie czyta i bierze sobie do serca? 12-07-2026, 00:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2026, 00:01 przez simek.)
Zależy jeszcze kto krytykuje. I czy jest to konstruktywna krytyka czy zwykły hejt bez merytorycznego uzasadnienia swoich pretensji.
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
12-07-2026, 12:38
Ty głupiego udajesz czy naprawdę nie widzisz co się w przypadku tego filmu wyprawia i z jakiego powodu tak się dzieje?
Chyba oczywistym jest, że ludzie nie krytykują jakości samego obrazka, bo niby jak skoro go nie widzieli, a wszystko to, co twórcy i ludzie odpowiedzialni za jego promocję nam dotychczas pokazali. Czym według ciebie jest ta niby konstruktywna krytyka? Bo ja widzę, że teraz każda krytyka, nawet najbardziej konstruktywna i stonowana i tak jest uznawana przez "drugą stronę", w tym przypadku wyznawców bożka Nolana, za hejt. I tak to się w tych obecnych wesołych czasach kręci.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-07-2026, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2026, 13:23 przez slepy51.)
Jednak sie da, a nawet trzeba...no pacz:
https://au.variety.com/2026/film/features/moana-creatives-polynesian-culture-traditions-38474/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
13-07-2026, 00:59
Gdyby ktoś zastanawiał się, jak bardzo Nolan nie rozumie "Odysei" i dlaczego jego nowy film będzie miał z nią ogólnie niewiele wspólnego:
13-07-2026, 14:04
Przerażajace, że nie dość, że część osób tu idzie na ten film. Szczególnie, ze to film UNIVERSALU.
A Universal nasrał na Polaków przecież.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-07-2026, 00:46
Ależ będzie "shocked pikachu" jak się co niektórzy (spośród tych nielicznych którzy jeszcze kupują filmy na płytach) zorientują, że ten film nie wyjdzie w Polsce na nośnikach (i do tego żadne zagraniczne wydanie nie będzie miało PL).
14-07-2026, 00:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2026, 00:52 przez Gieferg.) (14-07-2026, 00:46)shamar napisał(a): Przerażajace, że nie dość, że część osób tu idzie na ten film. Szczególnie, ze to film UNIVERSALU. Poproszę o rozwinięcie, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy chodzi o to, o czym pisze Giefreg, że nie będzie polskiego wydania na płycie czy o coś innego? 14-07-2026, 01:57 (13-07-2026, 14:04)slepy51 napisał(a): Gdyby ktoś zastanawiał się, jak bardzo Nolan nie rozumie "Odysei" i dlaczego jego nowy film będzie miał z nią ogólnie niewiele wspólnego. Ale to było wiadome niemal od początku, że Nolan weźmie klocki z materiału źródłowego i ułoży w swoim scenariuszu, w którym będzie pewnie stary numer z dualizmem fabuły i motywami, które zaczynają się na siebie nakładać. Nie wiem na ile legitne są te opinie na X przed embargo ale już kilka osób pisało po pokazach, że Odyseja czerpie wiele z Dunkierki jeśli chodzi o sposób opowiadania historii.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-07-2026, 07:27 (14-07-2026, 01:57)Żółte Krzesło napisał(a): Poproszę o rozwinięcie, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy chodzi o to, o czym pisze Giefreg, że nie będzie polskiego wydania na płycie czy o coś innego? Tak. Universal wysrał się na Polskę ale nabijajcie im dalej kabzę. Cytat:Studio Universal rezygnuje z wydawania na terenie Polski filmów kinowych i programów na płytach DVD, Blu-ray i 4K UHD od stycznia 2024 roku.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-07-2026, 12:01 (14-07-2026, 07:27)Snappik napisał(a): ale już kilka osób pisało po pokazach, że Odyseja czerpie wiele z Dunkierki jeśli chodzi o sposób opowiadania historii. zero zaskoczenia, akcja będzie skakać między Odyseuszem oraz tym jak zabawiają jego starą i jak tęskni za nim syn na końcu pewnie wszyscy spotkają się wspólnie przy kolacji z kochankami Penelopy, a Telemach przyniesie ubitego królika po wspólnym polowaniu z Menelaosem z ciekawości wklepałem w google "the odyssey cast" i wywaliło mi w takiej kolejności
14-07-2026, 13:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2026, 13:33 przez Spoilerowo.)
Króciutka mini-recenzja "Odysei".
"Udźwiękowienie było fatalne. Nie mogłem zrozumieć dialogu. Potem zacząłem rozumieć dialog i zdałem sobie sprawę, jak kiepski jest to dialog." Nolan w pigułce. 14-07-2026, 19:18 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |

![[Obrazek: HMuDrnHW4AAmDxQ.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/HMuDrnHW4AAmDxQ.jpg)

![[Obrazek: Screenshot-2026-07-14-at-13-33-01-the-od...Google.png]](https://i.ibb.co/ynTNLrD3/Screenshot-2026-07-14-at-13-33-01-the-odyssey-cast-Szukaj-w-Google.png)