Muszę przyłączyć się do forumowiczów, którzy twierdzą, że będzie tylko gorzej. Niestety, ale jak wspomniał Mierzwiak film swoje zarobił, a skoro George Washington i jego koledzy spłynęli strumieniami do kieszeni wytwórni i reżysera to Michaś dostanie całkowicie wolną rękę.
Pieprzenie o stonowaniu akcji to sobie może między bajki wsadzić. Już widzę filozoficzne rozmowy o iskrze, bezsensie wojny i życiu w ciągłym ukryciu ... dupa ! Będzie: dup, dup, transformacja, seria z karabinu, napalm, wojsko, czołgi, jeb, jeb, transformacja i jakaś mega rozpierducha na koniec z kopulującymi psami, kotami i żółwiami w tle !
Sorry, ale nie ma opcji. Pewnie pójdę na ten film dla efektów, ale wszystkie zapowiedzi traktuję z ogromnym przymrużeniem oka, wręcz je zamykam ;)
Cytat:dup, dup, transformacja, seria z karabinu, napalm, wojsko, czołgi, jeb, jeb, transformacja i jakaś mega rozpierducha na koniec z kopulującymi psami, kotami i żółwiami w tle !
Chyba właśnie napisałem scenariusz 3 części. Dołożę jakiegoś bossa, 2 kartki A-4 dialogów i wysyłam do wytwórni ;) Łoo zapomniałbym ! Kilka mega scen z amerykańską flagą i dzielnymi marines :D
18-01-2010, 22:37
Legions of the Fog
Liczba postów: 2,290
Liczba wątków: 25
Arahan napisał(a):Będzie: dup, dup, transformacja, seria z karabinu, napalm,
Prawie bym się zgodził, ale bez tego pogrubienia. W TRF2 wlaśnie tego brakowało. Gdzieś niby tam coś się zmienia, ale przysłonięte słupem, budynkiem i ciach - taka tania mieszanka, bo co robot zaczął się zmieniać, to coś wpadało w kadr i widziałem go, jak już się zamienił. Zdecydowanie mniej mi się to podobało niż zabawa w jedynce.
No cóż - ja życzyłbym sobie super 3, ale po ostatnim seansie w kinie, wymęczyłem się na drugiej części, (żeby nie powiedzieć zawód roku :( )
loading podpis...
19-01-2010, 09:34
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Arahan napisał(a):transformacja,
Na tym polega idea Transformerów. A tego w dwójce było za mało, albo jak wspomniał martini było czymś zasłaniane.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
19-01-2010, 14:23
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
A no rzeczywiście brakowało jakiś fajnych scen "transformacji" w dwójce. Czyli kolejna rzecz, którą można byłoby poprawić w "trójce". Ja zaś dalej twierdzę, że mniejsza liczba robotów to dobry pomysł. Zresztą czasami podczas tych walk, a już szczególnie tych w Egipcie czasami można było się pogubić, kto z kim walczy. Oczywiście wiem, że te ciemne roboty są złe, a te jasne z natury dobre, ale czasami naprawdę można się było pogubić :wink:
P.S. A przy okazji zapadam może trochę głupie pytanie, wynikające z tego, że nie jestem jakimś wielkim specjalistą od Transformerów. Mianowicie interesuje mnie, w co "transformował" się Megatron w tej animowanej serii, czy też zabawkach? Gdyż ja naprawdę nie wiem :oops: :wink:
21-01-2010, 01:27
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,239
Liczba wątków: 72
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-01-2010, 01:47
Fanboy Nolana
No tak, od czego mamy niezawodną Wikipedię :smile: :wink: Nic też dziwnego, że w filmie nie zamienia "transformuje" się w pistolet, gdyż nie mam pojęcia jak niby to miałoby wyglądać :???: :wink:
21-01-2010, 03:03
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Jak to jak? Głównym powodem było to, że taki zabieg spowodowałby mimo wszystko zmniejszenie rangi Megatrona. Sam strzelać nie mógł, jakiś transformer musiał go używać i takie uniezależnianie przywódcy od innych nie podobało się twórcom.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
21-01-2010, 13:27
Fanboy Nolana
Króciutki tekścik odnośnie "Transformers 3" ze strony Michaela Baya:
"Hello everyone,
Busy scouting â Chicago, Detroit, and Washington D.C. for Transformers last week. Things are going well. The script is feeling very different from the other two."
W sumie tylko tyle, ale znowu podkreśla "inność" scenariusza, a więc czyżbyśmy mieli oczekiwać trochę "innego" filmu? Kto wie? :wink:
28-01-2010, 01:34
TermiGifiernator
Może będzie mniej żygowego humoru. Zobaczymy.
28-01-2010, 21:10
Fanboy Nolana
Danus napisał(a):Może będzie mniej rzygowego humoru.
Oby, to już pierwszy punkt, aby ten film był lepszy od "dwójki" :smile: W sumie mnie się podoba, że ten film powstanie, gdyż tak istnieje możliwość zatarcia złego wrażenia po "dwójce".
28-01-2010, 23:58
Stały bywalec
Liczba postów: 13,338
Liczba wątków: 77
3 zasady jakimi powinien kierować się Bay przy kręceniu następnej części:
- zero ciepłych i jaskrawych kolorków, wszystko stonowane chłodem i brudem
- zero głupich dowcipów (jasne, jakiś humor może być, ale nie kloaczny do diabła!)
- mniej biegania i krzyczenia, a więcej scen spokojnych, ale dużo mówiących (jak np. scena prezentacji teamu Optimusa w części pierwszej)
Jeżeli Bay nie spełni moich życzeń to zrobię coś okropnego - TF3 obejrzę na kompię i zjadę równo :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-01-2010, 14:42
Banned
Liczba postów: 34,153
Wasza dziecinna naiwność tylko udowadnia, że Bay ma dla kogo kręcić kolejne części ;)
29-01-2010, 18:29
Fanboy Nolana
Cytat:3 zasady jakimi powinien kierować się Bay przy kręceniu następnej części:
Yhy :smile:
Cytat:- zero ciepłych i jaskrawych kolorków, wszystko stonowane chłodem i brudem
O.K. Tylko ja nie chcę, aby ten film wszedł w kierunku tzw. "mroku". Gdyż po sukcesie "tha Dark Knight" teraz coś wszyscy chcą iść w tzw. "pseudo-mrok" i "pseud-powagę". Więc tego bym nie chciał. Chłód i brud może być, ale co do ciepłych i jaskrawych kolorków to i tak będą się musiały pojawić, gdyż w końcu tak kolorystycznie mniej więcej prezentują się Autoboty.
Dlatego też podczas tej nawalanki w "drugiej części" to przynajmniej wiedziałem kto kogo nawala, gdyż po kolorze wiedziałem, że ci źli są ciemni, a ci o wesołych kolorach dobrzy :wink:
Cytat:- zero głupich dowcipów (jasne, jakiś humor może być, ale nie kloaczny do diabła!)
Co do tego to jesteśmy wszyscy zgodni. Zresztą sam nie raz pisałem zero scen a la kopulujące psy i już lepiej. Ale jak sam zauważyłeś jakiś humor musi być. W "jedynce" nie był taki zły, więc czemu nie podążyć tą drogą. Zwłaszcza, że humor, trochę ironii i lekka szczypta pastiszu moim zdaniem musi.
Cytat:- mniej biegania i krzyczenia, a więcej scen spokojnych, ale dużo mówiących (jak np. scena prezentacji teamu Optimusa w części pierwszej)
Też się zgadzam. Tylko aby te sceny mówiące też nie były jakieś zbyt poważne, pseudofilozoficzne, zbyt napompowane, że się tak wyrażę, gdyż wtedy stałyby się po prostu śmieszne. Ale jakieś dobre dłuższe spokojne sceny czemu nie. W sumie według mnie scena w muzeum w "dwójce" miała potencjał na coś lepszego, ale niestety "humor" ją pogrążył :neutral:
Cytat:Jeżeli Bay nie spełni moich życzeń to zrobię coś okropnego - TF3 obejrzę na kompię i zjadę równo
Brrr. Przerażasz mnie :razz: :wink: :wink: Tylko jak będziesz wiedział, czy Bay spełnił Twoje oczekiwania, czy nie, nie będąc w kinie? :???: To najpierw obejrzysz na kompie, a jak Ci się spodoba to pójdziesz do kina. Czy na odwrót najpierw obejrzysz w kinie, a potem na złość obejrzysz na kompie :???: :wink:
Cytat:Wasza dziecinna naiwność tylko udowadnia, że Bay ma dla kogo kręcić kolejne części
Być może :smile: Mnie tam to nie przeszkadza :wink:
29-01-2010, 22:48
Stały bywalec
Liczba postów: 13,338
Wawrzyniec -> zwiastuny chłopie, zwiastuny :) Jedno ujęcie ze spoconą Megan w pełnym Słońcu i film u mnie ląduje na HDD :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-01-2010, 00:38
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
jaja jak berety:
http://www.filmweb.pl/Paramount+zmusi+Baya+do+Transformers+w+3D,News,id=57898
zły paramont "zmusza" baya do kręcenia w 3D. już widze ten dialog:
boss paramontu: "michaś, masz tu 10 mln USD i kręć w 3D jak Cameron."
bay: "ale ja nie chce!"
boss: "ok, masz tu 20"
bay: "ale 3D to chwilowa moda. coco szanel mówiła przecież, że moda przemija, styl pozostaje"
boss: "ty nie masz stylu, wiec czego jojczysz? bierz 20 i wypierdalaj"
bay: "nie chce!"
boss: "ok, masz tu 30"
bay: "no dobra"
03-02-2010, 13:45
TermiGifiernator
Ja bym chciał by taka rozmowa Baya z bosem Paramountu wyglądała tak:
boss paramontu: "michaś, masz tu 10 mln USD i kręć w 3D jak Cameron."
bay: "ale ja nie chce!"
boss: "ok, masz tu 20"
bay: "ale 3D to chwilowa moda. coco szanel mówiła przecież, że moda przemija, styl pozostaje"
boss: "ty nie masz stylu, wiec czego jojczysz? bierz 20 "
bay: "nie chce!"
boss: "To wypierdalaj, jak nie Ty to kto inny nakręci to jak Cameron za przysłowiową paczkę fajek"
Panu Michasiowi podziękujemy. Niech ktoś inny dokończy to, co Bay spierdolił.
03-02-2010, 14:54
TermiGifiernator
Phil może chodzi o to, że po zabawkach była cała seria komiksów Marvela i to według historii z komiksów napisano scenariusze do obydwu filmów.
Cytat:Baj da łej - Danus, ile dałeś ROTFLowi?
Po pierwszym seansie 9/10 chyba, po drugim seansie dałem 6/10 ostatnio jak chciałem obejrzeć trzeci raz nie mogłem tak więc moja ocena spadła do 4/10. Można oglądać na podglądzie zatrzymując się tylko na najfajniejszych akcjach:P Takie jest teraz moje zdanie o ROTF.
03-02-2010, 15:39
TermiGifiernator
Jedynka jest mniej chaotyczna, jest sensowniejsza, jest mniej klozetowego humoru i z tego wychodzi bilans zajebiście dodatni:P
Wkleję swoją wypowiedź na temat dwójki, nie chce mi się powtarzać:
Cytat:Kurde chyba przechodzę na ciemną stronę mocy. Ostatnio zapuściłem sobie T:ROTF na BD i niestety już się tego nie da oglądać. Przejrzałem co fajniejsze sceny akcji i tyle. Już raczej nigdy nie obejrzę filmu w całości. Jako zlepek scen akcji które można obejrzeć dla efektów sprawdza się doskonale. Kurde co się ze mną dzieje.:P
Pierwsza część Transformers jest jednak dużo lepszym filmem. Aż boję się o część trzecią.
Mimo wszystko dalej uważam że efekty wymiatają i to najpoważniejszy IMO konkurent w oscarach dla Avatara.
03-02-2010, 16:13
Fanboy Nolana
Phil napisał(a):Tak mnie zastanawia... dlaczego TF, jako ekranizacja zabawek, zawsze umieszczane są w tym dziale?
Hehe, też mnie to zawsze intrygowało, ale jako osoba "nowa" i "świeża" na forum wolałem się nie pytać, aby się przypadkowo nie skompromitować, gdyż nie siedzę aż w tej całej "Transformers franchise" :wink:
Cytat:Phil może chodzi o to, że po zabawkach była cała seria komiksów Marvela i to według historii z komiksów napisano scenariusze do obydwu filmów.
Komiksy średnio kojarzę. Szczerze to już bardziej pamiętam i kojarzę filmy animowane. W tym "Transformers: The Movie", w którym jednego głosu użyczył sam Orson Welles.
A co do 3D to teraz widać wiele filmów ma nagle stać się 3D, mimo, że wcześniej tak nie planowano. "Transformers" w 3D, no może :???: Ale w sumie dla mnie to nie robi różnicy i jak Bay woli 2D to może dać mu lepiej wolną rękę. Oczywiście tylko w tej kwestii, gdyż co do żartów i humor w trójce, to przydałoby się go pokontrolować :smile:
03-02-2010, 17:36
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,239
Liczba wątków: 72
Wawrzyniec_85 napisał(a):Komiksy średnio kojarzę.
A ja doskonale pamiętam jak na początku lat 90-tych w jednym z sierpeckich kiosków pojawił się pierwszy numer "Transformerów" wydany przez TM- Semic, z Optimusem na okładce, o ten:
http://komiks.nast.pl/komiks/4579/Transformers-1-1/1991/
Jarałem się jak głupi po zakupie :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-02-2010, 18:55
|