Total Recall
wujo444 napisał(a):ze względu na efekty specjalne, które dziś SA bardziej groteskowe niż straszne

Nie wiedziałem, że efekty w tym filmie miały straszyć :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
ale cóż jest z tymi efektami takiego strasznego zresztą? To coś zastępujące twarz Arniego trochę śmiesznie wygląda, ale wyglądało już wtedy, poza tym reszta jest raczej ok. Serio nie widzę sensu czepiania się.

Natomiast ponowna ekranizacja akurat tego opowiadania jest zwyczajnym skokiem na kasę. Dick ma tyle rewelacyjnych powieści/opowiadań, które leżą nietknięte, ale OCZYWIŚCIE nie są takim wabikiem na widzów, jak film z Arnoldem. Jak dla mnie to tamta wersja jest wystarczająca, nie potrzebuję innych - tym bardziej, że wbrew temu co się mówi i pisze, pozostała całkiem wierna duchowi opowiadania (liczącego zresztą parę stron, lol!) pomimo tego, że dobudowała do niego w zasadzie "tylko" jakieś 95% treści ;)

Odpowiedz
Jeśli chodzi o Total Recall to mam dziś mieszane uczucia, z jednej strony kolejny dobry film z Arnoldem Schwarzeneggerem. W reżyserii Paula Verhoevena, który jest jednym z moich ulubionych w tym fachu. Poza tym dobra obsada i kilka rzeczy które wbiły mi się w pamięć (kobieta z trzema piersiami i scena z hologramem gdy Douglas Quaid się śmieje). Z drugiej mam jednak wrażenie że tak ciekawy temat, jakim jest pamięć ludzka i niepewność własnego "ja". Niepewność własnej tożsamości, można było ukazać w znacznie ciekawszy i bardziej filozoficzny sposób. Paul Verhoeven to potrafi, jednak wydaje mi się że ten film miał być po prostu kasowym przebojem a nie miejscem na tego typu wywody i głębie.

Odpowiedz
Już widzę Arnolda, który w przerwach pomiędzy wyrzynaniem mięsa armatniego zastanawia się nad istotą człowieczeństwa...A może nawet w trakcie, to dodałoby głębi!

Odpowiedz
Ale od czego jest remake, pozostawmy to jemu.

Odpowiedz
Założę się, że w rimejku nawet tych pozostałości po Dicku nie będzie.

Odpowiedz
W sumie całkiem porządny film. Klimatyczny, z przyjemną dla ucha muzyką Goldsmitha, fabularnie również interesujący. Może trochę irytować Schwarzenegger i jego 'Bullshit', ale ogólnie ogląda się z przyjemnością. Po prostu dobra rozrywka.

7/10

PS. I rzeczywiście, remake zupełnie niepotrzebny.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
Całkiem przyjemny fanowski zwiastun zlepiony według dzisiejszych standardów:

Odpowiedz
Jakoś ten film ze zwiastuna wygląda na tanią, tekturową, niskobudżetową szmirę. Cholera. Czemu niektóre filmy wyglądają tak tanio i sztucznie jak stary Teatr TV?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Total widmo

Odpowiedz
Mnie tam bardziej martwi ta muzyczna wioska w zwiastunie mojego umiłowanego filmu. Yuck. Dzięki ci Boże, że Total Recall powstało w 1990.

Odpowiedz
Kolejny traila rimejka.

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-27885

W ogóle to można dołączyć tutaj posty o rimejku.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tylko szkoda, że role kobiece obsadzono jak obsadzono...

Ja tam chętnie obejrzę ten remake (choć jest kompletnie niepotrzebny) W ogóle ostatnio mi już wisi że robią remaki znanych i lubianych filmów, a niech se robią, najwyżej nie będę ich oglądać jak będą kiepskie, a jeśli nie będą to zamiast oglądać ten sam film rok w rok, od czasu do czasu zapuszczę sobie remake :P Bring in Robocop!

Odpowiedz
Dobrzy ludzie - ma ktoś skrinszota uśmiechniętego Ahnulda - kilka sekund tuż przed tym: http://beyondthebunker.files.wordpress.com/2012/04/total-recall-original.jpg

Odpowiedz
To był najdłuższy trailer ever. A przynajmniej takim mi się wydawał. Jeśli nie mogę się doczekać końca ponad dwuminutowej zajawki, bo pokazuje mi rzeczy tak męczące, wtórne i nachalnie cool, to jaki będzie cały film? Strach się bać.

Odpowiedz
Zieeew, zieeeew, ziewww. Wybaczcie mi brak merytorycznej wypowiedzi, ale nie mam nic więcej do napisania po oglądnięciu tego trailera.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wiem już jedno, nie zapłacę dwudziestu kilku złotych aby obejrzeć to coś w kinie. Poczekam sobie na [bez takich info o ripach, proszę]'a.

Odpowiedz
Wystarczyło 5 sekund dialogu w trailerze, żeby stało się jasne, że Kate Beckinsale to nadal totalne drewno.:) Mężuś chyba lubi ją kręcić w łóżku z innymi facetami - innego wytłumaczenia dla jej angażu nie widzę.

Odpowiedz
patrząc na zwiastun coraz bardziej doceniam wizję Verhoevena, która nie była tak grzeczna, tak efekciarska, a była zwyczajnie zajebista i korzeniami tkwiąca latach 80., czyli bezpardonowym podejściu do kina akcji.
z drugiej strony nowy TR nie musi być zły. Jest po prostu niepotrzebny.

Odpowiedz
Mam podobne zdanie. Jedyna scena ze zwiastuna, która mi się podobała to ta, gdy główny bohater wychodzi na taras/balkon i patrzy na zniszczone miasto.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon