VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
Wciąż nie mogę przeżyć. Jeden z najlepszych actionerów swoich czasów (koniec lat 80. / początek 90.), z kultową rolą Arniego - wyjmującego z nosa kulę wielkości oka i siekającego niemiłosiernie wszystkich stojących mu na drodze - będzie opowiedziany na nowo.
Zamiast Arniego - Colin Farrel.
Zamiast Sharon Stone - Kate Beckinsale.
Zamiast Rachel Ticotin - Jessica Biel.
Zamiast Michaela Ironside'a - Bryan Cranston (tu najmniej wątpliwości)
Zamiast Marsa - cośtam ziemskiego.
Zamiast Verhoevena - Len Wiseman. Przypomnę: koleś od DH4.0.
Brzmi bardzo źle i na pewno takie będzie. Nie wierzę, że współczesne kino sf dla nastolatków może być dobre.
To jest bessęsu.
18-07-2011, 08:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2011, 08:30 przez desjudi.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,273
Liczba wątków: 67
Przynajmniej laski wymienią na równie gorący towar ;) Ale brak Marsa to porażka jednakoż :)
18-07-2011, 14:07
Captain Skullet
Liczba postów: 20,317
Liczba wątków: 128
Owszem remake niepotrzebny, oryginał ogląda się wciąż świetnie, ale mimo to ja tam obejrzę z chęcią (pewnie nie w kinie ale jednak). Nie spodoba mi się to nie obejrzę po raz kolejny. No big deal. To samo z Robocopem.
18-07-2011, 14:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2011, 14:31 przez Gieferg.)
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Bryan Cranston zastępuje Ronny'ego Coxa, nie Ironside'a. Postać Ironside'a albo zupełnie wywalili, albo zmienili nazwisko.
Mnie też wkurza ten remake, ale tylko dlatego, że to remake TR Verhoevena, a nie kolejna próba ekranizacji Przypomnimy to panu hurtowo. Film Verhoevena jest przezabawny i nie potrzebuje remake'u, za to opowiadanie daje takie pole do popisu, że po prostu przepisywanie już istniejącego filmu to grzech.
18-07-2011, 15:46
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Dokładnie Dick napisał tyle świetnych opowiadań, że spokojnie coś by się znalazło na film o podobnej tematyce. Chociażby "Syndrom ucieczki", mógłby się nadać.
Mam zbiór opowiadań "Oko Sybili", "Raport Mniejszości" i "Zapłata" i jest tam tyle świetnego materiału, a tutaj nie dość, że nie nowa adaptacja, to jeszcze remake filmu:/
18-07-2011, 16:41
Stały bywalec
Liczba postów: 10,285
Liczba wątków: 5
Twórcy tego rimejka twierdzą, że to nowa adaptacja właśnie. Nie będzie np. Marsa.
W ostateczności wyjdzie raczej taki drugi "Raport mniejszości", tylko wiadomo jakiej jakości.
18-07-2011, 17:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2011, 17:37 przez Albertino.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Total Recall to jeden z moich mniej ulubionych filmów Verhoevena. Uważam, że tym razem przesadził z absurdalnością niektórych wątków, a sarkazm, którym zawsze były podszyte jego filmy, tutaj zmienił się w orgiastyczny rechot. Verhoeven doskonale potrafi przyprawiać swoje fabułę drwiną, przez co nie rozśmiesza wprost, lecz działa skrycie jak korzenne ziele - że zacytuję sam siebie :) Niestety Total Recall to tylko komedia, fajna, bekowa i w ogóle, ale Króla stać na znacznie więcej. Dlatego nie skreślam tego rimejku. Jedyne, co budzi mój sprzeciw, wywołuje płacz i zgrzytanie zebów, to pan rezyser, którego już dawno powinno się utylizować w jakimś rowie z wapnem :) :)
18-07-2011, 21:51
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 0
Ciekawa informacja, mam jednakowoż wątpliwości czy Colin Farrell i te dwie młode dziwy pociągną taki materiał. Jeżeli już muszą to zrobić, to niech ten film będzie kompletnie inny w formie od oryginału, bo jego raczej nie przebiją.
18-07-2011, 22:45
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Film pewnie dobry nie będzie, ale stroje ludków co celują w Colina bardzo fajne. Z ciekawości na bank się obejrzy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
18-07-2011, 22:52
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 0
Kostiumy rzeczywiście interesujące, ale to trochę za mało, żebym nie ziewał w kinie.
18-07-2011, 23:05
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(18-07-2011, 22:52)Danus napisał(a): stroje ludków co celują w Colina bardzo fajne
Wyglądają jak postacie z każdej strzelanki na konsole. Nuuuda.
18-07-2011, 23:33
Stały bywalec
i co to za ochraniacze na jaja, które nie chronią jaj? ;)
18-07-2011, 23:41
Stały bywalec
Liczba postów: 1,013
Liczba wątków: 6
Demokracja: Bóg, który zawiódł
22-07-2011, 00:06
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,085
Liczba wątków: 4
Blade runner sie klania - oczywiscie, tylko na projektach sie skonczy ;)
(18-07-2011, 23:41)Albertino napisał(a): i co to za ochraniacze na jaja, które nie chronią jaj? ;)
Te ochraniacze maja chronic pepek, technologia jutra pozwala porywac policjantow i podlaczac ich do wielkich macic ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
22-07-2011, 00:14
Talking Head
Na poprzednich fotach pokazane były jakieś ściany z domalowanym brudem, więc liczyłem że film będzie choć odrobinę tak syfiasty jak oryginał. Nie potrafię sobie jednak wyobrazić, jak w takim świecie mógłby funkcjonować radiowóz wypolerowany jak psie jajca. No chyba że to ma sugerować, że policja nie bierze udziału w żadnych akcjach i działa jak jej odpowiednik z Człowieka Demolki - całymi dniami siedzi i woskuje swoje samochody.
22-07-2011, 07:32
Agent Mossadu
Jest dokladnie tak jak piszesz, co nie zmienia faktu, ze projekt fajny. Druga sprawa, czepiamy sie troche na sile, bo to dopiero pierwsze foty, a do tego takie wypolerowane (i wypasione) wozy istnieja w naszym swiecie - wiec nie robmy dramatu:
http://1.2.3.9/bmi/www.blogiseverything.com/images/Lamborghini_Police_Car_small.jpg ;)
Nie zmienia to faktu, ze w filmach s-f wole syf, deszcz i rdze, a tutaj (podobnie jak w Miniority Report) bedzie lsniacy lakier i cool mundurki.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
22-07-2011, 09:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2011, 09:26 przez Bucho.)
Talking Head
Bucho, ale takie wozy w rzeczywistości istnieją głównie w celach marketingowych i nie stanowią standardowego wyposażenia policji. Przeciętny radiowóz mimo wszystko jest wysłużony, i nawet jeśli w rzeczywistości nie jest pokryty błotem i rdzą, to po hardkorowym s-f czegoś takiego bym jednak oczekiwał. Zwłaszcza w kontekście poprzednich zdjęć, z których jedno imitowało brudną scenografię oryginału.
Wiem że narzekam, ale cóż - jestem wobec tego filmu tak negatywnie nastawiony, że inaczej nie potrafię.:) Jeśli chodzi o bezproblemowe łykanie każdego materiału i proszenie o więcej, to Prometheus ma w tej dziedzinie pierwszeństwo.:)
22-07-2011, 09:38
Stały bywalec
(22-07-2011, 09:38)military napisał(a): takie wozy w rzeczywistości istnieją głównie w celach marketingowych i nie stanowią standardowego wyposażenia policji.
Pewnie mi się zdaje, ale czy w tym przypadku nie mamy właśnie do czynienia z celami marketingowymi? Śmieszne, że muszę to pisać, ale nie są to foty prosto z filmu, tylko z Comic-conu, gdzie chcieli pochwalić się tym pojazdem. Więc?
22-07-2011, 09:42
Agent Mossadu
(22-07-2011, 09:38)military napisał(a): Bucho, ale takie wozy w rzeczywistości istnieją głównie w celach marketingowych i nie stanowią standardowego wyposażenia policji. Przeciętny radiowóz mimo wszystko jest wysłużony, i nawet jeśli w rzeczywistości nie jest pokryty błotem i rdzą, to po hardkorowym s-f czegoś takiego bym jednak oczekiwał. Zwłaszcza w kontekście poprzednich zdjęć, z których jedno imitowało brudną scenografię oryginału.
Powazne s-f musi bec syfiaste (design) To Lamborgini, bylo uzywane jako normalny radiowoz, rozwalili je jakis czas temu podczas poscigu. Nowe, eleganckie volksy, bumy i ople (prosto z salonu), smigaja po ulicach Londynu i Berlina.
Polsce najblizej do hardkorowego s-f, pamietam zasyfialego Poloneza jakim jezdzil szeryf z mojej wsi :)
22-07-2011, 10:05
Talking Head
W Katowicach kiedyś jeździł zajebisty pick-up z gigantycznym grillem przystosowanym chyba do taranowania innych wozów. Jeździł - na lawecie. Chyba bali się go używać, żeby czasem nie uszkodzić.
22-07-2011, 10:17
|