Trailery filmowe.
gdyby Freddy'ego reżyserował Rob Zombie, to bym już teraz wystawił 10/10, a tak musze poprzestać na wielkim "?".

będzie pewnie młodzieżowo, ale liczę, że Freddy cała te hołotę poszatkuje na plasterki.

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=63683 dwa spoty Clash Of The Titans. Reklamują się głównie przez 3Dowość. Niestety chyba nie dość, że Ralph Fiennes jest pod charakteryzacją, to jeszcze mu niepotrzebnie zesrali głos.

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=63652 - How to train yer Dragon. Teraz po epicku :D

Odpowiedz
Mi zwiastun Freddiego najzwyczajniej się podoba. Daje nadzieję na przynajmniej dobry film. Bez fajerwerków i jakiś oryginalnych motywów, ale przyzwoicie. Na plus na pewno aktor grający Freddiego. Dla niego samego warto pójść na to do kina.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus napisał(a):Daje nadzieję na przynajmniej dobry film.
Jak większość trailerów z pieczołowicie dobranymi fragmentami :)

Żeby było jasne: poza wspomnianą przeze mnie odtwórczością i zbyt ładnymi zdjęciami oraz pozbawionymi klimatu miejscówkami w snach, nie mam się do czego przyczepić, naprawdę. Ale ten projekt mi zwyczajnie śmierdzi, a dokładnie wszystkie obawy potwierdziły recenzje z pokazów testowych (już czytałem że początkowa scena w barze została dokręcona po negatywnych opiniach).

Jeszcze odnośnie ujęcia z Freddym w ścianie, zgadzam się w 100%:

AICN napisał(a):There's only one shot in the trailer that really turns me off and that's the redo of Freddy coming through the wall. Here it's a massive CGI smear that makes me think these kind of computer effects haven't evolved since Peter Jackson used them in THE FRIGHTENERS almost 15 years ago.

The original shot used a very cheap, simple trick of stretching a sheet of spandex against a hole in the wall, matching it to the color of the real wall, and pushing against it. And it looks a trillion times better.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):oraz pozbawionymi klimatu miejscówkami w snach,
Akurat pokój gdzie pada śnieg jest cholernie klimatyczny, przynajmniej w moim osobistym odczuciu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Odnosnie Karate Kida - smiech na sali ( pomijam juz to, ze oryginał nie był jakims wybitnym filmem ) - Mikro nigga, z rekami grubosci zapałek, uczy się kung-fu w Chinach w filmie pod tytułem Karate Kid.

Mierzwiak napisał(a):... tylko odtwórczość, odtwórczość i jeszcze raz odtwórczość. Nawet końcówka z New Nightmare wzięta, tylko zamiast ostrzy w formie strzykawek dali rękawicę Freda.

Przecież to jest rimejk / rebut to jakaś niespodzianka dla Ciebie, ze jest sklejką elementów ze starych częsci ? I gdzie miałeś strzykawki w New Nightmare ? strzykawki były w 3 a ta scena to jest kopia sceny z 4 akurat - gdzie Fred był pielegniarką w szkole.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Przecież to jest rimejk / rebut to jakaś niespodzianka dla Ciebie, ze jest sklejką elementów ze starych częsci ?
Gdzie napisałem że jest to dla mnie niespodzianka? Fakt że film jest remake'iem/rebootem nie musi oznaczać, że twórcy ograniczyli się wyłącznie do zrobienia filmu metodą kopiuj-wklej, no ale gdyby posiadali coś takiego jak inwencja, to przede wszystkim nie kręciliby tego filmu.

shamar napisał(a):I gdzie miałeś strzykawki w New Nightmare ?

Miałem na myśli tę scenę i faktycznie nie ma tam strzykawek, musiało mi się pomylić z (moją ulubioną) trójką właśnie.

Odpowiedz
W przypadku Koszmaru akurat co by tu mogło byc robione inna metodą niż kopiuj wklej ? Inne sceny smierci i tyle. A z tych trailerów wynika, że cały film to sklejka elementów ze starych części. Osobiście wolałbym nową część kontynuującą wątki np. z 5 albo z FvJ bo nie byłby to aż tak odgrzewany kotlet. No ale trudno... obejrze z chęcią bohatera z mojego dziecinstwa.

http://nightmareonelmstreetfilms.com/forum/viewtopic.php?t=3535

W sumie racja. To też mogła by być zrzynka własnie z tej sceny.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):W przypadku Koszmaru akurat co by tu mogło byc robione inna metodą niż kopiuj wklej ?
Inny origin postaci? Inne motywy działania? Dorosłe ofiary zamiast nastolatków? Rozbudowanie motywu rzeczywistości istniejącej w snach np. w stylu Silent Hill? I tak dalej i tak dalej? Możliwości jest multum.

Odpowiedz
To by dziamgali, że to już nie Freddy Kruger. Niestety taki film to jednocześnie pewny sukces i pewna porażka.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
shamar napisał(a):W przypadku Koszmaru akurat co by tu mogło byc robione inna metodą niż kopiuj wklej ?
Inny origin postaci? Inne motywy działania? Dorosłe ofiary zamiast nastolatków? Rozbudowanie motywu rzeczywistości istniejącej w snach np. w stylu Silent Hill? I tak dalej i tak dalej? Możliwości jest multum.

No przeciez jużtu masz - Fred jest pedofilem :grin: - i już inny origin postaci :grin: I skąd wiesz, ze nie bedzie zmienione / rozbudowane ?

Odpowiedz
Widzieliście trailer remake'u Karate Kid? Tego filmu o chłopcu z osiedla który szkolił się u sąsiada żeby nie bili go inni chłopcy z osiedla? W bombastycznym wieku XXI chłopiec leci do Chin i uczy się w jakimś mnisim klasztorze z Jackie Chanem, jest pompatyczna muzyka na 100000-osobową orkiestrę i jazdy kamery z kosmosu prosto do wnętrza mózgu bohatera. Co za SYF! Ale idealnie obrazuje współczesne spojrzenie holyłódu na sztukę filmową.

Odpowiedz
Mnie i tak najbardziej intryguje, skąd się wziął tytuł "Karate Kid". Sam trailer? Nie byłoby tak tragicznie, gdyby akcja nie odbywała się w środowisku 10-latków. To już "Never back down" jest lepszym remakiem Karate Kid.

Odpowiedz
Dokładnie. Jak nisko upadł Jackie Chan, że musi na ekranie klepać się z dziećmi z podstawówki, a w TV reklamować jakieś gówna niby-treningowe? Damn!
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Amerykańskie filmy z jego udziałem to sam szajs, skąd to zdziwienie?

Odpowiedz
"Kowboj z Szanghaju" był fajny :)
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Dokładnie. Jak nisko upadł Jackie Chan, że musi na ekranie klepać się z dziećmi z podstawówki, a w TV reklamować jakieś gówna niby-treningowe? Damn!

Hehe jakbyś zobaczył jego gażę to pewnie byś nie ocenił tego jako "nisko" :)

Odpowiedz
military napisał(a):"Kowboj z Szanghaju" był fajny :)

I Godziny Szczytu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
To moze byc naprawde przyzwoita komedia:

Odpowiedz
Tylko szkoda, że cały film można zredukować do owego trailera.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon