02-02-2022, 23:24
|
Total Recall
|
|
Tak bylo :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
01-05-2022, 01:20
Wrzutka z tego samego kanalu, ktory zrobil material o Alien3. Znowu swietna rzecz, z masa ciekawostek i duzo glebszym wgladem z produkcje niz materialy z dodatkow do filmu:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
17-09-2024, 19:27
Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd.
Film się zestarzał absolutnie fatalnie, Arnold w młodości to było drewniane drewno, całość jest po prostu głupawa na maksa i oglądać to można chyba tylko dla beki. Inne filmy z Arnoldem jednak potrafiły się zestarzeć z klasą. Większość efektów specjalnych jest po prostu śmieszna, poza niektórymi ujęciami reaktora i w reaktorze które są w miarę ok. No masakra... Powtórkę "Robocopa" chyba odłożę na inny czas :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
18-07-2025, 22:15
Odwal sie od Kuato
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-07-2025, 22:28 (18-07-2025, 22:15)Nazista bez gustu napisał(a): Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd. Moderacjo kochana, proszę o natychmiastowy ban dla tego użytkownika. 18-07-2025, 22:30
Total Recall zawsze bylo popcorniakiem bez wiekszych pretensji. Osobiscie ten film kocham i wracam czesciej niz do Robocopa, ale jest to obiektywnie gorszy film. I nie dziwia mnie tez zarzuty Doktora, aczkolwiek z jednym z nich sie kompletnie nie zgadzam, zarzutem o slabych efektach - dla mnie po latach one tylko szlachetnieja, zwlaszcza make up i oczywiscie animatronika.
19-07-2025, 11:02 (18-07-2025, 22:15)Dr Strangelove napisał(a): Zrobiłem sobie powtórkę po latach i to był poważny błąd. Ja jebe, ale gdzie te wady. Bo pan wymieniasz same zalety :) 19-07-2025, 11:06
Czyli w końcu udało mi się. Mam wreszcie kontrowersyjną opinię filmową godną tematu "kontrowersyjne opinie filmowe" :)
Warto było.
19-07-2025, 11:31 (19-07-2025, 11:31)Dr Strangelove napisał(a): Czyli w końcu udało mi się. Mam wreszcie kontrowersyjną opinię filmową godną tematu "kontrowersyjne opinie filmowe" :) Żadne wreszcie, bo wcześniej robiłeś koło pióra Aliens, a o Robin Hoodzie: Księciu złodziei mówiłeś, że jest głupi i lewacki. :). 19-07-2025, 11:57
Chciałem napisać że generalnie zgadzam się z doktorem, bo tak zapamiętałem że to taka przyjemna średniawka, którą zaliczyłem po raz pierwszy kilka lat temu, a wchodzę na mój Filmweb i tam stoi 8/10 z serduszkiem wystawione... 14 lat temu, więc już sam nie wiem w co wierzyć :p
RoboCop to oczywiście niemalże arcydzieło, nie trzeba się obawiać powtórki. Chyba :) 19-07-2025, 11:58
Przypieprzy się, że wszyscy najgorsi złoczyńcy w Detroit są biali i tylko jeden murzyn był zły :).
19-07-2025, 12:00
No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać!
19-07-2025, 12:24 (19-07-2025, 11:58)simek napisał(a): RoboCop to oczywiście niemalże arcydzieło, nie trzeba się obawiać powtórki. Chyba :) Dla mnie "RoboCop" to mistrzostwo i prywatnie większy kult niż "Terminator". Aczkolwiek tutaj jest prozaiczny powód - nostalgia i wspomnienia lat dziecięcych, gdzie VHS był katowany zdecydowanie częściej i tak jakoś mi się w głowie tu utrwaliło. Ba, jak sobie tak teraz nad tym rozmyślam to u mnie w domu częściej katowane byly tylko "Król Lew", którego dostałem na któreś święta Bożego Narodzenia pod choinkę oraz "Helikopter Bodzio" regularnie brany z wypożyczalni. Później to już był tylko "RoboCop" - w zasadzie nie wiem dlaczego. No i u wujasa oglądane były dwa filmy ZAWSZE jak się do niego jechało, bo posiadał owe VHS-y na własność, czyli "Desperado" i "Mortal Kombat", wówczas perfekcyjny double feature.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-07-2025, 12:32 (19-07-2025, 12:24)Albertino napisał(a): No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać! Z tym, ze TR jest duzo mniej ironiczny i bardziej popcornowy.
19-07-2025, 13:00
Efekty sie zestarzaly mocno, to fakt.
Ale czy to jest glupia historia? Przeciez to sie wszystko dzieje w glowie glownego bohatera raczej, jest troche wzkazowek ktore to sugeruja. Np ten glupawy zachod slonca i pocalunek rodem z westernu, przeciez nikt na powaznie nie konczyl tak histortii w latach 90, to nie lata 40te. A muzyka jest absulutnie genialna. No i ma Sharon Stone w swoim prime absolutnym. 19-07-2025, 13:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2025, 13:58 przez Doppelganger.) (19-07-2025, 11:57)OGPUEE napisał(a): Żadne wreszcie, bo wcześniej robiłeś koło pióra Aliens, a o Robin Hoodzie: Księciu złodziei mówiłeś, że jest głupi i lewacki. :).No ale w końcu musi dotrzeć do szerokich mas miłośników Camerona, że "Aliens" to zupełny średniak o przygodach mało rozgarniętych Marines, który to film z Obcego zrobił mięso armatnie. A Robin Hood to już w ogóle nieśmieszna i żenująca padaka - Odwołać Boże Narodzenie, LOL. Pierwszy "Obcy", "Terminator", "Blade Runner" albo "Predator" nie zestarzały się nic a nic, a wręcz zyskują z każdym seansem. A tu mamy gości, którzy otaczają kółeczkiem hologram Arnolda, napierdalają w niego milion pocisków i nic. Jako komedia to się może i sprawdza po latach. Szczególnie po procentach. Tak, muzyka jest świetna, Sharon śliczna a Ironside jest kultowym złolem. No ale to wszystko. (19-07-2025, 11:58)simek napisał(a): Chciałem napisać że generalnie zgadzam się z doktorem, bo tak zapamiętałem że to taka przyjemna średniawka, którą zaliczyłem po raz pierwszy kilka lat temu, a wchodzę na mój Filmweb i tam stoi 8/10 z serduszkiem wystawione... 14 lat temu, więc już sam nie wiem w co wierzyć :pNo więc moje wspomnienia były dokładnie takie same. Do wczorajszej powtórki. (19-07-2025, 12:24)Albertino napisał(a): No RoboCop ma dokładnie te same wado-zalety, czyli tak - o zgrozo - jest tandetno-bekowy. Nie oglądać!Ale ja lubię tandetno bekowe filmy. Tylko takie "Commando" jest typowym popkorniakiem bez ambicji i nadal bawi, a "Total Recall" zapamiętałem jako jednak poważniejsze podejście do całej historii, Dick, s-f, te sprawy, no a wyszło, że jednak nie bardzo.
19-07-2025, 13:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2025, 13:36 przez Dr Strangelove.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Total Recall 2012 - najbardziej niepotrzebny remake świata | desjudi | 43 | 12,443 |
15-02-2023, 22:58 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |