The Thing - ten film z chodzącą głową!
Mental napisał(a):The Thing 3DVD Exclusive Edition

Wow nie wiedziałem że oficjalnie coś takiego wyszło :P

Odpowiedz
Ołkej, ju ar de men.
Nie uwłączając panu bezdomnemu, dużej różnicy nie ma. Najczęściej żule i bezdomni nie mają rodzin, a o to mi chodziło :roll:
Dzięki za tytuł, muszę obejrzeć.
Cytat:The Incredible Homeless Who Stopped Living and Became Zombie
Szkoda tylko że tego filmu nie ma w bazie IMDB. ani w sklepiku T...

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):
Mental napisał(a):The Thing 3DVD Exclusive Edition

Wow nie wiedziałem że oficjalnie coś takiego wyszło :P
Ja mam nawet 4DVD (Director's Cut), z Tajwanu.

Odpowiedz
Ja taki jeden błąd(chyba) znalazłe jak niedawno pierwszy raz oglądałem. W scenie kiedy podpalają benzyną pierwszego kolesia(wybaczcie, ale nie pamiętam imienia). Scena wygląda tak, że ten koleś bodajże klęczy i po ziemi w jego kierunki cieknie benzyna, ktoś podpala tą benzynę i w cudowny sposób klęczący koleś zapala się całą długością swojego ciała tak jakby wymaczali go wcześniej w tej benzynie. Chodzi mi o to, że jego ubranie powinno się troche wolniej palić.

Odpowiedz
nigdy nie wiadomo może nasz kosmiczny przyjaciel jest łatwopalną istotą :)

Odpowiedz
Blad z szybkim plonieciem mozna tez wyjasnic faktem uzycia zwlok (choc to tylko plotka, nic potwierdzonego) - jakis gosc z ekipy twierdzil ze nie tylko glowe tego bezdomnego wykorzystano... Cos w tym jest - zwloki wydzielaja metan, ktory latwo sie pali... no ale Carpenter nie potwierdzil, choc kto wie do czego jest zdolny.

Odpowiedz
Wydaje mi się, że zwłoki wydzielające metan inaczej by się paliły, metan by się unosił wokół zwłok, więc powinna zapalić się ich najbliższa "okolica", pozatym szczelne i dosyć grube ubranie ograniczyłoby ten efekt. Tutaj jak dla mnie wyraźnie to wygląda jakby mu ubranie zamoczyli w benzynie. Nie robiło się już tak z kaskaderami? W wielu filmach jakiś człowiek się przez chwilę pali, więc musi być na to jakiś patent.

Odpowiedz
Mental napisał(a):
Cytat:Mental, jak możesz tak pisac? To, że czyjeś ciało nie zostało zidentyfikowane, to znaczy, że można się nim bawic na planie filmowym? Przecież ta osoba miała imię, rodzinę, znajomych... I pozbawia się ją szacunku, bo jakiś idiota nie był w stanie go zidentyfikowac? Ludzie! To pzecież odrażające.

słuchaj, rozumiem twoje oburzenie. nie jestem bez serca. szkopuł w tym, że głowa, której użyto do spreparowania "pająka" w The Thing, należała do niezidentyfikowanego bezdomnego. to wiele zmienia. Jeśli wierzyć materiałom bonusowym na trzecim krążku dvd exclusive edition, biedak zamarzł w jakimś zaułku. Bottin - jako zupełnie początkujący charakteryzator - nie potrafił stworzyć wiarygodnego efektu odrywania się głowy od tułowia, wiec Carpenter posłużył sie ludzkimi szczątkami. wszystko dla realizmu. możesz o tym przeczytać w dziale FX na stronie http://www.film.org.pl. niejaki Adi (dla znajomych "Nekrofil", on też posiada wydanie 3dvd exclusive edition) pisze dokładnie jak sie sprawy mają.

swoją drogą, czy cie pochowają z głową czy bez, to i tak nie ma znaczenia.

Jak pisałem: to, że był bezdomny, niczego nie zmienia. Nalezy miec szacunek do ciała. John Carpenter wykorzystał jego głowę dla realizmu? Sorry, ale jak pisałem, to jedna ze scen, w której efekty specjalne są najbardziej sztuczne - a więc nic to nie dało. A to, czy mnie pochowają z głową, czy bez ma znaczenie. Głowa to częśc mnie. Nie chcę, żeby ją wykorzystywali w filmie tylko dlatego, że nie żyję. Chcę, aby całe MOJE ciało, podkreślam, ciało, które NALEŻY DO MNIE, zostało pochowane (ewentualnie skremowane) w całości.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):
dj.grzechu napisał(a):1. Ty byś chciał, aby bez pytania pokroili twoje ciało i wykorzystali w filmie? Podkreślam: BEZ PYTANIA.

ROTFL - zdajesz sobie sprawę, że gość nie żył? Wg Ciebie powinni go ożywić, spytać czy się zgadza i ponownie zaciukać :lol:

Chodzi mi o to, że nie wolno bezcześcic - tak, BEZCZEŚCIC - czyjegoś ciała, jeśli ta osoba się nie zgodziła na to, np. w przypadku przeszczepu, kiedy ta osoba postanowiła zostac honorowym dawcą organów.

Mefisto napisał(a):
Cytat:2. Naprawdę nie widzę sensu, aby wykorzystywac czyjeś ciało, skoro wszystko można stworzyc.

tja jasne - aż się boję spytać co sądzisz o dzieciach w Czeczenii i Kambodźy.

Nic nie myślę o dzieciach w Czeczenii i Kambodży, bo, szczerze mówiąc, aż tak się nimi nie interesuję.

Odpowiedz
Martwy koleś którego głowa zagrała w filmie jest bardziej interesujący 8)

Odpowiedz
Ja bym tam chciał, żeby moje zwłoki się do czegoś przydały, a czy to będą badania szalonego naukowca, czy przeszczep nerki dla biednej dziewczynki po wypadku samochodowym czy udział w fajnym filmie to nie ma znaczenia, jedyne czego bym nie chciał to żeby nie robili sobie jaj z moim ciałem, chociaż i tak wtedy by mi to pewnie wisiało, więc nie ma problemu.

Odpowiedz
dj.grzechu napisał(a):Chodzi mi o to, że nie wolno bezcześcic - tak, BEZCZEŚCIC - czyjegoś ciała, jeśli ta osoba się nie zgodziła na to, np. w przypadku przeszczepu, kiedy ta osoba postanowiła zostac honorowym dawcą organów.

organy nie mają tu nic do rzeczy - a jeśli dla Ciebie lepszą alternatywą jest karmienie ciałem robaczków, to już Twoja sprawa :roll:

Cytat:Nic nie myślę o dzieciach w Czeczenii i Kambodży, bo, szczerze mówiąc, aż tak się nimi nie interesuję.

ROTFL - nie mam więcej pytań :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
simek napisał(a):Ja bym tam chciał, żeby moje zwłoki się do czegoś przydały, a czy to będą badania szalonego naukowca, czy przeszczep nerki dla biednej dziewczynki po wypadku samochodowym czy udział w fajnym filmie to nie ma znaczenia, jedyne czego bym nie chciał to żeby nie robili sobie jaj z moim ciałem, chociaż i tak wtedy by mi to pewnie wisiało, więc nie ma problemu.

No i fajnie, że takie masz zdanie. Więc napisz w testamencie, że mogą zrobic z twoim ciałem, co im się zechce. Przynajmniej będzie na to twoja zgoda. A przy produkcji "Coś" wykorzystano ciało bez zgody.

Odpowiedz
Dla mnie jest różnica między tym, gdyby wzięli tego gościa prosto z ulicy i zabrali na imprezkę się nim pobawić, ale oni chyba musieli mieć jakieś pozwolenie czy coś w tym stylu, a pozatym to użyli go w sumie w ramach szekoro pojętej sztuki, a aryści od zawsze byli kontrowersyjni i robili różne dziwne rzeczy, więc trzeba im co nieco wybaczyć i myśle że większość widzów idzie na taki kompromis, że używamy głowy niezydentyfikowanego bezdomnego, ale w zamian dostajemy świetne efekty specjalne.

Odpowiedz
Zgadzam się z gościem nade mną 8)

Odpowiedz
simek napisał(a):Dla mnie jest różnica między tym, gdyby wzięli tego gościa prosto z ulicy i zabrali na imprezkę się nim pobawić, ale oni chyba musieli mieć jakieś pozwolenie czy coś w tym stylu, a pozatym to użyli go w sumie w ramach szekoro pojętej sztuki, a aryści od zawsze byli kontrowersyjni i robili różne dziwne rzeczy, więc trzeba im co nieco wybaczyć i myśle że większość widzów idzie na taki kompromis, że używamy głowy niezydentyfikowanego bezdomnego, ale w zamian dostajemy świetne efekty specjalne.

Jak już podkreślałem, gdyby te efekty specjalne rzeczywiście były świetne, to może bym przymknął na to oko jak wy. Ale sa słabe.

Odpowiedz
grzechu, ja sie z tobą nie zgadzam. uważam, ze efekty są niesamowite właśnie z powodu zastosowania prawdziwej głowy bezdomnego. gdyby Bottin wykonał taka głowę odręcznie, wyszłoby nierealistycznie i nikt by tego filmu nie oglądał.

Odpowiedz
Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz?

OK., a co takiego realistycznego jest w tych efektach?

Po co cytujesz post poprzedzający?

Odpowiedz
jak to co? gdyby naprawdę istniał taki kosmita/wirus, to uważam, ze właśnie tak wyglądałoby odrywanie się głowy od tułowia. dokładnie tak samo jak pokazał Carpenter na filmie.

Odpowiedz
Wyglądałoby jak rozrywanie gumy do żucia?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon