The Simpsons

Hold dla Hayao Miyazaki :)

Odpowiedz
Mimo, że już nie jestem aż tak wielkim fanem tej serii, jak to było kiedyś. Czyli też nie śledzę już każdego odcinka z każdego nowego sezonu. Ale zawsze oglądam Halloween Special. Rok temu mieliśmy tą świetną czołówkę stworzoną przez Guillermo del Toro. Niestety trochę odczuwałem, że pomysły wyczerpały się na tym intro. :(
Dlatego też tegoroczny special podobał mi się zdecydowanie bardziej. Szczególnie ostatni odcinek był najciekawszy niósł ze sobą trochę sentymentalnego ducha:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Sam Simon, Co-Creator of ‘The Simpsons,’ Dies at 59
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Chciałem się podjąć wyzwania Actimel... Zaraz to nie to.
Chciałem się podjąć nadrobienia niewidzianych odcinków czyli... ponad 400 :)

Moje pytanie więc brzmi: czy są jakies sezony słabe lub średnie, które można sobie w całości odpuścić?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To powinno pomóc w selekcji, jeśli zrozumiesz, co autor ma na myśli:

PS.

To "jeśli" jest kierowanie tylko i wyłącznie do Szamara :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie będę oglądał 30 minut (ze spoilerami zapewne) bo nie zrozumiałeś prostego pytania.

Ponawiam pytanie: czy są jakieś sezony słabe lub średnie, które można sobie w całości odpuścić?

PS - To pytanie nie jest już kierowane do Hicza :)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(20-09-2017, 18:45)shamar napisał(a): Chciałem się podjąć wyzwania Actimel... Zaraz to nie to.
Chciałem się podjąć nadrobienia niewidzianych odcinków czyli... ponad 400 :)  

Moje pytanie więc brzmi: czy są jakies sezony słabe lub średnie, które można sobie w całości odpuścić?

Nie chce mi się sprawdzać gdzie utknąłeś, ale po 12/13 sezonie następuje mocny spadek przyjemności oglądania.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cytat:Nie będę oglądał 30 minut (ze spoilerami zapewne) bo nie zrozumiałeś prostego pytania.

Widzisz, dziubasku, przytoczyłem ten materiał, bo spadek jakości Simpsonów to bardziej złożona kwestia, osadzona w szerszym kontekście (jak na niemal 30-letni staż serialu, półgodzinna, rzetelna analiza to i tak szczyt zwięzłości). Ale jak zwykle okazałeś się burakiem ignorantem, więc udaj, że tego nie widziałeś i śmiało sięgaj po najnowsze sezony - z pewnością będziesz miał ubaw po pachy :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(20-09-2017, 19:47)Dr Strangelove napisał(a): Nie chce mi się sprawdzać gdzie utknąłeś, ale po 12/13 sezonie następuje mocny spadek przyjemności oglądania.

To niedobrze. Znaczy - dla mnie dobrze ;) Czyli do nadrobienia tylko kilka sezonów (przy czym sam 13 chyba widziałem) a resztę "to się zobaczy".

(20-09-2017, 19:55)Hitch napisał(a): Ale jak zwykle okazałeś się burakiem ignorantem

Dobrze wiedzieć, że ciągle jesteś gburem ignorantem.
Aż dziwne, że nie miałem cię w ignorowanych :)

Odpowiedz
Obejrzałem uważany przez wielu za najgorszy odcinek Simpsonów w historii: "Lisa goes Gaga". Wstrzymywałem się przez długi czas, ale doszedłem do wniosku, że aby móc coś krytykować należy coś zobaczyć. I czy jest źle? Przede wszystkim jest mega nieśmiesznie. Cały scenariusz nie ma sensu i służy głównie do promocji Lady Gagi. Lisa Simpson to zaprzeczenie swojej postaci, a Homer z sympatycznego idioty, robi się irytującym idiotą. W ogóle jeżeli dawniej w występach gwiazd można było duży dystans do siebie, tak tutaj mamy bardziej 25 minutową pochwałę i materiał promocyjny Gagi. .
Nie polecam.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nieśmieszny odcinek Simpsonów? A to nowość...

Odpowiedz
No tak, ale ten odcinek ma najniższą średnią ocen że wszystkich odcinków w ogóle. A więc byłem ciekaw czy aż tak zły jest.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Apu znika z serialu bo obraża mniejszości...

Odpowiedz
Brzmi jak coś, z czego jeszcze killa lat temu mogliby żartować w The Simpsons... Smutne.

Odpowiedz
Bardzo polecam to wideo na ten temat - świetnie masakruje to pierdololo:

Odpowiedz
(27-10-2018, 14:40)Arahan napisał(a): Apu znika z serialu bo obraża mniejszości...

Czyli ten serial już zamienił się w totalne PC shit i ciągle to trwa?

Odpowiedz
(27-10-2018, 14:40)Arahan napisał(a): Apu znika z serialu bo obraża mniejszości...

Czyli najgorsze rozwiązanie, czyli udawanie, że nie ma mniejszości etnicznych.

To nieco przypomina sytuację tą Murzynkę z Toma i Jerry'ego w niedawnej inkarnacji w TV zrobili kobietę białej rasy, celem uniknięcia kontrowersji. Jak to się nazywa taka praktyka? Whitewashing?

Odpowiedz

Co??? Ja pier...
Niby ten serial od dawna mnie nie interesuje, czasem obejrzę coś na Fox-ie jak akurat trafię, ale faktycznie smutne.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Apu to była świetna postać. Pamiętam odcinek jak chciał zostać obywatelem USA i non stop się uczył. Na końcu wypadł lepiej od Homera. Też nie śledzę na bieżąco. Kilka.lat temu nadrobiłem sezony 1-19. Od 20 oglądam sporadycznie.

Odpowiedz
Showrunner Simpsonów przeczy doniesieniom o wyrzuceniu Apu:
https://www.bbc.com/news/newsbeat-46017390

W jednym komentarzu youtube'owym przeczytałem, że Adi Shankar (który zaczął te niusy o usunięciu Apu) mógł zmyśleć to, z zemsty, że jego skrypt dot. Apu został odrzucony przez scenarzystów Simpsonów.

Więc na razie można spać spokojnie.

(27-10-2018, 14:42)PropJoe napisał(a): Brzmi jak coś, z czego jeszcze killa lat temu mogliby żartować w The Simpsons... Smutne.
W sumie zażartowali z tego dokumentu w odcinku No Good Read Goes Unpunished, co wkurwiło niektórych.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości