Total Recall
Niech ktoś to wyśle Elonowi w celach motywacyjnych :)

Odpowiedz
Tak bylo :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Odpowiedz
Wrzutka z tego samego kanalu, ktory zrobil material o Alien3. Znowu swietna rzecz, z masa ciekawostek i duzo glebszym wgladem z produkcje niz materialy z dodatkow do filmu:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd.

Film się zestarzał absolutnie fatalnie, Arnold w młodości to było drewniane drewno, całość jest po prostu głupawa na maksa i oglądać to można chyba tylko dla beki. Inne filmy z Arnoldem jednak potrafiły się zestarzeć z klasą.

Większość efektów specjalnych jest po prostu śmieszna, poza niektórymi ujęciami reaktora i w reaktorze które są w miarę ok.
No masakra...

Powtórkę "Robocopa" chyba odłożę na inny czas :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Odwal sie od Kuato
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(18-07-2025, 22:15)Nazista bez gustu napisał(a): Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd.

Film się zestarzał absolutnie fatalnie, Arnold w młodości to było drewniane drewno, całość jest po prostu głupawa na maksa i oglądać to można chyba tylko dla beki. Inne filmy z Arnoldem jednak potrafiły się zestarzeć z klasą.

Większość efektów specjalnych jest po prostu śmieszna, poza niektórymi ujęciami reaktora i w reaktorze które są w miarę ok.
No masakra...

Moderacjo kochana, proszę o natychmiastowy ban dla tego użytkownika.

Odpowiedz
O Robocopa bym się nie obawiał, dalej jest zajebisty

Odpowiedz
Total Recall zawsze bylo popcorniakiem bez wiekszych pretensji. Osobiscie ten film kocham i wracam czesciej niz do Robocopa, ale jest to obiektywnie gorszy film. I nie dziwia mnie tez zarzuty Doktora, aczkolwiek z jednym z nich sie kompletnie nie zgadzam, zarzutem o slabych efektach - dla mnie po latach one tylko szlachetnieja, zwlaszcza make up i oczywiscie animatronika.

Odpowiedz
(18-07-2025, 22:15)Dr Strangelove napisał(a): Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd.

No masakra...

Ja jebe, ale gdzie te wady. Bo pan wymieniasz same zalety :)

Odpowiedz
Czyli w końcu udało mi się. Mam wreszcie kontrowersyjną opinię filmową godną tematu "kontrowersyjne opinie filmowe" :)
Warto było.

Odpowiedz
(19-07-2025, 11:31)Dr Strangelove napisał(a): Czyli w końcu udało mi się. Mam wreszcie kontrowersyjną opinię filmową godną tematu "kontrowersyjne opinie filmowe" :)
Warto było.

Żadne wreszcie, bo wcześniej robiłeś koło pióra Aliens, a o Robin Hoodzie: Księciu złodziei mówiłeś, że jest głupi i lewacki. :).

Odpowiedz
Chciałem napisać że generalnie zgadzam się z doktorem, bo tak zapamiętałem że to taka przyjemna średniawka, którą zaliczyłem po raz pierwszy kilka lat temu, a wchodzę na mój Filmweb i tam stoi 8/10 z serduszkiem wystawione... 14 lat temu, więc już sam nie wiem w co wierzyć :p
RoboCop to oczywiście niemalże arcydzieło, nie trzeba się obawiać powtórki. Chyba :)

Odpowiedz
Przypieprzy się, że wszyscy najgorsi złoczyńcy w Detroit są biali i tylko jeden murzyn był zły :).

Odpowiedz
No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać!

Odpowiedz
(19-07-2025, 11:58)simek napisał(a): RoboCop to oczywiście niemalże arcydzieło, nie trzeba się obawiać powtórki. Chyba :)

Dla mnie "RoboCop" to mistrzostwo i prywatnie większy kult niż "Terminator". Aczkolwiek tutaj jest prozaiczny powód - nostalgia i wspomnienia lat dziecięcych, gdzie VHS był katowany zdecydowanie częściej i tak jakoś mi się w głowie tu utrwaliło. Ba, jak sobie tak teraz nad tym rozmyślam to u mnie w domu częściej katowane byly tylko "Król Lew", którego dostałem na któreś święta Bożego Narodzenia pod choinkę oraz "Helikopter Bodzio" regularnie brany z wypożyczalni. Później to już był tylko "RoboCop" - w zasadzie nie wiem dlaczego. No i u wujasa oglądane były dwa filmy ZAWSZE jak się do niego jechało, bo posiadał owe VHS-y na własność, czyli "Desperado" i "Mortal Kombat", wówczas perfekcyjny double feature. 
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(19-07-2025, 12:24)Albertino napisał(a): No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać!

Z tym, ze TR jest duzo mniej ironiczny i bardziej popcornowy.

Odpowiedz
Efekty sie zestarzaly mocno, to fakt.

Ale czy to jest glupia historia? Przeciez to sie wszystko dzieje w glowie glownego bohatera raczej, jest troche wzkazowek ktore to sugeruja. Np ten glupawy zachod slonca i pocalunek rodem z westernu, przeciez nikt na powaznie nie konczyl tak histortii w latach 90, to nie lata 40te.

A muzyka jest absulutnie genialna. No i ma Sharon Stone w swoim prime absolutnym.

Odpowiedz
(19-07-2025, 11:57)OGPUEE napisał(a): Żadne wreszcie, bo wcześniej robiłeś koło pióra Aliens, a o Robin Hoodzie: Księciu złodziei mówiłeś, że jest głupi i lewacki. :).
No ale w końcu musi dotrzeć do szerokich mas miłośników Camerona, że "Aliens" to zupełny średniak o przygodach mało rozgarniętych Marines, który to film z Obcego zrobił mięso armatnie.

A Robin Hood to już w ogóle nieśmieszna i żenująca padaka - Odwołać Boże Narodzenie, LOL.

Pierwszy "Obcy", "Terminator", "Blade Runner" albo "Predator" nie zestarzały się nic a nic, a wręcz zyskują z każdym seansem. 
A tu mamy gości, którzy otaczają kółeczkiem hologram Arnolda, napierdalają w niego milion pocisków i nic. Jako komedia to się może i sprawdza po latach. Szczególnie po procentach.

Tak, muzyka jest świetna, Sharon śliczna a Ironside jest kultowym złolem. No ale to wszystko.

(19-07-2025, 11:58)simek napisał(a): Chciałem napisać że generalnie zgadzam się z doktorem, bo tak zapamiętałem że to taka przyjemna średniawka, którą zaliczyłem po raz pierwszy kilka lat temu, a wchodzę na mój Filmweb i tam stoi 8/10 z serduszkiem wystawione... 14 lat temu, więc już sam nie wiem w co wierzyć :p
No więc moje wspomnienia były dokładnie takie same. Do wczorajszej powtórki.

(19-07-2025, 12:24)Albertino napisał(a): No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać!
Ale ja lubię tandetno bekowe filmy. Tylko takie "Commando" jest typowym popkorniakiem bez ambicji i nadal bawi, a "Total Recall" zapamiętałem jako jednak poważniejsze podejście do całej historii, Dick, s-f, te sprawy, no a wyszło, że jednak nie bardzo.

Odpowiedz
Nie wiem dlaczego, ale Total Recall nigdy nie był w moim top, o wiele bardziej lubiłem The Running Man.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon