Trailery filmowe.
NUDA! Trailery or GTFO.

Odpowiedz
Aftershock - niezły kabaret, podobał się zwłaszcza komiczny dźwięk "PLASK", który pojawia się, kiedy jednemu gościowi spada coś na rękę (implikując, że mu ją odcina).

Natomiast co do Divide - widocznie niektórzy nie dorośli do tego filmu.:)

Odpowiedz
Jeśli ktoś chciałby rozładować przedświąteczne napięcie to może się wyżyć opisując swoje wrażenia po tym zwiastunie.

Odpowiedz
jak zwykle żałosne, chociaż z incepcją im się udało :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Udało im się, tym bardziej, że od 2010 roku Incepcja w ogóle nie była obiektem żartów, parodii i memów.

Odpowiedz
nie widzę związku
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja też nie widzę związku między udanymi żartami a srakami pokroju takich pseudokomedyjek :)

Odpowiedz
To chyba najmniej zabawny zwiastun, jaki widziałem w tym roku.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
0:37 <- Mama Madzi
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz

To trochę dziwne, ale muszę napisać, że Lubezki i Malick się powtarzają z wyglądem ich nowego filmu, gdyby nie aktorzy, to wiele ujęć można pomylić z Drzewem Życia. Ogólnie nie spodziewam się niczego specjalnego, ale kurde dla samych zdjęć kupię bilet.

Odpowiedz
Znowu to samo. Dlatego, chociaż wygląda to bardzo ładnie, nie przeczę, to nie pozostaje nic innego jak machnąć ręką.

Odpowiedz
Większość filmów wygląda podobnie, tj. w ogóle niecharakterystycznie, nawet jak zdjęcia są świetne. Więc nie widzę tu problemu, że Malick z Lubezkim powtarzają formę z poprzedniego filmu, bo mimo tego, jest ona nadal bardzo oryginalna. I z tego powodu, paradoksalnie, trudno tu mówić naprawdę o jakimś powtarzaniu.

Odpowiedz
Niestety Malick zamienił się w Paolo Coelho, ale "Podróż do Nowej Ziemi" i tak pozostanie jednym z moich ulubionych filmów.

Odpowiedz
Jednym z moich ulubionych filmów pozostaje "The Thin Red Line", co nie zmienia, że to coś wygląda jak "Tree of Life 2" jeden z najgorszych filmów jakie widziałem w życiu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Z drugiej strony jeżeli wizualna forma będzie taka jak w "Drzewie", a fabularnie bez artystycznych udziwnień, to czemu nie? Co prawda zwiastun zapowiada, że będzie ciąg dalszy egzystencjalnych rozkmin Malicka, ale specjalnie nie zamierzam się zrażać, bo "Drzewo" to ciągle jeden z najładniejszych filmów minionego roku, jakie miałem okazję oglądać.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Nieuzasadnione pocztówkowe ujęcia z pijanej kamery bez artystycznych udziwnień?

Odpowiedz
Ale przecież recenzje po festiwalu bodajże w Wenecji były i z tego co pamiętam, to dominowało zdanie, że jest jeszcze bardziej miałko fabularnie niż w Drzewie Życia.

Odpowiedz
A są dinozaury?

Odpowiedz
25-minutowych scen stworzenia świata w tym filmie bym się już nie spodziewał. "Drzewo życia" spotkałoby się także z dużo lepszym odbiorem, gdyby wypieprzyć te dziwaczne sceny z Seanem Pennem.

Samą historię Brada Pitta, Jessicy Chastain i ich synów oglądało mi się bardzo dobrze i gdyby np. "To the Wonder" zostało właśnie taką historią (nawet z tymi pocztówkowymi ujęciami pijanej kamery na dłonie, stopy, ucho, morze i klucz lecących ptaków) nie miałbym nic przeciwko. Póki co istniejące gdzieś tam w necie krótkie opisy nie zapowiadają, że Malick będzie się znowu godził z Bogiem, wykładał kreacjonizm lub przekazywał obrazami dekalog itp.

Na razie mamy do oceny tylko trailer, który - owszem - bardzo przypomina zwiastun do "Drzewa" (też był bardzo ładny i specjalnie nie było po nim wiadomo o czym ma być film), ale ja tam zwyczajnie nie chcę się uprzedzać. Może wyjdzie fabularna papka, a może po prostu najlepiej nakręcony film o nieszczęśliwej, wypalonej miłości. I tego drugiego Malickowi oraz sobie życzę.

EDIT: Nie czytałem tych recenzji, być może wszyscy macie rację ;) Ja po prostu ciągle daję szansę. Może naiwnie.

Odpowiedz
Nie trailer, ale pierwsze 4 minuty Warm Bodies. I o ile zwiastun mnie przekonał i chciałem to obejrzeć to pierwsze minuty sprawiły, że chce oglądać teraz. Więcej. Bardzo mi się podoba, czekam!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon