18-12-2007, 18:55
|
The Thing - ten film z chodzącą głową!
|
|
Military, rozumiem że to:"Bottin wykorzystał i dalece udoskonalił technikę Carlo Rambaldiego z "Obcego", zastępując aktora mechaniczną konstrukcją, powleczoną gumą i oblepioną składnikami do produkcji spożywczej, symulującymi śluz" jest ta odpowiedzią jak zrobili głowę? Ja pytałem jeszcze o to, czy w żadnym innym filmie nie występuje taki element dekoracji :P bo z tego co inni panowie napisali(też nie wiem czy to prawda, no ale zakładam że pewnie tak) to różne okropieństwa się na planach filmowych działy, więc pojawienie się jakiegoś trupa wcale nie byłoby jakieś sensacyne. A do co tych Twoich wskazówek, to to, że temu bezdomnemu odkroiliby ręce do innej sceny to byłoby logiczne, skoro wcześniej pozbawionoby go głowy, a co do tego palenia zwłok to myślałem że wyjaśniłeś jak to wygląda od strony fabularnej, a nie prawdziwego wykonania. Jedyne co to mnie ten film denerwował, zwłaszcza że go zrobił chyba najbardziej znany dokumentalista świata, więc powinno o nim coś być napisane.
military napisał(a):- glowa czlowieka w filmie kupiłem to i owszem - nie widzę powodów, żeby czegoś takiego nie kupić. Nie takie rzeczy ludzie w historii robili, więc nie uważałem tego, za żart Cytat:- wydanie 3dvd, ktorego dziwnym trafem nikt nie moze znalezc nie szukałem - zapewne wiele innych osób także Cytat:- nagle okazuje sie, ze temu bezdomnemu odkroili tez rece do innej sceny tu wiedziałem, że się zgrywacie, ale myślałem, że to zgrywa sama w sobie, nie mająca nic wspólnego z głową Cytat:- o tym wszystkim opowiada film "Incredible Homeless who stopped living and became a zombie" to mi umknęło, a zresztą do tego momentu dyskusja zaszła za daleko Cytat:No sorry, ale to nie moja ani Mentala wina, ze niektorzy potrafia uwierzyc nawet w takie glupoty. Za kazdym razem kiedy probowalismy przywalic taka bzdure, zeby sie ludzie zorientowali ze to sciema, oni w nia wierzyli. Mental musial wyjechac dopiero z pracownikiem spolecznym. :) Ale ciekawa dyskusja na tematy moralnosci i etyki sie niespodziewanie rozwinela, trzeba przyznac. a właśnie, że wasza - było dać buźkę albo powiedzieć, że wtopa - to nie jest kółko detektywistyczne, gdzie każdy post analizuje się pod każdym względem. Dlatego sam żart - albo nie, raczej jego rozwinięcie, jako jeszcze lepszego waszym zdaniem dowcipu - uważam za idiotyczny.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-12-2007, 20:18
Bronię tandemu 'M'.
Mental napisał(a):możesz o tym przeczytać w dziale FX na stronie http://www.film.org.pl. niejaki Adi (dla znajomych "Nekrofil", on też posiada wydanie 3dvd exclusive edition) pisze dokładnie jak sie sprawy mają. 1. Jak ktoś nie wyczuł żartu tutaj, to nie wiem. :) 2. Już ten tekst można było sprawdzić na stronie, litości. ;) Generalnie 3 i 4 strona wywołała u mnie salwy śmiechu. Potem dyskusja zaczęła ssać, czemu dałem swój wyraz w poprzednim poście.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 18-12-2007, 20:28
Dla mnie analiza efektów w tym filmie wcale nie przekreślała możliwości użycia prawdziwej głowy w jednej scenie.
18-12-2007, 21:07
Jeżeli ktoś pisze że o głowie stoi w jakimś tekście a w nim nie stoi to to chyba wzbudza jakieś podejrzenia?
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 18-12-2007, 21:10
Oj panowie, panowie. Podsumujmy: Mental z Militarnym od pierwszej chwili walili tyle ewidentnych, walących po oczach bzdur, że ja naprawdę nie mogę uwierzyć, że nikt a nikt choćby nieśmiało nie zasugerował, że może jadą ciężkim kitem. No i przede wszystkim -- to, co powyżej cytuje Glut. Przecież to powinno wydać cały żart na starcie, a Wy nic.
Czy przegięli? No, na pewno długo to pociągnęli i nie wiadmo, jak długo by jeszcze tak ciągnęli. Więc pewnie za długo. Czy komuś zrobili krzywdę? No przecież nawet nie temu biednemu bezdomnemu, który nigdy nie istniał. Więc generalnie to wyluzujcie, święta się zbliżają ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
18-12-2007, 21:13 Negrin napisał(a):Czy przegięli? nikt nie twierdzi, że przegięli imho że był to głupi żart i tyle. A co do linku do analizy Adiego - nie zaglądałem. Tzn zaglądałem, ale w momencie jego publikacji, nie przy tej dyskusji - a ponieważ tekstów Adiego jest dużo i są duże, toteż trudno znać wszystko na pamięć. A że reszta nie sprawdziła...jak to się mówi za tłumem :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-12-2007, 22:09
Na swoja obrone dodam, ze bylem swiecie przekonany, ze przynajmniej 2 dodatkowe osoby wyczuly ze to zart i z premedytacja ciagnely watek, zeby jeszcze cos z niego wycisnac. :)
18-12-2007, 22:47
rotfl - żart w żarcie :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-12-2007, 23:04
Miałem podobnie tak jak Military, byłem przekonany że ciągle wkręcacie jednego forumowicza.
A tak w ogóle to żart godny samego Andyego. ;)
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 18-12-2007, 23:12
military, jesteśmy zajebiści:) i żeby było jasne: military podsunął pomysł, ja go podłapałem. w razie bana biorę całą winę na siebie:)
na swoja obronę dodam, że świetnie się bawiłem, robiąc grzegorza w konia:) niemniej lekki szok pozostaje - nie spodziewałem się, ża aż tyle osób kupi ten nonsens. dla mnie to szok porównywalny z użyciem głowy martwego bezdomnego w Dzikości Serca Lyncha... simek napisał(a):Rozumiem, że film "The Incredible Homeless Who Stopped Living and Became Zombie" nie istnieje? W ogóle to wytłumacz się Mental z wszystiego co powiedziałeś bo mi głupio istnieje:) ale pod subtelnie zmienioną nazwą: The Incredible Creatures Who Stopped Living and Became Zombies". naprawdę uwierzyliście w te bzdury?:) jaja jak berety:) EDIT kurde mol, przeczytałem cala dyskusje od strony 2 do 7 i dosłownie rozpłakałem się ze śmiechu:) moment, w którym military tłumaczy fenomen płonącego ciała jest przegenialny:))) 18-12-2007, 23:29
Mental, jedyne co znalazłem na imdb to "The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!?" i jest to horror, a uwierzyłem z czystego lenistwa(albo normalności, bo jakbym miał sprawdzać wszyściutko co tu piszecie to nie robiłbym nic innego tylko tropił wasze żarciki:P). Wiarygodności dodawało to, że przy tej wersji upierali się dwaj bardzo obeznani z kinem ludzie, więc uznałem, że skoro dziesiątki innych rzeczy które tu pisaliście jest prawdą to czemu by ta miała nie być.
A w płonące ciało i tak bym nie uwierzył, bo tam widać że raczej polali kukłe czymś łatwopalnym. 19-12-2007, 19:33 Cytat:z użyciem głowy martwego bezdomnego w Dzikości Serca Lyncha...Wow Mental! Serio użyli głowy martwego bezdomnego w Dzikości Serca??? Jakie to brutalne ! :P 19-12-2007, 20:26
Żart jak żart - śmieszny był dopóki niejaki dj.grzechu przestał odpisywać. A że zwłok uzywano w filmach róznego rodzaju to nie żadna tajemnica (choć Hollywood na ten temat póki co milczy, oprócz wykorzystania ludzkich czaszek i tego typu rzeczu w "The Texas Chain Saw Massacre" Hoopera...), bo choćby jak wcześniej ktoś napisał w takim "Hei tai yang 731" (Man Behind the Sun) czy też we wspomnianym przez Mentala w innym temacie niemieckim "Nekromantiku" albo innym włoskim "Buio Omega" czy też w wielu innych filmach produkowanych w kraju pizzy, w któych używano nie tylko członków ludzkich (jednak w większości w stanie "lekko" posuniętego rozkładu) ale i zabijano żywe zwierzęta bądź też wykorzystywano ich wnętrzności, nie był to żaden temat tabu. Dopóki i ich cenzura nie dopadła... Więc temat jak najbardziej do dyskusji wg mnie :wink:
20-12-2007, 04:27
Swietny film. Arcydzielo w swoim gatunku. Carpenther nakrecil Horror jakich juz raczej filmowcy nie robia. Swietny klimat ktory poteguje genialna muzyka Moricone. Sceny z przeobrazaniem sie Obcego sa naprawde pomyslowe i przerazajace. No i trzeba zaznaczyc tez swietna role Russela. Niewatpliwe najlepszy film Carpenthera. 10\10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 04-01-2008, 19:24 Cytat:Niewatpliwe najlepszy film Carpenthera. 10\10Ale tylko minimalnie lepszy od AVP-R, zgadza się? Może zacznę od oceny - 8/10 Klimat świetny, muzyka idealnie podbudowuje napięcie, kosmita interesujący i ciekawie zrobiony, Russella lubię więc i tu mi pasował... Film jest rewelacyjny do pewnego momentu. Od tegoż momentu zamiast cieszyć się filmem zaczynam się zastanawiać co im u licha strzeliło do głowy, żeby nagle się rozdzielać, szwendać to tu tam w pojedynkę, pod sam koniec dostajemy kolejną akcję spod znaku "Blow up the monster". No i jeszcze ten statek zmontowany w piwnicy WTF? 05-02-2008, 01:39
statek to faktycznie przegięcie, ale czepianie się zachowania postaci jest...głupie - co mieli zrobić? zbić się w kupę, nie wiedząc czy koleś obok jest może Cosiem? Bez jaj :roll:
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-02-2008, 02:41
W innym twemacie sugerujesz mi żebym sobie film przypomniał kiedy najwyraźniej sam tego potrzebujesz...
Nie no, najlepiej rozleźć się na wszystkei strony w sytuacji kiedy wiedzieli, że żaden z nich cosiem nie jest (zaraz po zrobieniu testów) a dopiero co MacReady mówił, że mają być w zasięgu wzroku, ale nie, po co, najlepiej zostwaić Childsa samego (bo tak), a potem jak gdzieś zniknie , to żeby wysadzić miejsce w powietrze rozdzielmy się (bo tak) i na wszelki wypadek jak coś podejrzanego zauwazymy to przypadkiem nie mówmy nic pozostałym tylko idźmy to sprawdzać samemu (jak nakazują zasady zachowania w horrorach). Po co mi mózg jak mam dynamit :roll: PS. i właśnie to kretyńskie rozwiązanie z zostawieniem Childsa **** wie po co, doprowadzi do tego "rewelacyjnego" zakończenia, które jest takie rewelacyjne bo nie wiemy czasem czy nie jest cosiem, wielka mi rewelacja. 05-02-2008, 02:55 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Thing (2011) | Bucho | 485 | 77,302 |
14-10-2024, 09:03 Ostatni post: Melvin27 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |