Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers: Dark of the Moon (2011)
Jako że sam Michaś Zatoka potwierdził informację oficjalnie na swojej stronie internetowej można obwieścić i założyć temat. Trzecia część powstanie już nie długo, premiera jest zatwierdzona na 1 lipca 2011 roku. I to by było na tyle dobrych informacji. Bo o ile cieszę się że będzie dość szybko kontynuacja i obsada się nie zmieni to smuci mnie osoba reżysera. Miałem cichą nadzieję że nastąpi zmiana reżysera trójki. Bay był głównym winowajcą tego dlaczego druga część była taka jaka była. W najlepszym wypadku dostaniemy genialne efekty i sceny akcji ale najprawdopodobniej nic po za tym. Mimo tego czekam z niecierpliwością i na bank będę śledził najnowsze informacje na temat produkcji. Bay potwierdził że rozpoczął etap przedprodukcyjny. Wraz z Ehrenem Krugerem i Spielbergiem Bay spotkał się by omawiać szczegóły fabuły. Bay odwiedził również siedzibę ILM.
Podobno już mają świetną historię na trzecią część. Pożyjemy zobaczymy :razz:
http://thefilmstage.com/2009/10/01/transformers-3-set-for-2011/
http://www.filmweb.pl/%22Transformers+3%22+b%C4%99dzie+gotowy+na+lato+2011+roku,News,id=54835
Póki co czekamy na rozszerzoną wersję dwójki która ma się chyba pojawić na Blu-Ray. :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Akurat Bay to najmniejszy problem tej serii. Nie on napisał te debilne scenariusze.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Tu się mylisz. Podobno właśnie te debilizmy w pierwotnym scenariuszu Orciego i Kurtzmana
nie miały miejsca. Dorzucił je właśnie Michaś, ale po co to pewnie on sam tylko wie.

Odpowiedz
O, super że powstał ten temat, będzie nowe miejsce dla 30 stron słownych przepychanek jeszcze zanim pojawi się pierwszy fotos z planu :)

Odpowiedz
Danus napisał(a):Bay odwiedził również siedzibę ILM.
Podobno już mają świetną historię na trzecią część.
Czy to znaczy, że ILM odpowiada teraz za historię? Sensownie, w końcu i tak już odwalają 90% filmu. :wink:

Odpowiedz
Ja bym napisał, że 99 procent :) Cóż nic gorszego od 2 części pewnie wymyślić się nie da. Choć zabrakło mi stada kopulujących się nawzajem psów. No i okaże się, że Shia to ukryty transformer,
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Co ty gadasz, przecież wszyscy wiedzą, że Shia to ukryty decepticon, najpewniej syn Megatrona i tylko się tak czai, żeby w najmniej spodziewanym momencie załatwić transformersy (stąd "deception" w nazwie). A kopulujące psy to tak naprawdę hodowla tajnej broni, która w chwili ataku sparaliżuje dobre roboty powodującym rdzę moczem.
Z góry przepraszam za te ciężkie spojlery.

Odpowiedz
Cytat:Choć zabrakło mi stada kopulujących się nawzajem psów.

Ja liczę na kopulujące Transformery, a może nawet na zakazaną miłość między Transformersem a piękną Decepitokonką. Skoro roboty z kosmosu tak naśladują ludzi, to niech będą konsekwentne.

To jest dobre pytanie, kto wsadził "humorek" do drugiej części. Bay nie pisuje scenariuszy, ale na realizowane przez siebie jakiś wpływ ma. Nie ma mowy o udziale Orciego i Kurtzmana w trzeciej części (szkoda), jest tylko Kruger. Filmy na podstawie jego scenariuszy mnie nie zachęciły, choć sądząc po "Krzyku 3" facet lubi efekciarskie zagrywki. Do Transformers jak znalazł. Bay pewnie nie powściągnie upodobania do piardów, skoro nie przeszkodziło w sukcesie TR:ROTF, ale jeszcze nie kręcił trzeciej części czegokolwiek. Może dla odmiany zdecyduje się postawić na stary dobry komizm postaci i sytuacji z umiarkowaną (czytaj: tyle, co w pierwszej części) ilością humoru fizjologicznego. Właściwie większym problemem Baya będzie zrobienie jeszcze większej rozwalanki. Skala tej z drugiej części będzie trudna do przebicia. Ale nie dla Baya!
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Cytat:Właściwie większym problemem Baya będzie zrobienie jeszcze większej rozwalanki.

Większa rozwalanka byłaby chyba wtedy,gdyby zabrakło w filmie kwestii mówionych :wink:
Choć to w sumie byłby plus patrząc jakim poziomem dialogów uraczyli nas scenarzyści poprzednich części :grin:
koronex1989

Odpowiedz
zaraz, zaraz... a bay nie mial przypadkiem dac sobie spokoj z transformersami? wszedzie pisali, ze wezmie sie za jakis super ambitny film, bez efektow, niby "autorski".
Youniverse

Odpowiedz
No wiesz Sharlto Copley miał ponoć po Dystrykcie 9 nie grać w filmach a już znalazł się w obsadzie Drużyny A :wink:

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
koronex1989

Odpowiedz
Bartholomew napisał(a):a bay nie mial przypadkiem dac sobie spokoj z transformersami?
Bo tak miało być. Bay nie chciał robić Transformerów bo chciał się zająć innym projektem. Ale widać że włodarze Paramount machnęli mu przed nosem sporą gotówą skoro się zgodził już teraz zacząć prace na trójką.

Odpowiedz
Czyli będzie to film zrobiony tylko dla forsy, bez serca. W przeciwieństwie do poprzednich części, które stanowiły poruszający, głęboko osobisty manifest Bayowej wrażliwości artystycznej.

Odpowiedz
Wrażliwość artystyczna Baya kończy się na kopulujących psach :)

Gdyby reżyserem był ktoś inny, byłaby nadzieja na przyjemne kino rozrywkowe.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie za szybko z tym tematem? Do 2011 jeszcze sporo czasu.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
No ale Danus musi mieć gdzie zamieszczać newsy, czyż nie?

Odpowiedz
Azgaroth napisał(a):Nie za szybko z tym tematem? Do 2011 jeszcze sporo czasu.
Skoro już rozpoczął się etap przedprodukcyjny, chyba można założyć :razz: Zresztą wcale nie tak dużo czasu do premiery :wink:

Odpowiedz
Kurna, Danus. IMDB podaje, że premiera to 2012. Za trzy lata, what the fuck?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Danus chce mieć do tego czasu conajmniej 50 stron w topicu, żeby pokazać, że Transformery są ważne i należy im poświęcać uwagę. :lol:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Kurna, Danus. IMDB podaje, że premiera to 2012. Za trzy lata, what the fuck?

Tak miało być pierwotnie, ale Michał postanowił przyśpieszyć prace :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon