True Detective [HBO]
Snuffer, możesz trochę "rozwinąć" tego spoilera, a właściwie

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Snuffer, ale
A rysunki córki Marty'ego też są niepokojące, zwłaszcza, jeśli wspomni się słowa Maggie. Czy to wszystko jest jakoś powiązane?

Odpowiedz
Moja teoria:

Odpowiedz
Ja myslałem, ze ta stylówa: maska/majciochy, to tak po prostu z pojebstwa.

Ale tak motyw z dzieciakami był wspominany od początku więc na bank musi mieć jakiś związek.

Odpowiedz
(27-01-2014, 15:28)joozeek napisał(a): Wszystko spina kluczowa klamra-True Detective, czyli prawdziwy detektyw. Co sezon inna para detektywów i morderstwa, ale zawsze ma to być wierne tytułowi. Klasyczna antologia.
A ktoś się orientuję czy obsada ma być w całości zmieniona? Czy pójdzie to w stronę american horror story - inna historia, inne realie, ale twarze względnie te same. Ciężko mi sobie wyobrazić że ktokolwiek mógłby przebić duet Harrelson - McConaughey. Zresztą oni tak naprawdę napędzają całą produkcję.

Odpowiedz
Zdaje się, że sam twórca serialu powiedział w podawanym tutaj wywiadzie, że drugi sezon będzie miał całkiem nową obsadę.

Odpowiedz
Nie spodziewałem się jak dobry to może być serial. Na razie każdy odcinek mocny, hipnotyzujący, z genialnym klimatem i aktorstwem. Dawno tak dobrze nie słuchało się monologów bohaterów. Nie wierzę, żeby to skopali - ale na razie najlepszy serial sezonu 13/14.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Od momentu wyjazdu do Pelican Island klimat jak w "Siedem", a po zakończeniu epa moja szczęka nadal leży na podłodze...

Czysty geniusz. Świetny serial póki co.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zajawka 4 odcinka.

Odpowiedz
Połowa sezonu. Po tych trzydziestu sekundach widać, że może być najlepszy odcinek do tej pory.

Odpowiedz
Po trzech odcinkach True Detective wchodzi do grona moich ulubionych seriali. Każdy odcinek to małe arcydzieło a Rustin Cohle to postać, którą spokojnie mogę postawić obok takich kozaków jak McNulty, Vic Mackey czy Walter White. McConaughey MISZCZ. Każdy jego monolog, każdy jego gest to czysta epa.

Aaron Sorkin kiedyś dobrze powiedział: "Dialogue has a sound, it either goes clink or clonk. When perfectly executed, it is like music, with a specific tempo and flow." Zgadzam się z tym całkowicie. Czasem po prostu sobie słucham monologów Rusta.

Odpowiedz
Fajny serial ale cały ten fapping to grubaśna przesada.

Odpowiedz
4 ep 10 lutego.

Odpowiedz
There's a monster at the end of it :)

[Obrazek: det.jpg]

Odpowiedz
Dobre patrzydło, ale niewiele ponadto. Przede wszystkim jest zajebiście aktorsko - Woody + Matthiew to czysta zajebioza. Reszta jest ok, ale nie padam na kolana - trochę za dużo tu wodolejstwa w tym śledztwie w śledztwie, za dużo dialogów o niczym. Ale bede oglądą.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Trzeci ep podobał mi się najbardziej jak dotąd. Rust to świetna postać, w czym przede wszystkim zasługa McConaughey'a, bo biorąc pod uwagę sam scenariusz, facet będący czymś w rodzaju skrzyżowania Schopenhauera, agenta Coopera i Sherlocka Holmesa, przy każdej okazji wyrażający swoje ekstremalnie pesymistyczne poglądy o życiu, łatwo mógłby stać się drażniącą widza autoparodią. Na szczęście dzięki McConaughey'owi da się gościa może nie polubić (bo to raczej facet nie do lubienia), ale zrozumieć, albo przynajmniej chcieć zrozumieć, bo czuje się, że jest wart poznania i zrozumienia.

No i wreszcie śledztwo ruszyło do przodu, wstawki obyczajowe nie przesłaniają samej sprawy jak w drugim. Wizualnie cały czas majstersztyk. Tylko te cliffhangery na końcu mogliby sobie darować, jakby twórcy myśleli, że bez tego ludzie nie będą oglądać czy co.

Odpowiedz
Ale cliffhangery to nie są przecież jedynie marketingowe zabiegi. Dobry cliffhanger to świetny sposób na zbudowanie napięcia i podkręcenie atmosfery.

Odpowiedz
OK, żeby się tylko nie okazało, że

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon