Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Czy tylko mnie nie powaliło?
Skyline 2 + Aniołki Charliego. Blondyneczka ma ujęcia z rozszklonymi oczkami i... tyle.
Owszem rozpierducha może być klawa i na bank będzie masa poligonów, ale coś mi gaci nie zerwało.
29-04-2011, 13:47
Nowy
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 0
Gieferg napisał(a):Zdefiniuj "antyklimatyczny" w tym konkretnym przypadku bo kompletnie nie rozumiem co masz na myśli.
Chodziło o to, że poprzednie części nie miały jakiegoś wyraźnego klimatu. Były takie bezpłciowe z deka (przynajmniej w moim odczuciu). Tutaj już jakiś klimat jest (przynajmniej w trailerach).
29-04-2011, 14:24
Captain Skullet
Liczba postów: 20,317
Liczba wątków: 128
Cytat:Chodziło o to, że poprzednie części nie miały jakiegoś wyraźnego klimatu.
Wybitnie subiektywna rzecz. Jak dla mnie miały, (tak dwójka też, wystarczyło o 20 minut przyciąć i ogląda się całkiem nieźle, prawie tak jak jedynkę :P) poza tym "jakiś" klimat to akurat jest zawsze :P
Mimo rozczarowania dwójką i tak DOTM to najbardziej oczekiwany przeze mnie film w tym roku, a zwiastun niczego w tej materii nie zmienił ani na plus ani na minus.
29-04-2011, 14:29
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Bay znowu postawił na max realizm i dobre dialogi W 4 części okaże się, że cała kula ziemska to tak naprawdę jeden wielki transformer!
29-04-2011, 15:29
Cytat:Bay znowu postawił na max realizm i dobre dialogi
Kolejny "mądry", który wymaga od tego filmu realizmu.... :shock:
29-04-2011, 17:21
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,085
Liczba wątków: 4
Uwielbiam gdy wpada ktos nowy (w tym wypadku uberneue) nie bardzo orientujacy sie co i jak.
Daje Tobie maksymalnie 10-20 postow zanim porzucisz forum kmf.
Dlaczego? Zobaczysz :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-04-2011, 17:28
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Nie mogę się doczekać drugiego zwiastunu, gdy dadzą lasi jakiś tekst do wygłoszenia. Już tylko w tych dwóch scenach mam niezły polew, gdzie nic nie mówi a tylko świeci oczyma i ma głupią minę. :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
29-04-2011, 17:51
Nowy
Liczba postów: 23
Zwiastun imponujący.Ratujcie mnie,bo mam zamiar wybrać się do kina na tego gniota!... :grin:
29-04-2011, 18:19
Nowy
Liczba postów: 87
Mental napisał(a):Bay znowu postawił na max realizm i dobre dialogi W 4 części okaże się, że cała kula ziemska to tak naprawdę jeden wielki transformer!
Niekoniecznie. Podobno Bay trójką kończy swoją przygodę z TF :wink: . Może potem ktoś bardziej odpowiedni się za nie weźmie. O ile oczywiście do tego czasu Michaś się nie rozmyśli i nie zdecyduje, że jednak to on nakręci czwórkę.
29-04-2011, 20:26
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Plakacik:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
29-04-2011, 20:57
Captain Skullet
Jedno jest pewne - od Battle LA może być tylko lepiej :twisted:
No i nie powiesz Danus że to nie wygląda na "film inwazyjny".
29-04-2011, 21:42
TermiGifiernator
Być może wygląda. Zobaczymy po premierze jak to będzie wyglądało, po Battle LA to TF DOTM jest najbardziej wyczekiwanym przeze mnie filmem w tym roku.
Ciekawią mnie dwie sceny:
- do kogo celuje z broni Sam
- i jak rozumieć słowa Eppsa " przepraszam to koniec":)
Coś mi się wydaje, że w tej części wreszcie Bay uśmierci kilka Botów.
29-04-2011, 21:54
Król świata.
Liczba postów: 1,667
Liczba wątków: 8
Mikoto napisał(a):Może potem ktoś bardziej odpowiedni się za nie weźmie.
Ktoś bardziej odpowiedni? Podasz kogoś? Może Wajda? A może bracia Coen :mrgreen: Bay się urodził żeby wyreżyserować Transformers! Wszyscy jęczą na jego kiczowaty styl, teledyskowy montaż, za bardzo podkręcone kolorki czy oświetlenie. Mnie też te nazbyt odpicowane ujęcia drażnią ale właśnie to jest w nim zajebiste bo są odpisowane na 150% a i tak dadzą się oglądać. Nikt mu nawet do pięt w takim patosie nie dorównuje, i dlatego idealnie nadał się do wyreżyserowania tego filmu (mam na myśli pierwszą część). Druga część to dno, ale jak przyznał Gieferg - wywalić kilka scen i da się film strawić przez pryzmat genialnej pierwszej części. Trzecią część zobaczymy jak się pojawi i wtedy osądzimy. :wink:
Danus napisał(a):do kogo celuje z broni Sam.
Mam nadzieję że do tej nowej blondi...
29-04-2011, 22:19
Fhtagn
Liczba postów: 5,347
Liczba wątków: 9
Danus napisał(a):Coś mi się wydaje, że w tej części wreszcie Bay uśmierci kilka Botów.
Część pierwsza - Jazz i kilka Deceptikonów
Część druga - Deceptikony chyba tylko umierały
W zwiastunie rzuciły mi się w oczy dwie sceny - mackowate coś niszczące budynek oraz Optimus szalejący w mieście w czasie walki. W dwójce miał fenomenalną bitwę w lesie (najlepsze scena z całęgo filmu?), ciekawe czy tutaj też będzie coś tak dobrego...
29-04-2011, 22:58
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jak myślicie, zginie tu chociaż jeden cywil? :twisted:
Danus napisał(a):Plakacik:
Kupa, panie, kupa.
29-04-2011, 23:06
TermiGifiernator
raven.second napisał(a):Część druga - Deceptikony chyba tylko umierały
W dwójce nie zginął, żaden dobry robot. Mam nadzieję, ze Bay w trójce to naprawi.
Cytat:Kupa, panie, kupa.
I tak lepsze niż te X manów:P
29-04-2011, 23:10
Król świata.
Liczba postów: 1,667
Liczba wątków: 8
raven.second napisał(a):W dwójce miał fenomenalną bitwę w lesie (najlepsze scena z całęgo filmu?), ciekawe czy tutaj też będzie coś tak dobrego...
No właśnie, w "dwójce" zabrakło typowo Bayowskich podniosłych momentów podkreślonych militarnym brzmieniem podniosłej muzyki. Ile ich tam było? 2? Chyba tylko przybycie do bazy Nest i owa scena z wkurzonym Optimusem.
29-04-2011, 23:11
Captain Skullet
Cytat:Część druga - Deceptikony chyba tylko umierały
Optimus, Jetfire, Arcee (dwie sztuki - z tym że nie było jasno powiedziane że zginęły, widać że oberwały i tyle)
A pierwsze TFy widziałem dotąd jakieś 15 w porywach do 20 razy w całości (straciłem rachubę jakiś czas temu) a ile razy widziałem ostatnie pół godziny to nawet nie jestem w stanie podać w przybliżeniu. Jakby nie trochę dłużyzn wypełnionych daremnymi postaciami hakerów i kilka nieudanych żarcików (choć udanych i tak było tam więcej) byłby to blockbuster praktycznie idealny, a nawet z tym jest to jak dla mnie taki odpowiednik Terminatora 2 w kolejnej dekadzie (obok Batmanów Nolana), oby o trójce można było powiedzieć to samo.
Howgh! Jak mawiał Winnetou :P
29-04-2011, 23:14
Fhtagn
Liczba postów: 5,347
Liczba wątków: 9
Danus napisał(a):W dwójce nie zginął, żaden dobry robot. Mam nadzieję, ze Bay w trójce to naprawi.
Bumblebee musi zginąć. Albo Optimus (ale na dobre, bez wskrzeszania). Nie jakieś randomy, które tylko wzbudzają wzruszenie ramion.
Gieferg napisał(a):Optimus, Jetfire,
Optimus wrócił do życia, więc go nie liczę. A Jetfire był Deceptikonem, który poświęcił się dla Optimusa by ten otrzymał bonus +5 do siły, z tego co pamiętam :)
29-04-2011, 23:18
Captain Skullet
Jetfire jak sam powiedział zmienił stronę i przeszedł do Autobotów :P
Cytat:I tak lepsze niż te X manów:P
Albo Battle LA ;)
29-04-2011, 23:20
|