Trailery filmowe.
Dokladnie - poczciwiec, popychadlo, to wlasnie dawalo sile tej postaci. W niektorych momentach wyglada jak shot-for-shot remake a w niektorych jakby rozszerzyli troche swiat filmu. Zobacze, ale chyba na podgladzie raczej z ciekawosci co zmieniono. 

Odpowiedz
(25-10-2018, 17:57)harlequinade napisał(a):

Bardzo dobrze zmontowany trailer. Nie mam pojęcia, co to jest - czarny bałądź 2, przygody Kory w zaświatach? - ale i tak chcę obejrzeć.

Odpowiedz
(30-10-2018, 13:15)Snuffer napisał(a): Wyglada na to, ze zniknie tez humor z oryginalu.
A moim zdaniem wręcz przeciwnie, zwiastun humor akcentuje całkiem sprawnie.

Jeżeli będzie zachowany humor to Neeson to IMO bardzo fajny wybór w kontekście jego akcyjniakowej kariery ostatnich lat. Film wygląda też chyba ładniej. Jedyne, co mi sie nie podoba póki co to główny zły - oryginalny aktor był znakomity, a tutaj zapowiada się dość generycznie. Przynajmniej z wygladu.

Odpowiedz
Dla tych co chcieli Elbę w roli Jamesa Bonda:

Odpowiedz
Może wygląda bardziej klasycznie niż Kubo, ale i tak od kiedy Pixar popadł w sequele Laika stała się chyba moim numerem jeden, jeżeli chodzi o animacje:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Po pierwsze - Pikachu z głosem Deadpoola powoduje u mnie dziwny dysonans.
Po drugie - live action pokemon? GTFO

Odpowiedz
Wygląda zdecydowanie lepiej, niż się zapowiadało. Z tymi pokemonami, ich designem, jednak nie idą na siłę w jakiś tam większy "realizm", co jest na +.

Wyczuwam tutaj fajną chemię między tym CGI-Pikachu (dla mnie już teraz wygląda jak pełnowymiarowa postać na miarę Szopa z GotG) i głównym bohaterem. Tylko kurczę... rzeczywiście, tego głosu to Deadpool nie powinien podkładać :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Mocny kandydat do jednego z przyszłorocznych 1/10 w moim notesiku. O ile w ogóle będzie mi się chciało to oglądać. Zapowiada się fatalnie.

Nie, żebym oczekiwał po tym pomyśle czegoś chociażby umiarkowanie dobrego.

Odpowiedz
Dla mnie bardzo fajnie to wygląda. Lepiej się zapowiada niż filmowy DragonBall, ale w sumie nie ma poprzeczki w ogole postawionej. A głos Pikachu mógłby być jednak nieco inny.

Zresztą DB jest tak czy srak dupiaste, anime czy nie anime. Zawsze byłem #teampokemon.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Niestety z tymi Pokemonami taki minus, że jeśli to uzyska dobry wynik w BO, to zaraz zapowiedzą 41215 spin-ofów i 3 trylogie na lata 2020-2050 -.-

Ps. Widzę, że pomimo podpisanej umowy z Universalem to Legendary z WB rozstać się nie może..

Odpowiedz
Ale ten Pikachu jest słodki :P

Odpowiedz
Ja też jestem mile zaskoczony, (zwłąszcza w porównaniu z tym teaserem "Toy Story 4), gdyż naprawdę dobrze to wygląda i Pikachu z głosem Reynoldsa to niezły patent. Jak będą dobre recenzje to na pewno się na to przejdę.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Pikachu wygląda PRZESŁODKO, ale mój mózg nie jest w stanie przetworzyć tego stworka z głosem Reynoldsa :)

Odpowiedz
A na moje wyczucie to jak chcieli zrobić aktorskie pokemony, powinni pójść w takie, jak by to ująć, klasyczne. W sensie, że trenerzy, stadiony, zdobywanie odznak i przygody w drodze - jak w grach i serialach. Bo to, co tutaj widzę, wydaje mi się takie jakby bardziej ściśle dla fanów, a mniej dla kogoś, kto w tym wszystkim nie siedzi. Łatwiej byłoby niedzielnemu widzowi wkroczyć w ten świat, gdyby film musiał mu tylko wytłumaczyć, że jest sobie taki świat z pokemonami, ludzie je łapią do takich kulek i staczają pojedynki. A tak jeszcze wprowadzają dodatkowe zamieszanie z gadającym Pikachu i, kurde, zagadką detektywistyczną?

Skąd to się w ogóle wzięło? Kto wpadł na taki pomysł? Przecież zwykły film "Pokemon" oparty na walkach, podróżach, przygodach i zdobywaniu odznak mógłby być czymś o wiele bardziej epickim niż opowieść z cylu "chłopak i jego gadający futrzak na tropie". No i właśnie, lepiej byłoby szerszej publiczności przybliżyć pokemony najpierw w takiej klasycznej formie, a dopiero potem eksperymentować. Bo ten "Detektyw Pikachu" wygląda jak jakiś spin-off, który mógłby powstać po tym, jak już świat pokemonów na dobre zadomowił się w kinie. A oni od tego zaczynają? Średnio mi się to widzi.

Odpowiedz
Wyobrażasz sobie ten kwik, gdyby zrobili aktorskie Pokemon oparte właśnie na walkach i zdobywaniu odznak? Przecież to jawna promocja zmuszania zwierząt do walk kogutów, gdzie to człowiek ma wyłącznie profit :). I to było wiadome zanim od świadomości przebił się termin SJW.

(12-11-2018, 21:52)Mierzwiak napisał(a): Pikachu wygląda PRZESŁODKO, ale mój mózg nie jest w stanie przetworzyć tego stworka z głosem Reynoldsa :)

Same. Dla mnie Pikachu to tylko z głosem Ikue Otani:

Nie mogli zatrudnić aktorki?

Odpowiedz
Ktoś ogarnięty w Pokemonowej mitologii może mi powiedzieć czy ten Detektyw Pikachu to ten sam Pikachu co tam biegał z Ashem i s-ką, czy to inny osobnik?

A odczucia podobne co al_jarid. W sensie, nawet sympatycznie to wygląda, ale jakoś zabierają się za to od dupy strony.

Odpowiedz
Myślę, że fikcyjne CGI stwory nie będą obchodzić obrońców praw zwierząt.

Historia trenera Pokemon to idealny materiał na kilka filmów i jakąś konkretniejszą, bardziej rozbudowaną historię. A przygotowanie takiego czegoś, jakościowo dobrego, wymaga sporo czasu. "Detektyw Pikachu' wygląda natomiast na takiego fajnego one-shota, skierowanego do młodszej widowni, który ma wybadać grunt. Jak się sprzeda to będziemy robić następne, a jak nie.. to będziemy próbować dalej doić markę, ale inaczej :P

Ale z tym projektem Pikachu to strzelili w 10. Robi furorę i będzie z niego idealna zabawka dla dzieciaków. Ciekawe jak tam teraz nastroje w ekipie filmowego Sonica.

@Grievous

Nie, to inny Pikachu, na podstawie innej gry.

Wstępnie tak przeczytałem opis fabuły i wygląda na to, że będzie się pokrywać z filmem, więc dla uniknięcia spoilerów, może lepiej nie czytać zbyt dokładnie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Detective_Pikachu

Odpowiedz
(12-11-2018, 21:52)Mierzwiak napisał(a): Pikachu wygląda PRZESŁODKO, ale mój mózg nie jest w stanie przetworzyć tego stworka z głosem Reynoldsa :)

W Deadpool 3 na pewno będzie o tym żart :D

Odpowiedz
Głos z gierki bardziej mi pasował, ale ten tutaj nie jest aż takim minusem.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon