Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
13-11-2023, 12:22
|
Trailery filmowe.
|
|
Nie ma tutaj wizji ani spójności, kupowałem to jeszcze jako tako w Suckepunch, bo tam dla przegryzienia fantastyki był rzeczywisty świat, ale tutaj jest po prostu "wszystko, naraz, wszędzie" ze Snyderem na pełnej kur**e, dobry Snyder to taki który dostaje maksymalnie 80% swobody, bez smyczy sam sobie szkodzi.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 13-11-2023, 12:22 (13-11-2023, 11:47)Paszczak napisał(a): Więc ogólnie to zżynka z Battle Beyond the Stars. Będącego żżynką z Siedmiu Wspaniałych. Będących zżynką z Siedmiu Samurajów. Heh, no dokładnie. Już jak usłyszałem, że Snyder robi "Siedmiu samurajów" w kosmosie, pierwsza moja myśl była "Chwila, chwila, przecież już był taki film". 13-11-2023, 12:23
Zwiastun lepszy niż ten pierwszy. Miszmasz wizualny mocno gryzie, bo to ścinki pod zwiastun. W samym filmie pewnie będzie bardziej strawne, skoro będą raczej płynnie przechodzić przez lokacje.
Bardziej boli jakość efektów, taka typowo Snyderowska. Intronizacja Wachowskich fabularnie i aktorsko jaka była taka była, ale jednak schludniej i ładniej wyglądała. A przy filmach tego typu, to też ważny aspekt. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-11-2023, 14:45
Ja do efektów nie mam pretensji, bo ja lubię wizualna stronę Snydera, ale... Te kolory są strasznie monotonne w tym trailerze.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 13-11-2023, 15:15
Ale zmasakrowali "Children of the Revolution" T.Rexu. Fuj :(
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
13-11-2023, 15:16
"Children of the Revolution" tylko w wersji extended.
A co do zwiastuna - nie oglądałem go. Poprzedniego też nie. I filmu także raczej nie zobaczę. Mam dość już tych wtornych wysrywów. I coraz częściej - w każdej postaci. Staję się zgredem, ktòry woli powtorzyc coś starego, pamietanego jako dobre, niz niepewne nowosci.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-11-2023, 17:50 Cytat:Staję się zgredemKiedy myślisz, że Shamar osiągnął absolut w byciu zgredem, a ten twierdzi, że jeszcze nawet nie zaczął
13-11-2023, 17:56
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
14-11-2023, 01:23
Hurtowo...
Pełen zwiastun "The Book Of Clarence". Nowy film Michela Franco (m.in. "Opiekun" i "Nowy porządek"). W rolach głównych Jessica Chastain i Peter Sarsgaard. Adaptacja powieści Megan Hunter z akcją osadzoną w dotkniętym ekologicznym kryzysem Londynie przyszłości. Z niszczonego powodziami miasta drogę powrotną do domu stara się znaleźć samotna matka z nowo narodzonym dzieckiem. W roli głównej Jodie Comer. Grają także Joel Fry, Katherine Waterston, Mark Strong i Benedict Cumberbatch. Nowy film Mattea Garrone - twórcy m.in. "Gomorry" i "Dogmana". Historia dwóch nastolatków z Senegalu, których marzeniem jest raperska kariera. By je spełnić ruszają w długą drogę przez Afrykę do Włoch... 29-11-2023, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2023, 17:43 przez Trailery Srailery.) E, tak zmarnować okazję żeby dać tytuł "Sharks on a Plane" :(
02-12-2023, 18:25
Tym razem pełna zapowiedź. Anthony Hopkins jako "ojciec" psychoanalizy Zygmunt Freud w adaptacji sztuki Marka St. Germaina. Akcja filmu rozgrywa się tuż przed II Wojną Światową, kiedy cierpiący na chorobę nowotworową Freud zaprasza autora "Kronik z Narnii" C.S. Lewisa (Matthew Goode) na debatę o istnieniu Boga.
Na Ziemi wybucha globalny konflikt. Czyich rozkazów posłucha załoga Międzynarodowej Stacji Kosmicznej? W obsadzie m.in. Ariana DeBose, Chris Messina i John Gallagher Jr. 04-12-2023, 19:38
Dwa horrorki...
Ekranizacja "Powrotów zmarłych" Johna Ajvide Lindqvista. Historia trzech rodzin, których zmarli członkowie nieoczekiwanie... wracają do życia. 06-12-2023, 23:14
Ten drugi film to adaptacja książki od autora "Let The Right One In", już dawno temu słyszałem, że adaptują tą powieść, a potem była cisza w temacie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 06-12-2023, 23:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2023, 23:21 przez marsgrey21.)
Jak ktos celenie zauwazyl w komentarzach, fajnie, ze Pitt i Jolie obsadzili swoje adoptowane dzieci w remaku:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
08-12-2023, 02:36
Na Facebooku już pękły dupy o kolor skóry fikcyjnych postaci xd W dodatku mieć ból dupy o Glovera, człowieka renesansu, który w każdej dziedzinie sprawdza się świetnie xd
08-12-2023, 11:19
Gdyby jeszcze "Mr. & Mrs. Smith" to był rzeczywiście jakiś klasyk, to kto wie, może sam bym się przyłączył do narzekań. Ale film był co najwyżej średni. Obejrzałem raz, w ogóle mi się nie podobał, nigdy do niego nie wróciłem, a teraz już nawet wyrzuciłem z pamięci. Nie mógłbym mieć bardziej wywalone.
08-12-2023, 11:31 (08-12-2023, 11:19)Krismeister napisał(a): Na Facebooku już pękły dupy o kolor skóry fikcyjnych postaci xd W dodatku mieć ból dupy o Glovera, człowieka renesansu, który w każdej dziedzinie sprawdza się świetnie xdBez kitu, tym bardziej że zapowiada się to o wiele bardziej interesująco niż ten sredniak z Brangeliną. Obsada wygląda imponująco. Btw, zły dział, bo to ma być serial.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 08-12-2023, 11:44 (08-12-2023, 11:19)Krismeister napisał(a): Na Facebooku już pękły dupy o kolor skóry fikcyjnych postaci xd W dodatku mieć ból dupy o Glovera, człowieka renesansu, który w każdej dziedzinie sprawdza się świetnie xd Mi pękła dupa na wieść, że ten remake jest w ogóle robiony. A jak jest zrobiony? Wygląda jak jak typowy direct-to-stream bieda-akcyjniak. Urok i potencjał pierwotnej wersji wynikał z tego, że Jolie i Pitt na samym początku polowali na siebie. Tutaj jest to zrobione w schemacie sequela, od początku parka wjeżdża na misje razem i udaje małżeństwo. Po drugie - Jolie & Pitt byli jednak atrakcyjni (a przy okazji umieli grać), a tutaj widzę, że Glover zabierze jakieś 98% seansu dla siebie bo ta kobietka to tak z 3/10 maksymalnie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
08-12-2023, 11:51 (08-12-2023, 11:31)al_jarid napisał(a): Gdyby jeszcze "Mr. & Mrs. Smith" to był rzeczywiście jakiś klasyk, to kto wie, może sam bym się przyłączył do narzekań. Ale film był co najwyżej średni. Obejrzałem raz, w ogóle mi się nie podobał, nigdy do niego nie wróciłem, a teraz już nawet wyrzuciłem z pamięci. Nie mógłbym mieć bardziej wywalone.Już nie mówić o tym, że film z Pittem i Jolie to też jest remake serialu, więc to nie tak, że to jakaś super marka z historią tylko rzecz, która lata sobie po holly i raz ja jakiś czas ktoś robi nową wersję. Zwiastun wygląda zaskakująco fajnie, ale irytuje mnie, że to kolejny serial, który mógłby być filmem. Szkoda mi życia na te produkcje. Link do serialu, o którym z jakiegoś powodu ludzie totalnie zapomnieli i myślą, że film z Jolie to oryginalna produkcja https://www.filmweb.pl/serial/Pan+i+pani+Smith-1996-94312 08-12-2023, 12:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2023, 12:07 przez Corn.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 53 | 18,850 |
18-07-2026, 16:39 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe | Craven | 833 | 156,434 |
08-07-2026, 13:21 Ostatni post: shamar |
|
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 192 | 52,943 |
07-06-2026, 15:18 Ostatni post: Mefisto |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,956 |