The Thing (2011)
Cytat:Rozrywajcie mnie czy nie,

Dawać konie!

Albo nie - dawać go na koło. Będzie łamanie!

Odpowiedz
W "Cusiu" zestarzało sie tylko kilka elementów, np. ten statek "łopcych" z początku filmu wyglada smiesznie i niepoważnie, jak z kreskówki.

Czy was też nie pokoi wyglad psa gdy po wjezdzie do bazy polarnej próbuje lizac jednego z polarnikow opierajac sie o niego przednimi łapami? Morda psa wyglada w tym momencie jakos tak dziwnie, tak... obco. Wyszlo to przypadkiem a jakos mnie ciarki przechodzac patrzac na jego wyglad w tej scenie.

Odpowiedz
Ta scena nie wygląda dziwnie, ale to co po niej wyprawia ten pies to czysty geniusz. Sposób w jaki ten pies chodzi powolutku po bazie, jak wchodzi do klatki z psami i one wariują a on zachowuje się spokojnie, każdorazowo zbieram szczękę z podłogi i zachodzę w głowę jak oni to zrobili.

Odpowiedz
montaż?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wracając jeszcze do innego zachowania Cosia. Trzeba zaznaczyć że to jego pierwsza styczność z ludźmi wiec jeszcze się może nie spodziewał od nich sprytu i inteligencji, więc stawiał na całkowitą rzęźnię i zero ukrycia. Dopiero w Carpenterowskiej wersji wyciągnął trochę wnioski i postawił na totalny kamuflaż. :P

Odpowiedz
(21-09-2011, 12:04)Corn napisał(a): montaż?

Nie chodzi o montaż, tylko o to jak zachowuje się zwierzę. Standardowo pies zerkałby na trenera poza kadrem, szybko przechodził z miejsca na miejsce, reagował na ujadające psy dookoła. Tu mamy małego psiego oscara.

Odpowiedz
Na razie najbardziej bardziej przeszkadza mi kobieta w tym filmie. Co do reszty to zobaczę cały film i ocenię. jak film będzie bardzo zły to go oleje i nie uznam za kontynuacje / prequel tak jak to było w przypadku Die Hard 4, X-Men Geneza Wolverine czy Batmanów Schumachera.

Odpowiedz
(21-09-2011, 00:54)Mierzwiak napisał(a): Strach pomyśleć co sądzisz o spowolniałej ramocie pt. Alien.

Aliena ciągle mi się dobrze ogląda ale The Thing, oglądany dziś, mi się dłuższy.

(21-09-2011, 01:30)Lawrence napisał(a): Nie mam zamiaru Ciebie rozrywać, ale akurat "The Thing" to jedyny film Carpentera jaki się nie zestarzał.

Może źle to określiłem. Może nie "zestarzał" ogólnie, w sensie efektów, aktorstwa itp. Ale w sensie narracji już tak. Taki film z cyklu: przez połowę (lub cały) nic się nie dzieje a od połowy (pod koniec) ujawniamy wszystko. Tak ten film odebrałem jak leciał ze 2 lata temu na TV.

No po prostu... Nie robi ten film już na mnie wrażenia. Jest zbyt rozwleczony a scen przerażających mało. Okej Juesej?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To jest, psze państwa, efekt Baya. Teraz filmy o tempie wręcz idealnym, niespiesznym, są "stare", "zbyt wolne", "nic się w nich nie dzieje".

I WŁAŚNIE DLATEGO tutaj Coś wyskakuje z lodu wrzaskiem. Właśnie przez takie myślenie.

Shamar, ty bayowszczyku.:)

Odpowiedz
A swoja droga, nie wiem czy zauwazyliscie, ale w nowym The Thing obok murzyna są dwie kobiety.

Mnie sie tempo filmu Carpentera bardzo podoba. Klimat, muzyka, niewiadoma, napiecie, niepewnosc, brak pospiechu.
Sceny akcji w nim to nie są "wreszcie dobre sceny", tylko "inne dobre sceny"

Odpowiedz
Możesz mieć w części rację ale nie ze wszystkimi filmami tak jest. Niektóre ze starych wydają się dziś zbyt rozwleczone (aż się boję teraz oglądać DC Aliens) ale taki Alien 3 wcale.

Tutaj sprawa może być za szeroka. O ile pasowałoby więcej ujęć z Rzeczą (będę się trzymał mojego VHSowego tłumaczenia) czyli tego co bolało mnie w oryginale, o tyle istnieje ryzyko, że w tym rimejku z tym przeholują. Wystarczy spojrzeć na ten Red Band (choć liczę, że upchnęli w nim po prostu wszystkie ujęcia z głównym "bohaterem).

Cały dowcip polega na tym, że czekałem na ten film nawet kiedy nie było go (chyba) w planach. Zaraz po odpaleniu tej starej gry na PC przecież każdemu, choć przez chwilę, mignęła chyba myśl, że mogli by zrobić nowy film.

[Obrazek: scaled.php?server=148&filename=vlcsnap31...res=medium]

[Obrazek: scaled.php?server=215&filename=vlcsnap31...res=medium]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie no, Directors Cut Aliens to jest rozwleczenie starego filmu do wiekszej objertosci w najlepszej postaci z mozliwych. DC Aliens to w zasadzie jest znacznei lepszy film, ktory powinien byc traktowany, jako jedyny słuszny Aliens

Dobrze ze ujec Cosia jest mało. Zbyt duzo powodowaloby ze czlowiek by NAWYKL i ten widok by mu spowszednial.

Odpowiedz
Co już pisałem - tak właśnie może być w remake'o-prequelu. Za dużo będą go pokazywać i klimat ch. wafel strzeli. Tak źle, tak niedobrze.

Odpowiedz
(21-09-2011, 18:58)shamar napisał(a): Zaraz po odpaleniu tej starej gry na PC przecież każdemu, choć przez chwilę, mignęła chyba myśl, że mogli by zrobić nowy film

Nie, tylko Tobie, więc przestań już.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
[Obrazek: 31767222314373774369910.th.jpg]

Odpowiedz
Widzę... czerwone kółko. Co konkretnie zostało tam zaznaczone? bo na upartego to można tam ujrzeć i łeb xenomorfa...

Odpowiedz
Bingo!

Odpowiedz
W ruchu nie najgorzej to wygląda :)

Odpowiedz
Może i nie wygląda najgorzej, ale strasznie sztucznie, owszem. Szkoda jednak, że od razu wiadomo, kto nie będzie sobą...

Odpowiedz
Plastikowa i sterylna CGI-MTV groza w stylu "Wow it's cool!"

Brakuje brudu, krwi, syfu, śluzu, drapieżności

Brakuje charakteru

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon