Agent Mossadu
Liczba postów: 32,541
Liczba wątków: 4
(Wczoraj, 23:38)Paszczak napisał(a): A film ma być eskapizmem!
Rebe Bucho napisał(a): Byles bogolskim nepo-baby, ktory chcecia ruchawki zniszczyl cywilizacje i jestes swiadkiem tego upadku. W pytke sprawa.
Tak jest, uchodzisz z życiem po holokauście swej cywilizacji, i co robisz potem?
Zakładasz Izrael.
"W pytkę sprawa", Bucho, 2026.
Screenplay by David Benioff, A JEW.
Żydzie pisze najlepsze scenariusze!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Wczoraj, 23:52
Agent Putina
Liczba postów: 4,426
Liczba wątków: 21
In fiction and in real life!
Wczoraj, 23:54
Oskarmeister
Liczba postów: 6,864
Liczba wątków: 18
Zaczęła się fala jedynek na Filmwebie. Oczywiście, wszyscy co ocenili obejrzeli xd
Ahh ci lewacy ale ich dupa zawsze piecze, a nie… xd
2 godzin(y) temu
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,582
Liczba wątków: 79
I? Dla równowagi będziesz miał falę dziesiątek od matołów z drugiej strony tej bezsensownej napierdalanki. Też się będziesz z tego śmiał czy 10 można wystawić a 1 już nie?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
2 godzin(y) temu
Stały bywalec
Liczba postów: 10,426
Liczba wątków: 5
Wystarczy nie wciskać ideologii to nikogo nie będzie piekła dupka, serio serio
2 godzin(y) temu
Stały bywalec
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 0
Teledysk na poziomie Vegi. 2/10 to jest góra, co temu można dać.
2 godzin(y) temu
Agent Mossadu
( 2 godzin(y) temu)Krismeister napisał(a): Zaczęła się fala jedynek na Filmwebie. Oczywiście, wszyscy co ocenili obejrzeli xd
A co Cie obchodza opinie "prawakow"?!
Z drugiej strony, jak juz napisal Slepy, 10/10 leci na oslep, jeno z drugiej strony. Wyciagnij sobie srednia i bedzie pieknie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
2 godzin(y) temu
Red Crow
Liczba postów: 12,738
Liczba wątków: 50
Gibson kręcąc Bravehearta niemal całkowicie poświęca zgodność historyczną na rzecz filmowego spektaklu - 10/10.
Nolan robi to samo, opierając się w dodatku na materiale który z rzeczywistą historią ma wspólnego o wiele mniej i jest w zasadzie bajką fantasy - 1/10, ideologiczny zbrodniarz
XD
Tak wiem, inne czasy, dyversity, gojslop, woke, whatever, ja tylko przyszedłem potrollowac
2 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez nawrocki.)
Agent Mossadu
( 2 godzin(y) temu)nawrocki napisał(a): Tak wiem, inne czasy, dyversity, gojslop, woke, whatever, ja tylko przyszedłem potrollowac
No, ale to kluczowe, w problematyce i ktytyce.
1 godzinę temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez Bucho.)
Stały bywalec
( 2 godzin(y) temu)nawrocki napisał(a): Gibson kręcąc Bravehearta niemal całkowicie poświęca zgodność historyczną na rzecz filmowego spektaklu - 10/10.
Nolan robi to samo, opierając się w dodatku na materiale który z rzeczywistą historią ma wspólnego o wiele mniej i jest w zasadzie bajką fantasy - 1/10, ideologiczny zbrodniarz
XD
Tak wiem, inne czasy, dyversity, gojslop, woke, whatever, ja tylko przyszedłem potrollowac
Różnica jest istotna - Gibson zrobił cienki (tak) film, ale taki jaki chciał. Nie wiem jeszcze jaki zrobił Nolan (choć się domyślam), ale diversity nie jest tam dlatego, bo tak Krzysiek lubi (inaczej jego wczesne filmy też by takie były, prawda?), ale tylko po to by zadowolić jego sponsorów.
1 godzinę temu
Stały bywalec
Liczba postów: 13,554
Liczba wątków: 77
Czarna Helena jest w 2 scenach ponoć. Max 5 minut na ekranie. Przeżyjecie czy od razu dzwonić po karetkę?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
1 godzinę temu
Stały bywalec
Liczba postów: 3,027
Tu nie chodzi o czas ekranowy, tylko o sam fakt i to, co za nim stoi - że dzieła związane z europejską kultury na siłę czyni się "etnicznie inkluzywnymi", a nie robi się tego z dziełami osadzonymi w innych kulturach.
Poza tym oprócz Heleny jest tam jeszcze jakiś czarny raper, no nie? I Zendaya jako grecka bogini.
1 godzinę temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez al_jarid.)
Stały bywalec
I Hindusi, i Azjaci, i w ogóle to tak nie za bardzo się tam cokolwiek kupy trzyma, z kostiumami od Balenciagi włącznie.
1 godzinę temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez Albertino.)
Stały bywalec
Liczba postów: 784
( 2 godzin(y) temu)Bucho napisał(a): ( 2 godzin(y) temu)Krismeister napisał(a): Zaczęła się fala jedynek na Filmwebie. Oczywiście, wszyscy co ocenili obejrzeli xd
A co Cie obchodza opinie "prawakow"?! 
Z drugiej strony, jak juz napisal Slepy, 10/10 leci na oslep, jeno z drugiej strony. Wyciagnij sobie srednia i bedzie pieknie.
Tja, na tę chwilę jedynki to 55% ocen, a dziesiątki 9%. Prawdziwa symetria, nie ma co. Nie ma żadnego lecenia 10/10 na oślep. A przy tym i tak wiadomo, że najwyższe oceny w tym przypadku będą bardziej odzwierciedlać rzeczywiste nastroje, a nie są tylko bezmyślnym trollingiem sfrustrowanych typów. Filmy Nolana są niemal zawsze wysoko cenione przez krytyków i widzów. Pamiętajcie, że to wy, forumowicze, jesteście wyjątkiem i aberracją z tą nienawiścią do wszystkiego co spłodził Nolan.
A tak w ogóle to kojarzycie jakiś przypadek gdy skutecznie przeprowadzono review bombing, tylko w drugą stronę z 10/10?
1 godzinę temu
Stały bywalec
Ja to tęsknię za blockbusterami z lat 80. i 90., były równie bez sensu, ale przynajmniej był w nich fun*. Tu nie ma ani jednego, ani drugiego. Smutne, szarobure gówno.
*Powtórzyłem sobie ostatnio Wielką drakę w chińskiej dzielnicy i kurczę jakie to jest po prostu fajne. Bzdurny riff na chińskiej kulturze, ale co z tego jak widać gołym okiem, że wszyscy się dobrze bawią.
Tu mogłoby być podobnie, już niech sobie robią z tą Odyseją co chcą, ale jak już robią z tego film rozrywkowy, to niech będzie w nim jakaś rozrywka.
1 godzinę temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez Albertino.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 19,278
( 1 godzinę temu)Snappik napisał(a): Czarna Helena jest w 2 scenach ponoć. Max 5 minut na ekranie. Przeżyjecie czy od razu dzwonić po karetkę?
A nie mogą sobie lewary napisać swojej "Odysei", swojego "Władcy Pierścieni", swojej "Lalki"?
I niech tam będzie od chuja transów, Murzynów, pedofilów i psów szczekających dupami.
O dziwo zawsze się biorą za kulturę białego człowieka, której przecież tak nienawidzą
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
58 minut(y) temu
Stały bywalec
( 1 godzinę temu)al_jarid napisał(a): Tu nie chodzi o czas ekranowy, tylko o sam fakt i to, co za nim stoi - że dzieła związane z europejską kultury na siłę czyni się "etnicznie inkluzywnymi", a nie robi się tego z dziełami osadzonymi w innych kulturach.
Poza tym oprócz Heleny jest tam jeszcze jakiś czarny raper, no nie? I Zendaya jako grecka bogini.
Każdy zdążył się przyzwyczaić, że lobby szastające kasą decyduje o castingu. Pewnie Nolan dostał przykaz, że będzie diversity i wtedy dostanie 250 milionów na film, który chce robić, albo nara. Ewentualnie zrobił tani skok na Oskary, a tam już wymagania są oczywiste w zakresie obsady.
Raper i Zendaya, podobnie jak Czarna Helena to postacie trzeciego planu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
43 minut(y) temu
Dużo pisze
Liczba postów: 636
( 43 minut(y) temu)Snappik napisał(a): Raper i Zendaya, podobnie jak Czarna Helena to postacie trzeciego planu.
Spokojnie, przekład Odysei od tej feministki będzie z Tobą przez cały film
35 minut(y) temu
Agent Mossadu
( 1 godzinę temu)Kerev napisał(a): Tja, na tę chwilę jedynki to 55% ocen, a dziesiątki 9%. Prawdziwa symetria, nie ma co. Nie ma żadnego lecenia 10/10 na oślep. A przy tym i tak wiadomo, że najwyższe oceny w tym przypadku będą bardziej odzwierciedlać rzeczywiste nastroje, a nie są tylko bezmyślnym trollingiem sfrustrowanych typów. Filmy Nolana są niemal zawsze wysoko cenione przez krytyków i widzów. Pamiętajcie, że to wy, forumowicze, jesteście wyjątkiem i aberracją z tą nienawiścią do wszystkiego co spłodził Nolan.
Nie mowilem o Filmwebie, ale ogolnie - te prawie 100% na RT chociazby. I jest to jeszcze gorsze, bo bardziej opiniotworcze.
( 1 godzinę temu)Kerev napisał(a): A tak w ogóle to kojarzycie jakiś przypadek gdy skutecznie przeprowadzono review bombing, tylko w drugą stronę z 10/10?
Prosze:
https://www.rottentomatoes.com/m/black_panther_2018
31 minut(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26 minut(y) temu przez Bucho.)
Stały bywalec
Na szczęście nie jestem psychofanem Odysei. Miałem jej omówienie w szkole jakieś 25 lat temu więc czuję ciśnienia, aby siedzieć na sali i wyć że coś jest nie tak jak powinno. Akurat w oryginale Homer jest afilmowy i zrobienie z tego scenariusza wymaga wielu ustępstw. Na tradycyjne, klasyczne historie tego typu był czas w latach 50-60tych w Hollywood, gdy szastano kasą i nikomu nie przeszkadzało, że nie ma murzyna w obsadzie. Realia są jednak takie, że za Odyseję zabrał się Nolan więc to będzie raczej swobodna adaptacja z kilkoma rzeczami, które miały miejsce w oryginale. Ale nie ma co marudzić, że coś jest niezgodne z historią bo to już przeginka w drugą stronę.
Jeśli będzie się to dobrze oglądało, to jestem w stanie przyjąć tezę, że Nolan chciał koniecznie ten film zrobić, ale urodził się w czasie, gdy Hollywoodem rządzą nie ci rzymianie co trzeba
27 minut(y) temu
|