The Simpsons
Na filmie kinowym bawiłem się znakomicie, ale serial mi zupełnie nie podchodzi, nigdy nie udało mi się dotrwać choćby do połowy odcinka.

Odpowiedz
Mam podobnie z tym, że przebrnąłem przez pierwsze 4-5 sezonów i sporo pojedynczych odcinków z pozostałych. Przyznać trzeba, że ma ten serial swoje momenty, ale większość odcinków jest totalnie przeciętna i nieśmieszna. Wolę zdecydowanie Family Guya, który mimo, że ostatnio może nie błyszczy, to nie ma odcinka w którym nie znalazłaby się scena, po której ze śmiechu zbierałbym szczenę z podłogi.
Już nawet humor prezentowany w Futuramie mi bardziej odpowiada, chociaż to też nie do końca moje klimaty.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Na filmie kinowym bawiłem się znakomicie, ale serial mi zupełnie nie podchodzi, nigdy nie udało mi się dotrwać choćby do połowy odcinka.

Mam odwrotnie. Film knowy to była marna , nieszmieszna popluczyna po serialu. Słabe to było.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mnie film śmieszy, serial w ogóle.

Dla jasności, napisałem że nigdy nie dotrwałem choćby do połowy odcinka, co nie jest prawdą, bo oglądałem Simpsonów w zamierzchłych czasach gdy serial emitowała TVP1, ale i tak nic z tego nie pamiętam. Za to obecnie faktycznie nie jestem w stanie oglądać tego w całości.

Odpowiedz
Na TVP oglądanie Simpsonów i mi się nie podobało. Do tego z lektorem to nie to samo. Ja się w sumie wychowałem na Odcinkach "Simpsonów" emitowanych na Pro7 i muszę przyznać, że niemiecki dubbing bardzo mi się podoba.
Dla mnie jednym z lepszych odcinków w ogóle jest ten z kosmitą w Springfield. Po niemiecku nazywał się on "Akte Springfield" i wystąpili w nim gościnnie David Duchovny i Gillian Anderson, oczywiście jako agneci Mulder i Scully :smile:
Dobre są też wszystkie Halloween Special.
Ale w sumie jeżeli chodzi o Matta Groeninga to zdecydowanie bardziej wolę "Futuramę" :smile:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
shamar napisał(a):Nie ogladam bo nie mam gdzie. Co prawda próbowałem sciagać / ogladać online ale liczba sezonów jakie mi zostały bo nadrobienia mnie przerasta. ( bedzie coś 14, 15 )

Ja też nie widziałem poprzednich sezonów i nie mam z tym problemów i oglądam na bieżąco od zeszłego odcinka. Simpsonowie mają taką luźną konstrukcje, że te odcinki niczym poza tym samym światem i tymi samymi postaciami nie są powiązane, dlatego też to stanowi o sile tego serialu. Że nie musisz oglądać poprzednich sezonów żeby załapać o co chodzi, bo każdy odcinek to osobna historia.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Ale ja włąsnie widziałem pierwsze 5 i jakis fragment ktoregos tam. Wiem jak sa zbudowani Simpsonowie ale mnie irytowałoby ze ogladam sezon 20 a nie widzialem 5 poprzednich.

Dlatego starałem sie nadrabiac powoli. Gdybym zaczal ogladać losowo to bym sie pogubil .

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
BTW - nie orientuje się ktoś co to był za odcinek Simpsonów w którym Bart rzekomo wpadł do strudni, a tak naprawdę siedział w stodole i przez mikrofon w studni dawał znaki życia. Emitowane to było baaardzo dawno bo pamiętam jak przez mgłę ;)

CO do samego serialu: bardzo lubię. Ostatnio oglądałem sezony od 14 do 19. Nie mogę się przemóc natomiast przemóc do wczesnych sezonów. Zwyczajnie nie odpowiada mi kreska i słaba jakość ... D'oh !

Odpowiedz
Arahan napisał(a):BTW - nie orientuje się ktoś co to był za odcinek Simpsonów w którym Bart rzekomo wpadł do strudni,

Sezon 3 - odc. 13 - "Radio Bart"

I dopisze ( chyba dobrze pamietam ) - pierwsze odcinki sezonu 13 - tak absurdalne i abstrakcyjne jakby je robili na kwasie. Ktoś może to potwierdzic? Ze kilka pirerwszych odcinkow tego sezonu było takich "rozwalonych" ?

Odpowiedz
W późniejszych seriach brakuje mi takich poważniejszych odcinków, które czasem nawet potrafiły wzruszyć i zmusić do zastanowienia, po prostu lepiej dopracowane fabularnie. Ciężko teraz przywołać z pamięci, które konkretnie, ale jedno wiem - takie się kiedyś epizody zdarzały. Teraz to raczej totalna jazda bez trzymanki (a często bez fabuły)...

Z najśmieszniejszych momentów, które do tej pory wspominam, to ten - nie pamiętam który! - w którym Marge i Homer urozmaicają swoje życie erotyczne i próbują małego, co nieco na polu do mini-golfa... Ich ucieczka na golasa, kiedy zostają przyłapani.

http://www.spike.com/video/simpsons-kiss-tell/2696760
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Interesuje się ktoś wydaniami DVD/Blu Simpsonów? Naszła mnie ochota na 22. sezon, który uważam za wyśmienity, chwila poszukiwań i... nigdzie go nie ma, no ok, jeszcze nie wyszedł, ale okazuje się, że nie wyszedł również 21., a box z 20. jest dostępny tylko w USA. W ogóle dorwać jakiś sezon powyżej 14 na DVD to masakra - amazon.co.uk, sendit.com, hmv.co.uk tam od zajebania różnych dziwnych wydań z kilkoma odcinkami, a uczciwych sezonów to tylko właśnie do 14, o co chodzi? Nie wydają już?

Odpowiedz
Region 2 dopiero szykuje się do wydania 14 sezonu, więc nie spodziewał bym sie szybko premiery sezonu 22 :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Simpsons_DVDs

Odpowiedz
OMG!
Dobrze rozumiem, że nie istnieje coś takiego jak wydanie DVD sezonów 15-19?
Trudno, nie zobaczą moich kilkudziesięciu dolców.

Odpowiedz
[Obrazek: 207398_460s_v1.jpg]

Odpowiedz
Libertarianizm w The Simpsons:

http://www.lewrockwell.com/orig11/finnigan-t1.1.1.html

Odpowiedz

Odpowiedz
właśnie miałem wrzucić, świetne :D

Odpowiedz
Genialna robota del Toro :)

Odpowiedz
Imponujące.