True Detective [HBO]
Z ta roznica, ze ta postac zyje i funkcjonuje w tym Swiecie, a nie tylko zajada w radiowozie paczki moczone w kawie :)

Mnie to akurat kompletnie nie robi, ale skoro temat zostal poruszony to stwierdzilem, ze pogadam sobie :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nosi z was ktoś w ogóle jakąkolwiek biżuterię/kolczyki itp.? Jeśli tak no to powinien wiedzieć, jak kurewsko śmieszna jest ta dyskusja :)

A sam zwiastun super, robi robotę. Kompletnie nie czekałem na ten sezon a po tym co zobaczyłem nie mogę się doczekać.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:04)slepy51 napisał(a): Nosi z was ktoś w ogóle jakąkolwiek biżuterię/kolczyki itp.? Jeśli tak no to powinien wiedzieć, jak kurewsko śmieszna jest ta dyskusja :)
Ale śmieszna dlatego, że kolczyk na mrozie to żaden problem, czy śmieszna dlatego, że to wielki problem i nikt normalny go na Alasce nie nosi?

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:04)slepy51 napisał(a): Nosi z was ktoś w ogóle jakąkolwiek biżuterię/kolczyki itp.? Jeśli tak no to powinien wiedzieć, jak kurewsko śmieszna jest ta dyskusja :)

A sam zwiastun super, robi robotę. Kompletnie nie czekałem na ten sezon a po tym co zobaczyłem nie mogę się doczekać.

Niektórzy tutaj twierdzą, że broda u faceta jest niemęska a Ty się pytasz czy ktoś kolczyki nosi?
Przecież tutaj są sami tacy mężczyźni, że musiało nas po dwóch facetów robić.

Odpowiedz
No Slepy nosi, takze wie. Z tym, ze Slepy nie mieszka na Alasce, ale chyba gdzies na Wyspach :)

Ogolnie na roznych zimowych wyprawach gdzie temperatury schodza bardzo nisko to unika sie kolczykow by default, bo raz, ze przeszkadzaja, a dwa metal pomaga w wychladzaniu skory.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
simek napisał(a):Ale śmieszna dlatego, że kolczyk na mrozie to żaden problem, czy śmieszna dlatego, że to wielki problem i nikt normalny go na Alasce nie nosi?
Oczywiście że to żaden problem. Na Alasce nigdy nie byłem, ale jest tyle różnych rodzajów biżuterii, że komicznie się czyta tego typu dyskusje - ubrań też nie noszą bo im przymarzają do ciała?

@ Bucho - no kolczyki przeszkadzają jak ktoś czapkę nosi, ale w takim sensie, żeby się nie zaczepiały lub nie pogubiły a nie że temperatura.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Slepy, naprawde duzym mroznie unika sie metalu w czesciach ciala, ktore sa/bywaja odkryte i maja trndencje do odmrozen. Nos, uszy i piercingi to nie jest dobra kombinacja przy -35.

Odpowiedz
Klasyczna dyskusja: jeden rabin powie tak (Bucho, że to przecież przeszkadza, wychładza i w ogóle dramat), a drugi rabin powie nie (ślepy, że to oczywiście nic nie przeszkadza i cały spór jest śmieszny).

Odpowiedz
No ale Bucho się uczepił, że biżuteria może być tylko i wyłącznie metalowa, no to jak ja mam na te jego rewelacje reagować jak nie zwykłym śmiechem? :) I tak, noszę kolczyki od ponad 25 lat i nigdy na żadnym mrozie mi w niczym nie przeszkadzały/szkodziły, dlatego nie widzę żadnego problemu w tym, żeby ktoś miał jakieś ćwieki na ryju nawet na Alasce, jak mu to pasuje.

Odpowiedz
Nie spieram sie specjalnie, pogadac sobie chcialem. Kolczyk nosilem w Liceum, jakos specjalnie nie przeszkadzal. Natomiast wyczynowcy zima nie nosza z zasady zadnej bizuterii, ktora ulatwia wychladzanie czesci ciala, ktore i tak sa podatne na odmrozenia. Lasia w serialu bedzie nosic, no i spoko.

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:37)slepy51 napisał(a): No ale Bucho się uczepił, że biżuteria może być tylko i wyłącznie metalowa
Chyba po prostu zakładamy, że to jest metal, bo wygląda jak metal, a nie rozważamy jak zachowają się plastikowe i drewniane kolczyki.

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:37)slepy51 napisał(a): No ale Bucho się uczepił, że biżuteria może być tylko i wyłącznie metalowa, no to jak ja mam na te jego rewelacje reagować jak nie zwykłym śmiechem? :)

Niczego sie nie uczepilem, a tym bardziej nigdzie nie pisze jaka musi byc bizuteria :)

Natomiast oczywiscie, ze mowie o tej metalowej, bo od tego zaczela sie dyskusja, od laski w serialu, gdzie ma miejsce akcja i jej piercingach. I robie tutaj tylko jako jezyczek uwagi w kwestii, czy na naprawde duzym mrozie metalowe ozdoby w uszach/nosie to nie problem.

I lasia sie w serialu moze wozic jak chce, dla mnie bylby wiekszy cool factor gdyby miala jakies native dziary na pol ciala, ale te piercingi mi nie przeszkadzaja, choc nie wiem, czy to sie wiaze z jej pochodzeniem, czy po prostu tak wyszlo, bo ona jest “badass”.

Odpowiedz
To że coś wygląda jak metal nie znaczy, że jest to metal (wiesz, biżuteria, specjalnie się ją robi żeby tak wyglądała), inna sprawa, nawet jeśli to jest metal, nadal nie widzę powodu, dla którego ta baba miałaby tego nie nosić - przecież chyba nie będzie wspinała się w serialu na K2 i nie będzie brała udziału w jakiejś górskiej wyprawie, gdzie będzie 24h narazona na działanie mega niskich temperatur. Naprawdę, ta cała dyskusja jest tak debilna, że zastanawiam się, po co w ogóle biorę w niej udział, z mojej strony EOT i miłego, słonecznego dnia wam panowie życzę ;)

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:51)slepy51 napisał(a): To że coś wygląda jak metal nie znaczy, że jest to metal (wiesz, biżuteria, specjalnie się ją robi żeby tak wyglądała), inna sprawa, nawet jeśli to jest metal, nadal nie widzę powodu, dla którego ta baba miałaby tego nie nosić - przecież chyba nie będzie wspinała się w serialu na K2 i nie będzie brała udziału w jakiejś górskiej wyprawie, gdzie będzie 24h narazona na działanie mega niskich temperatur. 
Ale też raczej nie jest to serial o pani z urzędu siedzącej cały dzień w klimatyzowanym biurze, tylko o policjantce kryminalnej, a w tym zawodzie ładnych kilka, czy kilkanaście godzin w nocy na mrozie w obławie za mordercą jest dosyć prawdopodobne :P

Odpowiedz
A może to tak specjalnie i typiara będzie miała problemy z przymarzającymi gwoździami i na dwór będzie wychodziła na max pół godziny, napięcie rośnie, ciagły pośpiech bo trzeba wracać do przyczepy, ale tu śledzwo trza prowadzić dalej.

Odpowiedz
(29-09-2023, 09:16)yacajackowski napisał(a):

Niektórzy tutaj twierdzą, że broda u faceta jest niemęska a Ty się pytasz czy ktoś kolczyki nosi?
Przecież tutaj są sami tacy mężczyźni, że musiało nas po dwóch facetów robić.

To zapewne o mnie, więc dementuję - uwaga, chochoł :)

Nie twierdziłem, że broda jest niemęska, tylko że jest dla kobiet mniej atrakcyjna od opcji braku/2-3 dniowego zarostu. This is science, it saves lives. Pozdrawiam :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Zaczął się ten nowy sezon i nie wiem, jakieś takie średnie to wszystko. Klimat niby mamy, ale nie powiedziałbym, że jest to "True Detective", bardziej jakiś generyczny serial kryminalny dziejący się gdzieś na zaśnieżonym zadupiu. Do tego te wszystkie nadprzyrodzone wiksy, jakieś głosy, dziad w kalesonach czy CGI renifery i niedźwiedź (zaskakująco słabe CGI, tak swoja drogą) - na razie mnie to wszystko nie porwało a odcinków ma być tym razem tylko 6 zamiast standardowych 8. No i twarda indiańska baba, która nie lubi facetów uprawia seks w staniku, bo już widocznie nawet na HBO widok cycka głównej bohaterki jest widokiem zabronionym. Zobaczymy jak się to wszystko rozkręci ale jakoś nie liczę na zbyt wiele niestety.

Odpowiedz
"True Detective: Seks w staniku" - tak powinien brzmieć podtytuł tego sezonu, bo tym razem Jodie Foster zastrzegła sobie w kontrakcie z HBO, że owszem, scenę "miłosną" odegra, ale bez pokazywania cycków. Nie żebym jakoś szczególnie chciał te wdzięki głównych bohaterek zobaczyć, ale kuriozalnie to wygląda, gdy serial pozuje na mega mroczny i poważny, wszyscy bluzgają na prawo i lewo, rozmawiają ciągle o "ruchaniu", ogólnie dużo interakcji między bohaterami kręci się tutaj wokół seksu, a widok cycka to bardzo poważne "no no". Mimo wszystko powoli się to wszystko rozkręca, drugi odcinek trochę ciekawszy niż poprzedni.

Btw - nikt nie ogląda?

Odpowiedz
(22-01-2024, 15:10)slepy51 napisał(a): Btw - nikt nie ogląda?
Właśnie siadłem do Fargo, kiedy je skończę to biorę się za TD.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon